Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Tom Araya skrev 2018-07-18 23:08:12 följande:

    Med dagens mångkulturalism är vi ändå snart där med många invandrade från judiska, katolska och muslimska kulturer.


    Idag är det olagligt för vårdpersonal att vägra behandla patienter pga av religiösa skäl. Att SD vil göra detta lagligt bör absolut inte förringas. Varför gör du det?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-07-18 23:34:22 följande:

    Jag har redan svarat på frågan.

    Regeringen bedriver en mångkulturalistisk politik som leder i den riktningen, det är bara en tidsfråga, det ska inte förringas.

    Sd sitter inte i regering och jag hoppas de aldrig når dit heller.


    Jag vet inte vad du menar med mångkulturalistisk politik. Menar du politik som strävar mot att vi svenskar kan ha olika ursprung tex samer, judar, kristna, muslimer, romer, osv men att vi ändå har samma rättigheter och skyldigheter? I så fall ger jag dig rätt. Men vad är det som är fel med det? Jag tycker att det är bra politik.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    skrikhögeraktiviten skrev 2018-07-18 23:54:47 följande:

    Jag menar att i den mån ni särbehandlas så är det negativt för er. Från vänsterhåll är ni utsatta för avundsjuka.


    Vänsterhåll? Det är ju sverigedemokraten Björn Söder som gång på gång har behov av att utrycka uppfattningen att judar inte är svenskar. Riktigt skruvat är det.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-07-19 00:25:25 följande:

    Nej, jag menar att man likställer alla kulturers ställning i det svenska samhället, så att invandrade kan fortsätta att leva utefter sina kulturer, inta bara i sitt högst privata liv med familjen, utan även ute i samhället och även få stöd för detta. Kraven på anpassning flyttas över från den invandrade till det samhälle den invandrade möter.

    I mångkulturalism ingår också en naivitet, förnekan och ibland t.o.m. acceptans för kultur, som vi enligt vår majoritetskultur, samhällsutveckling och övrig politik (särskilt den med feministisk inriktning) rimligtvis inte kan eller ska acceptera som en del av vårt samhälle, exempelvis hederskultur, islamism och vissa religiösa gruppers förnekande av individens religionsfrihet.


    Eftersom samtliga partier i riksdagen tar kraftigt avstånd ifrån och bekämpar hederskultur och islamism så kan det rimligen inte vara det du menar. När det gäller religionsfrihet så ställer i princip alla partier upp på den (reservation för SD och Islam).

    Menar du att Sverige inte borde acceptera kulturutövning av samer, judar, romer, muslimer och andra i vårt samhälle eller vad menar du egentligen?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-07-19 00:32:22 följande:

    Om du vill jämföra detta med samer så kan jag gå samma klass som, vara arbetskamrat med, anställa en same e.t.c. utan att samers kultur och språk påverkar mig på något vis.

    Att påtvinga mig anpassning till andras kultur är inte vägen till integration.


    Jag har jobbat med muslimer, mina barn har muslimska kompisar. Min egen eller mina barns kultur och språk har inte påverkats av detta. Det har inte heller skett någon anpassning på min arbetsplats eller på mina barns skolor pga muslimer.

    Kan du utveckla vad du menar så att jag förstår? Vem är det som tvingas anpassa sig? Är det du? Kan du i så fall beskriva på vilket sätt du har tvingats anpassa dig?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-07-19 01:48:34 följande:

    Men det gör det på många andra.Det finns mängder av anpassningar man gör på skolor, på arbetsplatser, inom vården, på myndigheter e.t.c. och på vissa orter finns det även sk "moralpoliser" bland invandrade grupper som ser till att landsmän eller de som tillhör en religiös grupp inte avviker från den egna kulturens moraliska regler.

    Exakt vem/vilka som behöver vara del av dessa anpassningar hänger på i vilka miljöer man är i och vilken verksamhet man är en del av till vardags.


    Nu får du faktiskt prata ur skägget. Vad är det för anpassningar som sker för muslimer på skolor och arbetsplatser i Sverige, jag förstår nämligen inte vad du pratar om.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-07-19 15:58:44 följande:
    Har du bott under en sten det närmaste halvseklet?

    -Skolor som upphör med alla livsmedel som inte är halal.

    -Särskilda rum och i vissa fall även särskilda raster eller undantag i arbetstider för böner på skolor och arbetsplatser.

    -Vård anpassad efter religiösa villkor.

