Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2022-05-05 20:58:02 följande:
    Ok. så det där om att det startade  för 50 år sedan är inte mer än att du drog till med någonting som du inte lögger någon större vikt vid vad du menar?

    Det handlade egentligen om ett löst påstående som inte bygger på verkliga händelser och förändringar utan bara någonting att hänga upp din kritik om bidragsberoende på?

    Det är mycket märkligt att subkulturen inte är distikt och inte heller redogöras för med kategorier då själva begreppet subkultur förutsätter specifika identifierara kulturella mönster.  Men det kanske är lika löst och luddigt som årtalen du inte lägger någon vikt vid? Men att de har en misstro mot samhället.

    Om du nu inte kan identifiera dem men ändå tillskriva dem massa genskaper så är det naturligt så att det är några grupper du tänker på som passar in eller så är det helt enkelt ett fantasifoster som passsar de tankar och känslor du identifierat hos Sowel loch Candace?  Finns dessa personer i Sverige med de egenskaper du tillskriver dem?    De som lever i utanförskap på ett eller annat sätt är kanske kandidater till att räkans in i din 'subkultur'  - en inte blygdsam del av SD sympatisörer passar in, en del av de inte väl integrerade invandrarna och flyktingarna kan passa in, en del av de landsbygsbor i glesbygden kan passa in, en del lågutbildade unga män passar in - och så finns det säkert fler du kan tänka dig, men som du inte vill peka på?

     

    Det är väl beforskat vad låglönepolitik och större klyftor leder till, och det är tvärt mot vad du av ideologiska skäl tänker att det borde leda till. De ideologisk argument som du pekar på stämmer väldigt illa med empiri.

    Människor är människor och en del kämpar oh en del har kämpat, en del driver på polariseringen med misstro mot etablissemanget, andra driver på tankar om att krig är fred, och att lögn är sant, åte randra driver på att stöd till de som inte klarar sig är att ta ifrån dem viljan och möjligheten att känna stolhet för att de skapat någonting. En del driver att det är 'subkulturen' som skapar omöjligheten och ovilja natt skapa någonting. 

    Som bidragsberoende kan man kanske skapa mer än den som arbatar 3 jobb per dag och ändå inte får ihop till vardagen och möjlighet till utbildning för barnen då de måste hjälpa till med försörjningen istället för att utbilda sig och få en drägligare tillvaro.
    Jag tror att det allmänna barnbidraget var en verklig händelse även om jag var fel ute med årtalet. Du håller tydligen inte med men det är ok.

    Någonting distinkt har tydliga gränser och den här subkulturen har inte gränser som berör identitet. Därmed egenskaper och något exempel på vilka som kan drabbas allra svårast. Som du själv har lyckats upptäckta så kan subkulturen även återfinnas hos flergenerationssvenskar - den är identitetslös.

    Ah, så du har tagit reda på min skäl till förslagen. Hur lyckas du missförstå mig så mycket samtidigt som du läser mina tankar? Det är smått imponerande det.

    Du är så fantastiskt svartvitt när du slarvtolkar det jag skriver. Jag tror dock inte att det är ungdomar som arbetar tre jobb som är ute och bränner ner sin tillvaro, sysslar med gängkriminalitet eller terroriserar blåljuspersonal. Du kan såklart tro motsatsen.

    Det är givetvis inte så att alla i den nya underklassen anammar dessa subkulturer men den huseras där och gror där, det är väldigt tydligt.

    Ok, så empirin visar att det vore fel väg att gå. Förslog möjligtvis empirin rätt väg att gå på? Du har fått frågan om en bättre väg men du undvek den, nu har du en till chans.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-05 22:19:40 följande:
    Jag har svårt att föreställa mig att barnbidraget skapat en socialgrupp som saknar arbete och försörjning, som är mer utsatt för våld, kriminalitet och det där ospecifierade 'och så vidare' 

    Detta påstående är så absurt så att det bara kunde ha uttalats av samma person som säger att polisen borde har skjutit människor, eller att regeringen dödade människor med berått mod under början av pandemin.

