Inlägg från: Anonym (helt sluut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (helt sluut)

    ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka

    Anonym (vanligt) skrev 2015-08-11 21:03:23 följande:

    Menar du alltså att du tycker de skall utreda din dotter för din skull? Även om hon inte visar såpass mycket brister att hon utretts om hon varit någon annans barn? Tror du på fullt allvar att det är för hennes bästa?

    Om hon utreds för att missa kroppsdelar - vilken typ av utredning önskar du? Autism? Annat? Om den första utredningen visar att hon är normal, ger du dig då? Vill du då ha henne utredd för något annat? När skall du låta henne vara den person hon är? Med tanke på vad du berättat om henne hittills så bör hon inte utredas.


    I kontakt med barnpsykolog mm tidigare bestämdes att om hon på något sätt avvek Vid 18 månaders koll så skulle man utreda då.

    En utvecklingsbedömning typ. Tror jag.

    Alltså mer avancerat än vad bvc gör
  • Anonym (helt sluut)

    Trots att hon har ett gräsligt humör är hon iaf jätterolig emellanåt. Idag när jag stod och lagade middag kände jag plötsligt en liten hand som krafsade mig på foten och en ljus röst 'tillilillill' (killikillikill). Sen ett litet bländvitt solskensleende :)

  • Anonym (helt sluut)
    metervara skrev 2015-08-12 10:47:15 följande:

    Ja det kan hon. Men det jag försökte få fram var att det inte är nåt speciellt med 18måmaders kollen, det är inget test barnen kan bli godkända eller icke godkända på. Ingenting händer om barnet inte samarbetar, det är inga utredningar som startas pga det. Förutom i ditt fall dårå.


    Fast för henne handlar det inte om vilja att samarbeta. Hon KAN INTE sakerna. Nått av de äldre barnen ville aldrig samarbeta på kontrollera men då kunde jag ju bara säga att den kunde saken egentligen
  • Anonym (helt sluut)

    En väldigt stor skillnad på dottern och de jämngamla i våran bekantskapskrets är att dottern ständigt är på språng. Hon klättrar springer pillar i allt. Behöver punktmarkeras direkt vi lämnar hemmet.

    De tre andra jämnåriga som vi umgås mycket med är så fokuserade och lugna.

    De kan sitta stilla läääänge och peka i bok, ljuda ord osv.

    Ni med autistiska barn eller normalfungerande för den delen, känner någon igen detta tornado beteende? Jag fattar ju att hon inte hinner lära sig ex kroppsdelar då hon ständigt är på väg

  • Anonym (helt sluut)
    Sous skrev 2015-08-12 17:30:06 följande:

    Jag skrev här förut, för många månader sen, att du behöver kbt, oavsett om ditt barn har en diagnos eller inte är det inte rimligt att du är så besatt. Jag förklarade vilka mekanismer det här ältandet fyller hos dig *oavsett* om det är något med din dotter som skulle vara annorlunda eller inte. Nu har du ältat det här i ett och ett halvt år. Känns det värt det? Som att det ger något? Är något bättre än om du bara accepterat läget?

    Det finns ingen poäng med att skriva att det är helt normalt, att vissa barn har stort rörelsebehov, att min helt normala treåring var som en destruktiv icke-verbal virvelvind vid 18 månader och inte kunde en enda kroppsdel, stapla klossar eller i princip något alls. Du *måste* ta tag i dig själv. Förstår du inte det? Förstår du vad du gör med din och din dotters relation?


    Jag vet att du har rätt.

    Måste ändå få fråga, var din treåring sån eller var det bara ett exempel du drog?
  • Anonym (helt sluut)
    Arbetsmyran76 skrev 2015-08-12 20:17:33 följande:

    Ja min äldsta var/är högt och lågt- adhd, har inget med autism att göra överhuvudtaget - autism handlar om att man har specifika intressen, duktig på att de detaljer, tolkar info ordagrant, kan ha svårt att tolka kroppsspråk, överaktiva/underaktiva sinnesupplevelser tex förstärkt smaksinne, minskad smärtkänsel etc.


    Du menar att detta drar mer mot adhd?
  • Anonym (helt sluut)

    Tack för alla svar. Det hjälper massor att få vinklingar från er då jag själv tappat greppet om vad som är normalt beteende hos en 18 mån.

    Under sommaren Har behandlingen för min del legat lite lågt pga semestrar osv inom sjukvården.

    Det drar dock igång nu igen.

    Hoppas också att det ska lätta lite att börja jobba.

  • Anonym (helt sluut)

    Jag får flera tvärsäkra svar som lyder 'ditt barn är inte autistiskt'

    Vad i mina berättelser grunnar ni det på? Funderar vilka positiva bitar jag ska 'haka fast' vid

  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (Förstår) skrev 2015-08-18 17:54:35 följande:

    Jag undrar igen om orosstudien du skulle vara med i. Där lär man sig att man inte ska haka sig fast vid det positiva eftersom det leder till en evig ältandekedja. Jag kan inte uttala mig om huruvida din dotter har autism eller inte men din oro är överdriven oavsett.


    Jo jag vet det och jobbar på det. Ibland funkar det sämre och jag känner att tiden det kommer krävas för mig att fullt ut hantera mina känslor på rätt sätt har jag inte just när det gäller situationen med dottern. Det måste bli bra NU. Jag vill få en fin relation till henne NU. I dagsläget finns så mycket oro och ångest hos mig så fort jag ser henne.

    Tidigare var ovissheten värst. Men nu känner jag också, starkare än tidigare, att det FÅR bara inte vara autism. Jag orkar inte fixar det inte. Min underbara älskade lilla plutt får bara inte ha det!!!
  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (Förstår) skrev 2015-08-20 20:07:13 följande:

    Jag kan förstå att du lider av ångesten. Du skulle behöva en riktigt bra samtalskontakt för att kunna hantera oron, en internetstudie är kanske inte tillräcklig. DEtt lidande du åsamkar dig själv är betydligt värre än eventuell autism. Min älskade lille plutt har autism och han är verkligen helt underbar! Det är möjligt att även lillasyster har det men då får vi hantera det då. Av sonen har jag lärt mig att dwt ändå inte går att förutspå hur det kommer att bli.

    Själv har jag drabbats av en svår sjukdom Så jag har också en oro att hantera och jag vet att det inte är enkelt. Men din dotter och du är värda bättre hjälp och det finns bra hjälp. Har du någon du kan ta upp detta med och som kan hjälpa dig vidare? Låter som du behöver en annan psykolog.


    För mig är autism lika med slutet typ. Jag ser framför mig ett helt oregerligt barn med fruktansvärda vansinnesutbrott som uppstår pga problem med kommunikation. Att hon aldrig ska kunna förmedla sig ordentligt eller förstå oss ordentligt. Att hon ska gå särskola och bli ensam och retad och må dåligt. Att syskonen ska bli retade och framförallt lidande då all min tid kommer ätas upp av minstingen. Att vi inte ska kunna umgås med folk. Inte ens kunna åka och handla. Att folk ska stirra och tissla bakom ryggen.

    Att jag inte kommer kunna jobba fullt ut osv osv.

    Jag VET att min föreställning kanske är överdriven men det hjälper inte.

    Beklagar din sjukdom!

    Ibland slår det mig mitt i oron att 'herregud jag har ju ändå min älskade plutt som vi jobbat så hårt för att få och hon är jättefin'

    Men det är otroligt sällan jag kan känna så.

    En annan psykolog vore kanske på sin plats. Samtidigt skulle det kännas jobbigt att börja om med någon ny
Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka