Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2016-07-09 09:38:11 följande:
    Finns knappast någon vilja hos SD att få till en bättre fungerande integration i vissa förorter.

    Åkessons folkdanslag önskar konfrontation, inget annat.
    Ja så är det, och det kommer att betyda ännu mer våld och elände..
    Och läser vi i deras handbok, du vet vilken, så är det precis vad det står där, och kan dom inte få mer våld med sina idéer, så ska det åstadkommas av dom själva, för att på det sättet "bevisa" att dom har rätt.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    SmalaSara skrev 2016-07-09 16:20:05 följande:
    "Vi" ska inte försätta Sverige i "fullt krigstillstånd"; polismyndigheterna skulle inså fall, om de ansåg att det behövdes, under en begränsad tid, i ett mycket begränsat område, kunna använda detta verktyg. Vilka åtgärder är det som enligt dig är "fullt tillräckliga"? Vilka åtgärder för integration är bättre än att tillgängliggöra svensk kultur? Och varför i hela friden har de inte använts? Problemen blir ju bara värre och värre för varje år! Om SD misslyckas med att komma med bra integrationsförslag så är de i gott sällskap med övriga riksdagspartier.
    Först, undantagstillstång kan inte ges någon myndighet, det införs av regerigen och vad som ska gälla för tillfället är inget som Polisen har nåt inflytande över.
    Så det "verktyget" kan inte ens införas, iaf inte utan en grundlagsändring.

    De möjligheter som Polisen har, ger full kontroll över ett område, det går alldeles utmärkt att enligt svensk lag spärra av områden och kontrollera de som går in/ut i det.

    Så det finns ingen som helst anledning att under en begränsad tid avskaffa de lagliga rättigheter vi medborgare har enligt svensk lag, som möjligheter att kräva skadestånd om du eller din egendom blir skadad.
    Vilket säkert finns förklarat i ditt försäkringsbesked (Force Major)

    Vad är svensk kultur, enligt dig?
    Enligt mig så är svensk kultur alltid i förändring, och inte det som jag tycker mig märka att t.ex SD vill ska förmedlas, det liknar mest vad vi ängnade oss åt i en förgången tid, och som visst är värda att bevara, men som idag inte ingår i vår vardag.
    Även det som ofta kallas traditioner är speciellt gamla, utan de följer med i tid och är alltid i förändring, och liknar sällan idag det som jag deltog i som barn.

    Så det enda som ska/måste förmedlas och läras ut till invandrare, är precis samma saker som vi infödda svenskar får lära oss, som hur Sverige fungerar och lite om lagar, rättigheter och skyldigheter.

    Ja varför det inte gjorts mer, mycket beror på att det inte finns tillräckligt med resurser, men kanske ännu mer på att de som kommer hit inte är nån statisk grupp, utan hela tiden förändras.
    Och då fungerar inte de tidigare åtgärderna längre, utan nya behov måste tillgodoses och nya människor med rätt kunskap måste anställas.
    Så även vi blir tvungna att lära oss om och om igen, för att förstå hur en integration ska gå till för resp grupp av människor som kommer hit.

    Så det korta svaret är alltså, det finns ingen quick fix som går att applicera på alla, så därför blir problemen givetvis alltid större de ggr vi tar emot fler och där de som kommer hit inte är nån homogen grupp.

    Vad SD håller på med är 100% populism, så jag förväntar mig inga utförliga lösningar på hur deras idéer konkret ska genomföras, som vem, vad och hur.

    Så den dag SD lägger fram förslag på hur vi ska nå fram till det resultat som SD vill se, då kan vi disskutera det.
    Men så länge det bara framförs vad dom vill men inte hur, så är det meninglöst att ens lämna ett halvt öra till det som SD framför.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuv skrev 2016-07-20 01:05:03 följande:
    Det finns resurser men däremot är det ont om idéer.
    De kan jag hålla med om, och det tror jag delvis kan kopplas till att det saknas folk med tillräcklig kunskap om de som kommer hit, nåt som iofs kan sägas vara en brist på resurser.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuv skrev 2016-07-20 17:33:33 följande:
    Okunskapen handlar om brist på vilja och risken att hängas ut som rasist (vilket varit nästan lika stigmatiserande som pedofili).
    Endast i de högerextremas värld, men inte i verkligheten, där är vi mer klarsynta än så.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuv skrev 2016-07-22 11:31:36 följande:
    Tyvärr inte. Se t.ex. Joakim Lamottes krönika: "För egen del har jag slutat bry mig, men vet duktiga kollegor som inte pallar trycket. Det mest tragiska i sammanhanget är emellertid den totala blindheten för vilka konsekvenser det får att grundlöst skrika rasist till allt och alla. Nämligen att begreppet urholkas. Kanske kan man kalla det normalisering." ( www.gp.se/nyheter/sluta-g%C3%B6dsla-rasistank... ).
    Han säger ju att även han slutat bry sig, och det är vad de flesta nu gör.
    Att det fortfarande finns vissa som använder rasist pekpinnen i tid och otid är mer ett bevis för att dom tror det fortfarande är dugligt och inte hängt med.
    Nu ser istället de flesta det mest som ett pinsamt bevis på avsakanden av verkliga hållbara argument.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KillBill skrev 2016-10-20 21:36:34 följande:
    Man kan fundera på vem som har spridit lögnen om gräddfilen för IS krigare till Vladimir Putins propagandakanal RT men ett hett tips är förmodligen den sverigedemokratiska riksdagsmannen Kent Ekeroth som är en flitig gäst i den ryska propagandakanalen.
    Lögnen och förnekelsen är alltid det som utmärker extremisterna och helt skiljer ut sig från de demokratiska anhängarna.., vi ser det hos SD, vi ser det hos Trump, vi ser det från Putin och Erdogan och vi ser det i Polen, Nordkorea, Israel och Ungern, ja vi ser det precis överallt där extremisterna propagerar.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-10-21 11:07:29 följande:
    Om du går till tecknarens egen sida så skriver han att han ger sin tillåtelse att dela bilden på privata bloggar om man anger upphovsmannen. Familjeliv är inte en blogg, utan en kommersiell sajt som äga av Stampen. Dessutom hade Tom inte angett upphovsmannen.