    Det är ett häpnadsväckande påstående som jag tror det är ytterligt svårt att hitta såväl empiriska som ideologiska belägg för - men jag ser fram mot att få höra hur detta hänger ihop

    Det var du och ingen annan än du själv som poängterade att det startade för sisådär 50 år sedan - menar du att detta inte var ett påstående som du löngre vidhåller, som du nu säger är osant? 

    Snälla du - jag har lånat stora mängder pengar - en liten del av det dessa pengar gick till var att studera begreppet 'subkultur'  - själva essensen av begreppet subkultur är identitet. 

    Det är ju möjligt att de som kastade sten och försökte döda blåljuspersonal efter egen förmåga försökte bygga sin tillvaro och vara stolt över den - men det jag skrev pch försökte förmedla var att den som har tre jobb för att försörja sig och sin familj och att barnen i familjen också arbetar för att bidra till försörjningen inte kommer att kunna använda hela sin förmåga till att bygga sin tillvaro och vara stolt över den - de och deras efterkommande är för evigt fast i fattigdom och utanförskap.   Varför ärdet så viktigt att stötta möjligheten för flickor i utvecklingsländerna att fortsätta att gå i skola stället för att vara den som inte får möjlighet till utbildning för att istället stanna hemma och sköta syskon och hushåll då föräldrarna arbetar för mycket och för tungt för att i alla fall ha någpn möjlighet att försörja sin familj.

    No-education-fällan berövar inte bara flickan på möjligheten att bygga sin tillvaro efter bästa förmåga, den berövar samhället möjligehten att utveckla universitet, yrkesutbildningar, näringsliv och dömer både flickan och samhället till  utanförskap där segregering och våldutsatthet, kriminaltet får fotfästen. 

    Barnbidraget har helt säkert varit en drivande del till att du och jag och många andra kunnat vidareutbilda oss för att utveckla vår förmåga till att bygga vår tillvaro och för att skapa den framgångsrika kunskaps och exportnation med väl utveckalde fri och rättighet, demokrati och hälsa. Det är emipri, och den empirin visar att de nordiska länder som format sin välförd för att inkludera så många som möjligt är en del av världens mest framgångsrika länder med friska och lyckliga människor.
    Jag håller med. Vi borde konfrontera den som påstod någonting sådant. Pekar du ut den som skrev tokigheterna så korrigerar jag henom med att det var ett (1) exempel bland många som har skapat förutsättningarna.

    Eftersom det allmänna barnbidraget är det enda bidraget som existerar i Sverige så antar jag att det tog stop här och att tanken inte kan nå längre.

    Det är inte riktigt lönt att - åter igen - påpeka att det är ett pussel med flera bitar som har skapat situationen vi har idag, när personen på andra sidan hela tiden tar en av pusselbitarna, springer iväg med den samt skriker DEN HÄR KAN INTE ALLS VARA HELA BILDEN - DET GÅR INTE IHOP!!!!! och ingenting mer.

    Och som jag skrev så är det inte alla som anammar aktuell subkultur bara för att de är bidragsberoende. Hur mycket pengar du än har lånat så var det detta jag skrev.

    Ok, så vi behöver sätta ett annat ord för fenomenet än subkultur. Då tycker att nya underklassen kan vara gott nog för tillfället. Pseudoproblemet är löst.

    Blåljuspersonal har terroriserats länge liksom folks tillvaro bränts ner under lång tid. Upploppen i Påsk vara bara en större händelse.

    Aha, så du utgår från att lönerna för mitt förslag helt enkelt är odrägliga att leva på. Ja, det var ju ett skarpt motargument och fantastiskt nog ägnat det största stycket i din text. En hel familj i arbete men likväl i utanförskap låter dock helt otroligt. Är det då den låga lönen som gör att denna familj inte lär sig språket, får några vänner bland kollegorna och så vidare?

    No-education-fällan? Förklara vad du menar och hur det har relevans. Låt mig dock gissa att du utgår från att flickan skjutsas ut i arbete redan från BB i mitt förslag och för att kunna hålla familjen över ytan, det verkar rimligt vid det här laget.

    Barnbidraget kan absolut ha tjänat oss väl men du och jag etablerade oss inte i Sverige i förrgår och från 0. Det är inte så enkelt att man alltid får samma resultat bara för att metoderna är likadana. Tror du det så kan du samtidigt förklara hur vi överhuvudtaget hamnade här - när vägen hit tydligen ska vara den som också tar oss härifrån.