    -Moralpoliser i förorterna.

    -Undantag i uniformsreglementen för religiösa plagg.

    -Elever som undantas viss undervisning av religiösa skäl.

    -Anpassningar efter Sharia i svenska domstolar.

    -Böneutrop

    Detta är några exempel på hur det svenska samhället anpassar sig efter religion, trots det senaste århundradets strävan efter ett i övrigt mer sekulärt samhälle.

    Att svenska skolor (och många företagsrestauranger också för den delen) anpassa menyn efter målgruppen beror på att syftet med måltiden är att den som äter ska få mer energi och bli mer produktiv. Finns det veganer i gästunderlaget så erbjuder restaurangen eller skolmatsalen veganmat, finns det muslimer i gästunderlaget så erbjuder restaurangen eller skolmatsalen halalkött.  Alla djur som halalslakts i Sverige är bedövade på samma sätt som andra slaktdjur så det finns inga djuretiska skäl att välja bort halalkött.Tycker du att det är en skillnad mellan de skolrestauranger serverar veganmat till de elever som är veganer och de skolrestauranger som serverar halalkött till de som är muslimer?


    När det gäller särskilda rum för bön så är detta ytterst ovanligt och sådana rum får enligt skolverket bara tillhandahållas om skolan har lediga lokaler, rummet är öppet för alla och om det sker på önskemål från elever. Rummet får vidare bara vara tillgängligt på raster. Tycker du att de är skillnad om en skola, på önskemål från elever, tillhandahåller ett rum för bön eller för andra aktiviteter så som spel och musik?


    När det gäller bön under skoltid/arbetstid så har DO och AD kommit fram till att detta inte är något som skolor och arbetsplatser måste acceptera.


    När det gäller anpassningar i vården så försöker vården anpassa den så långt som möjligt utifrån patienternas önskemål. När det gäller anpassningar utifrån religion så handlar det mest om människor som ligger för döden och detta handlar inte om anpassningar som inkräktar på värden till andra patienter.. Har du problem med att vårdpersonal uppfyller svårt sjuka och döende människors sista önskan? 


    Det sker för tusan inga anpassningar utifrån sharia i Svenska domstolar! Om du menar domen i Solna tingsrätt så var det två centerpartistiska nämndemän som låg bakom en mycket tveksams dom men om du har följt debatten efteråt så vet du att denna dom inte accepterades. Det är inte heller första gången som en tingsrättsdom kritiserad pga. politiskt utsedda nämndemän. Det har t.ex. hänt att det i kritiserade tingsrättsärenden funnits en majoritet av Sverigedemokratiska nämndemän men det innebär inte att vi har en Sverigedemokratisk rättskipning i det här landet.


    Du vet mycket väl att det inte förekommer böneutrop på arbetsplatser och i skolor i Sverige.


     


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-07-21 02:30:04 följande:
    Har du koll på om allt halal-kött som köps in på svenska skolor är svenskt?

    Svenska kommuner ställer i upphandlingar olika typer av krav som säkerställer att råvarorna uppfyller svensk djurskyddslag. Om köttet inte är svenskt så uppfyller det ändå svenska kriterier. 
    Tom Araya skrev 2018-07-21 02:30:04 följande:
    Jag tycker det räcker med vegetariskt som alternativ.


    Syftet med skolmaten är att maten ska vara så lockande att eleverna äter så att de får i sig näring och tillgodogöra sig kunskap mer effektivt. Det är anledningen till att man anpassar utbudet i matsalen efter olika etiska och religiösa behov liksom anpassar maten efter olika typer av allergier och överkänslighet.  Är du inte vegan så är vegankost inte lika lockande som annan mat och frågan är varför man ska anpassa kosten för en grupp men inte för en annan? Är det inte lika viktigt att muslimska elever tillgodogör sig kunskap effektivt som att andra elever gör det? 


    Jag kan konstatera att många privata företag väljer att ställa krav på att maten ska vara tilltalande för företagets anställda och om de finns religiösa anställda så ska måltiderna anpassas för deras behov. Skälet till detta är att man vill att personalen ska få i sig näring och att detta ska leda till en ökad produktivitet. Kan du förklara varför inte samma synsätt bör gälla i grundskolan och på gymnasiet?