    Det är alltså brottsligt att dela upphovsrättsskyddat material utan upphovsmannens tillåtelse!

    En välgärning mot tecknaren iofs att det är svårt att identifiera honom i Toms variant - eftersom man rimligen är debil eller senil om man inbillar sig att regeringen ger amnesti till IS-terrorister.

    Visserligen är skrikhögern okunnig, men att det inte finns någon botten i den okunskapens källa de plaskar runt i visste jag inte förrän nu.
    Jag hoppas att alla de vanliga partierna som vi har, verkligen förbereder sig inför nästa valrörelse, för då kommer vi att få se lögnerna hagla från SD-håll.
    Klimatet ute i världen för deras typ av politik kommer aldrig att bli bättre än nu, och det kommer dom att försöka utnyttja till max.
    Och då är det endast lögnerna som propaganda som kommer att råda, nåt som är väldigt svårt att värja sig emot.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Konsthasse skrev 2016-11-10 11:04:58 följande:
    Ärligt? Nej. Inte när ingen tar på allvar att vi förlorar mer och mer industrijobb. Vad folk än tror så är det industrin som ser till att ett land är rikt. Förlora den utomlands - ja, då blir vi fattiga till slut. Tänker på Ericsson. 
    xn--lnesajten-52a.se/stora-neddragningar-inom.../
    Glöm det, den tiden är förbi för vår del, det blir konstgjord andning som alltid, att hålla sjuka företag under armarna, dessutom är det svindyrt och aldrig hållbar i längden.
    Anpassning till verkligheten utan minsta fördröjning är vad som fungerar, allt annat blir bara fel.

    Vi får vara glada att vi har några industrier och verksamheter som inte är flyttbara, dom ska vi givetvis satsa stort på, men resten ska företagen själva avgöra hur dom och var dom ska finnas.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2016-11-10 14:46:32 följande:
    Då får vi nog göra på annat sätt än att höja skatter bla som vår regering gör nu...
    Klart vi måste höja skatterna, och det kommer även Alliansen att vilja göra, vänta bara så får du se.

    Inte ens Alliansen kommer att våga gå på i samma hjulspår, som dom återgick till efter att Batra blev deras ledare, för nu har dom sett vad deras politk har lett till i USA.
    Så jag är rätt säker på att dom tvingas gå tillbaka till en mer Reinfeldt lik politik.., och det skulle inte förvåna mig det minsta, om vi får se en S+M regering efter nästa val.

    Folk måste få del av de allt mer ökade vinster som företagenn gör, annars kommer vi att få se samma utveckling som i USA.

    Ett ex, svenska folket har sagt sitt om vinster i välfärden, och över 80% vill se ett stopp på vinstuttagen, med nån form av tak, eller ett totalt stopp.

    Alliansen och SD fortsätter att säga nej till det, tror du verkligen att det drar väljare, när folk ser att deras surt inbetalda skattepengar, inte används till nåt som kommer dom tillgodo?

    Alliansen +SD kommer att tvingas ändra sig, möjligen blir SD de 1:a som än en gång ändrar sig, dom lever ju på sin populism, så dom ångrar sig säkert nu, att dom gick företagen och inte folket till mötes.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-11-13 00:14:35 följande:
    Du tycker det är värt en halv miljard per år för att få läsa sagotidningar som ETC & proletären och andra alster som debilvänstern producerar?

    Avskaffa reklamskatten för dagstidningar istället.
    Absolut värt det, precis lika mycket värt som du får läsa det du vill.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?