    Aja, du har uppenbarligen ingenting av substans att bidra med själv. Klaga på alternativ går dock bra. Är du helt enkelt mätt och belåten med dagens Sverige, Padirac?
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-05-05 22:07:00 följande:

    På temat:

    www.gp.se/ledare/s%C3%A5-tar-klanerna-%C3%B6ver-i-v%C3%A4stra-sverige-1.72030367

    Hur klanerna tar över i västra Sverige

    .
    Det här är alltså Sverige år 2022.


    Ah, den så kallade svenska modellen har tjänat oss väl i flera generationer så vi får såklart samma resultat nu liksom för alltid.

    Fråga Padirac om hur vägen som tog oss hit också ska ta oss härifrån. Det är en empiriskt erlagd metod och som du själv kan se så har ingenting förändrats alls i relevant politik de senaste 5 åren.

    På sikt, Flash Gordon - på sikt.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-06 00:45:22 följande:
    Jag klagar lite till eftersom mina bemötanden av de enstaka pusselbitar du lagt ut nu kokar ner till att det handlar om nyetablerade som inte integrerats i samhället.

    Är de utspridda enstaka pusselbitarna egentligen ett sätt för dig att undvika att berätta att du skriver dina åsikter om ersättningssystemet för invandrare och flyktingar?

    Hur kommer det sig att du åter igen defaultar till den gruppen för att bemöta mitt klagande på de enstaka pusselbitarna och deras suddiga årtal och kategorier och identitet?

    Argumenten om att dina teser och lösningar är rätt bara för att du anser, eller frågar mig om jag anser, att allt inte är så bra har ingen som helst relevans för frågan om vad du har för argument för de suddiga påståenden om att barnbidrag och andra omnämnda bidrag skulle leda dit du påstår att det leder.
    Det gör det inte alls. De som råkar mest illa ut är helt enkelt värda mest fokus. Så jobbar gärna jag iallafall.

    Med tanke på att jag tar upp skattereformer liksom skolreformer också så vore det en ganska långsökt omväg. Varför undrar du ens?

    Som det låter på dig efter dessa tre stycken så verkar det finnas något man bör undvika.

    På din beskrivning låter det som att vi diskuterar politik - vilken tur att vi råkar vara i rätt forum!

    Att vi har någonting att prata om överhuvudtaget i det här ämnet beror på att politiken hitintills inte har lett till önskade resultat. Vad tror du själv att det beror på?
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-05-06 07:43:45 följande:
    Det kallas nazism och 30-tal när det kommer från Ebba eller Jimmie. Strandhäll orsakade en diplomatisk kris med Ungern när hon kallade deras politik på området för 30-tal.

    Nu är det S själva som nått samma punkt. Åtminstone i Göteborg.

    I sak är det förstås riktigt. Färre barn i underklassen underlättar för underklassen (främst kvinnorna) att lyfta sig på egna meriter. Lite Sowell över det hela ...

    Men jobbigt då när man länge låtsas om att det vore rasism att anlägga det perspektivet på annat än fattiga länder i Afrika.

    ----

    Och det finns ju en aspekt till med den nya underklassen.

    En person med IQ under 83 har ingen given konstruktiv plats i ett västerländskt samhälle.

    Vi vet att IQ varierar över kulturer. Det är inte rasistiskt utan bara ett faktum. Det finns orsaker man kan resonera kring VARFÖR det skiljer. Men det skiljer.

    Sveriges nya underklass kommer i huvudsak från länder och kulturer med ett genomsnittligt IQ under 85

     


    .

    Hur ska vi hantera detta?
    Något märkligt är det och visst luktar det en helt annan era än nutid.

    Jag är medveten om hur IQ-spridningen ser ut globalt även om kartan säkerligen ser annorlunda ut i mina källor (kartan som du hänvisar till ser något extrem ut, bara så du vet). Det har mycket med miljö att göra men även faktorer som exempelvis svår svält påverkar också fenomenet.