    Tom Araya skrev 2018-07-21 02:30:04 följande:
    När det gäller andra önskemål om lokal för vissa ändamål så ska det i regel till en större andel som önskar det och alla ska kunna nyttja den. Så är inte fallet för en lokal för andliga behov, som tillhandahålls p.g.a. minoritet religiösa, företrädelsevis från en ensam religion.

    Skolor och arbetsplatser har inga skyldigheter att tillhandahålla rum för religiösa aktiviteter.  Vad har du för belägg att skolor ställer högre krav på önskemål från elever som önskar ett rum för olika typer av aktiviteter än på elever som önskar ett rum för religiösa aktiviteter?


    Tom Araya skrev 2018-07-21 02:30:04 följande:
    Uppdrag Granskning - Anpassning av Svensk lag till islam (2005)

    I Sverige har vi ett rättssystem där de politiska partierna utser nämndemän i tingsrätten.  Detta är inte alltid helt lyckat. Ibland slår påverkas en dom mer av nämndemännens egna värderingar än av svensk lag. Äldre människor, med ibland gammaldags värderingar är överrepresenterade bland landets nämndemän. Det händer också att nämndemän från ett enskilt parti ibland blir överrepresenterade.


    Fällande domar mot åtalade med "distinkt arabiskt-klingande" namn ökar markant i mål med en sverigedemokratisk nämndeman, medan fällande domar där en kvinna är offret ökar om en av nämndemännen är vänsterpartist (det finns det forskning som visar) och domen i Solna tingsrätt visar tydligt att nämndemännens bakgrund påverkade domslutet. Det finns exempel på rättegångar där nämndemän friat anklagade från våldtäkt trots ett vittne, blodiga lakan och skador på kvinnan pga. av att våldtäkten inte stämde överens med nämndemannens gammaldags värdering av hur en våldtäkt ska gå till för att betraktas som en våldtäkt.  


    Innebär det då att svensk lag är anpassad efter SD, vänsterpartiet, religion, sharia, gammaldags värdering etc? Svaret på den frågan är bestämt nej. Lagen är baserad på beslut i riksdagen och inte på vad enskilda nämndemän tycker.


    I tingsrätten är de politiskt utsedda nämndemännen i majoritet och kan således påverka domslutet men i hovrätten är alltid juristdomare i majoritet och där kan politiskt utsedda nämndemän inte påverka domstolen lika mycket. I Högsta domstolen dömer bara jurister (justitieråd) och här kan har alltså politiskt utsedda nämndemän ingen möjlighet att påverka domslut.

    Nämndemän har varit med och påverkat dömandet i Svenska domstolar i mer än 800 år. Om vi har problem med detta system så är orsaken inte invandring eller mångkultur utan i stället på att systemet behöver utvecklas.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Klipp från den den SD-vänliga tidsskriften Fria Tider. 


    Hmm, har vi inte sett det förrrut?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    SD:s budgetförslag skulle innebära en katastrof för välfärden i Älvdalen alternativt leder förslaget till att kommunalskatten måste höjas med tio procent!


    "Sverigedemokraterna har lagt ett budgetförslag gällande det nationella utjämningssystemet, som ser till att alla kommuner har likartade möjligheter att ge bra välfärd till medborgarna oavsett var i landet man bor.  Förslaget innebär enligt riksdagens utredningstjänst att intäkterna för Älvdalens kommun minskar med 109 miljoner kronor per år. Budgeten för Älvdalens kommun är totalt på ca 450 miljoner kronor per år och en minskning med 109 miljoner kronor eller ca 25 procent för oerhörda konsekvenser för välfärden i kommunen"


     - - -- -


    "Att sänka kostnaderna med 109 mkr är därmed helt omöjligt för Älvdalens kommun. Det enda intäktsalternativet är att höja skatten och då rör det sig om en höjning i storleksordningen 10 kr per intjänad hundralapp. För en undersköterska eller byggnadsarbetare innebär det en skattehöjning på ca 2500 kr per månad vilket förstås får stora konsekvenser för den enskilda familjen att handla mat och kunna bo kvar i lägenheten eller det egna huset. Summa summarum innebär en röst på Sverigedemokraterna en röst på ett helt verklighetsfrämmande parti med en helt verklighetsfrämmande politik som totalt skulle rasera hela den välfärd vi idag tar för given i välfärdsstaten Sverige"


    www.dalademokraten.se/artikel/dalarna/debatt-sd-s-budgetforslag-skulle-innebar-att-vi-tvingas-hoja-kommunalskatten-med-tio-procent-i-alvdalen
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?