    En del av kollegorna på mitt tidigare jobb kunde ha svårt för uppgifter som exempelvis berörde spatial intelligens. Den bästa kollegan (i min mening) kunde inte planera efter ett rullande tredagarsschema även efter flera månader på jobbet. Jag försökte hjälpa henne då jag verkligen ville att hon skulle få med sig något lite speciellt av vår arbetsgemenskap.

    Det slutade med att jag markerade alla dagar hon skulle jobba under året i hennes kalender - vilket tog någon minut så det var inget som helst besvär. Jag fick dock ge upp vilket kändes väldigt tråkigt men då är jag såklart ingen expert på att lära ut sådana saker. Och som sagt, en av de bästa kollegor som jag har haft.

    För en betydligt mer positiv syn på det här fenomenet kan jag rekommendera Alexander Bard. Han har en hel del erfarenheter från både sitt arbete i dessa delar av världen och med människor från dem.

    Att utvecklas på det här området är ungefär som att få så kallade aha-upplevelser eller som att lära sig att cykla - vilket också innebär att sekunden som polletten har trillat ner så kan kan man cykla lika bra som genomsnittet.

    Även det här är en anledningar till varför jag vill se en skolgång som inte är likadan för alla. Det är helt enkelt inte rättvist, även om man så enbart bejakar flergenerationssvenskar. Målet att alla ska kunna samma saker är fullständigt förlegat - verklig rättvisa, det är att alla ska kunna blomma ut helt oavsett individuella potential och intressen.

    Som skolgången är formad nu så håller den tillbaka alla som sticker ut, oavsett riktning. Mycket slarvigt, väldigt orättvist och inte minst förlegat.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-06 08:34:05 följande:
    Ok, så Sowells teser om subkulturer är politiska och inget annat - och det är politik och inte empiri du lägger fram.

    Jag tror att många av de pusselbitar du lägger fram leder till just det du ser som inte önskade resultat - och det finns empiri som stödjer detta.  Mer av det som skapar problem kommer inte att minska de problemen - möjligen kommer andra problem att minska - eller öka.
    Nja, det är snarare så att jag inte är en vetenskapsman på området och diskursen färgas därefter.

    Som skapar problemen? Så som vi har det nu skapar bevisligen problemen - det är därför vi både har och ser mer av dessa problem. Vi behöver någonting radikalt annorlunda men vad detta skulle vara är såklart öppet för diskussion.

    Du resonerar utifrån ett helt annat Sverige än det som vi de facto har. I Sverige har vi mängder av utanförskapsområden och då räknar man inte ens med landsbygdens element. Här gror den nya underklassen fram även om folk väljer att blunda på andra platser i Sverige.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-06 10:35:58 följande:

    Jo, jag vet att du låtsas om att hon aldrig sagt något som kan vara fel, det har ju du berättat länge nu.
    Och ändå stå vi här med en röd tråd av denna röda tråd av multipla konstigheter som hon aldrig ber om ursäkt
    för.
    Men när andra gör fel så KRÄVER ho  saker, hur tror du någon skulle missa det hyckleriet för?


    Ja, spegelbilden av SD på vänstersidan, de är så extremt få och tysta.
    Men nu vet jag att du menade alla som inte håller med dig är vänster....
    Det är en underbar generalisering som du tror ingen ser va?
    Vi vet också att det är polarisering du är ute efter med såna ord, eller kanske du inte är medveten om det, det vore ju mer skrämmande faktiskt.

    Hon och SD får tänka sina ord, så slipper dom rastistämpel.
    Galet enkelt, men både du och jag vet att det kommer aldrig ske, hon ber ju inte ens om ursäkt till polisen och när hon undrade varför ingen verkningseld var given.
    Och efter den punkten så hamnar detta i den långa röda tråd du vet....


    Men kanske du inte vill vi ska komma ihåg detta pärlband?
    Och varför?
    Och det är okey att göra misstag och om man sen fixar dom, som tex jag har förtroende att SR gör, sen vet jag ni anser det tar för lång tid, med det berättar man bara att man inte förstår processer.


    Padirac skrev 2022-05-05 17:19:18 följande:
    Eko-kammaren är total smile2.gif

    Svara på sitt eget inlägg istället för de kommentarer som inlägget fått

    I monologen har de alltid rätt, ja, de tror det i alla fall.


    Vad är det som hon ska be om ursäkt för? Kan du ge relevanta exempel?

    Jag skrev partier och det är inte enbart partier på vänsterblocket som det har handlat om.

    Tråkigt att du känner dig allt mer polariserad av vår diskurs. Det gör inte jag för fem öre.

    Man får även tänka på hur man tolkar ord. Att reagera på ord är inte en ansvarslös position. Jag är väldigt trött på att se på människor som blott löv i vinden.

    Berätta om detta pärlband.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-05-06 20:55:01 följande:
    De exakta värdena är förstås ointressanta utan det är mönstren som betyder något och HUR skillnaderna uppkommer har ju ingen betydelse för det faktum att de faktiskt finns där.

    HUR de uppkommer blir relevant om man vill dra slutsatser av vad låg IQ betyder rent begreppsmässigt eller om man vill diskutera hur man ska kunna öka IQ-nivån.

    Den underklass vi har idag, den du talar om - en "bidragsklass", den består till stor del av människor som kommer att ha problem att leva produktivt i Sverige, som Sverige ser ut idag. De får inte ett jobb på den svenska arbetsmarknaden.

    Vi har två val:

    - Låta dem leva på bidrag för evigt
    - Anpassa arbetsmarknaden med en kraftig tillväxt av enkla servicejobb.

    De Foodora-bud du skrivit om tidigare är ett exempel på det sistnämnda. 

    .
    Bard är glad ultra-liberal. Peterson är mer cyniker. Bard kan säkert tro på att alla människor kan tränas till (nästan) vad som helst. Bard och Sowell ligger väl rätt nära varandra antar jag.
    Jag tror att det här är väldigt fel plats för en diskussion om IQ. De som flitigt har använt sådant som utbildning och intelligens för att håna sina meningsmotståndare är för dåliga på hantera ämnet.

    Att de som skapar stigmatisering sällan förstår eller vill kännas vid konsekvenserna är sedan gammalt.

    Hur som haver så tror jag vi får en bredare vinst att hämta ut genom att forma samhället mer i den riktning som jag föreslagit - att det lättare skulle inkluderar och absorbera människor råkar bara vara själva poängen.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-07 12:51:11 följande:

    Jo, jag förstår att man aldrig ska be om ursäkt för sina fel, du bara bekräfta det jag sade där.
    DU berättar för oss ofta hur alla som inte håller med dig är vänster, dock inte med de orden, utan när det blir jobbigt för dig i diskussionen med argumenten.


     


    Vi har en lång röd tråd av saker som där hon berättar att hon vill stå över lagen, undra varför polisen inte bryter mot lagen och ger verkningseld o folkmassor osv...osv...osv...osv...osv...osv...osv...
    Jag förstår det är pinsamt, men helt omöjligt att låtsas bort, men det går om man vill, men då har man slutat delta i verkligheten.


     


    Och hu fortsätter det med en möjlig cancelering mot SR verkar det som, och detta för en felöversättning och misstag.
    Det är den nivån vi pratar om med hon, det missar ingen som lyft blicken, men såklart gör man inte så kanske man tror annat.


    Padirac skrev 2022-05-07 10:33:17 följande:
    En av flera studier om rasism, konservatism och fördomar refereras till här
    www.dn.se/nyheter/vetenskap/lag-iq-ger-fordom.../

    'Lågintelligenta vuxna dras dessutom till socialt konservativa ideologier, enligt studien.

    Det är en ond cirkel. Dessa ideologier betonar hierarkier och motstånd mot förändringar, vilket kan bidra till fördomar, skrev Hodson i ett mail till sajten Yahoo LiveScience.


    Studien publicerades den 5 januari i nätupplagan av tidskriften Psychological Science.


    Forskningen visar att fördomsfullhet är vanligare hos dem som innehar högerextrema ideal, frågan är varför, enligt Nosek.'


     


    Det är enklare att lura de som inte förstår sak, och de faller enklare för innehållslös retorik med endast en punkt  för sak.


    Det var genuina frågor då jag inte har följt svensk politik på ett bra tag.

    Ok, så det är vad du kallar för högerextremism, fascism och vitmakt. Då är det inte så konstigt att vi pratar förbi varandra.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?