Inlägg från: Anonym (helt sluut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (helt sluut)

    ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka

    Tack för tips om tråden!

    Har varit på semester i Stockholm i tio dagar och dottern har varit som ett solsken!

    Hon tycks älska att få lite ny miljö och trots atr vi varit runt hela dagarna på alla olika turistattraktioner och hon mest bara fått sitta i vvagnen och titta har hon varit dundernöjd!

    Så skönt att pausa lite från gnället.

    Hon kan nu peka ut sin mage också!

    Talet går dock mycket trögt.

    Inga nya ord tillkommer omän hon babblar på hela tiden. Det är mest aaaoo och eeeoo osv.

    och mamma säger hon som ett mantra nästan. Mammmmma maaaamaaaa. Ibland är det riktat mot mig men oftast inte.

    Vovve är dock ett ord hon använder 'korrekt'. Förvisso till alla sorters djur men ändå:)

    En sak hon gör nästan hela tiden är att 'prata i mobilen'

    Och mobilen kan vara vad som helst. En docka en vattenflaska eller helt enkelt bara handen. Hon sätter mot örat och säger allååå allååå och pratar sedan på sitt språk.

    Om hon hör någons telefon ringa ute på stan sätter hon genast handen mot örat och börjar prata. Annars leker hon just ingenting. Leker aldrig med leksaker utan tuggar bara på allt.

    Känns som hon börjar släpa efter mer och mer i utvecklingen.

    Hon kan tex fortfarande inte hämta något på uppmaning

  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (??) skrev 2015-07-12 12:05:05 följande:

    Vad exakt vill du att hon ska göra för att du ska känna dig nöjd?


    Just nu är det talet och förståelsen som känns som de stora varningsflaggen
  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (??) skrev 2015-07-12 12:55:47 följande:

    Men hon är ju bara 15 månader!! Vid 1,5-årskontrollen "ska" man kunna ca 8 ord, men kroppsspråk och ljud dominerar fortfarande. Och din dotter är 1.5 först om 3 månader. Det är oerhört lång tid i ett litet barns liv! Samma vad gäller att följa uppmaningar - det tittar man på om 3 månader. Inte idag och inte imorgon eller ens om en månad. Utan om 3 månader! Varför vill du att hon ska utvecklas tidigare än riktlinjerna? Dessutom har du ju tidigare i tråden rabblat upp en massa ord som din dotter redan kan. Varför räknas inte det? Eller förväntar du dig att hon ska lära sig nya ord på löpande band? För det funkar inte så, inte på någon 15-månaders.


    Ja det är nog vad jag förväntat mi . Hon kan mamma pappa titta där hallå pang och vovve så det är ju inte så att hon inte kan nått. Men det kommer inget nytt. Och tex ja och nej är ord som de jämnåldriga använder frekvent som hon inte ens kan.

    Sen använder hon eg bara vovve på rätt sätt. Hon kan ju säga hallå men när hon söker kontakt/uuppmärksamhet är det bara aaaaeeeee el liknande ljud. Andra säger ju hej och hej då. Om du förstår hur jag menar
  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (??) skrev 2015-07-12 13:08:58 följande:

    Ja, nästan gränsande till vanföreställningar. Jag har följt tråden och är orolig för den lilla flickan - inte för hennes utvecklings skull för den låter normal, utan för hur mammans granskande och som du säger nästan tvångsmässiga beteende påverkar henne nu och i framtiden.


    Ja det andra barnen är före på de flesta plan. Motoriskt har dock dottern alltid legat bra till. Inte supertidig men rätt tidig.

    anledningen att jag inte kan släppa detta är nog helt enkelt inte förlossningsdepression utan det jag ser finns verkligen.

    Har ju kontakt med många instanser och de säger ganska lika. Oro och sorg går inte medicinera bort bara dämpa ångesten runt
  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (??) skrev 2015-07-12 15:07:35 följande:

    Säger alla instanser att din dotter har autism?


    Nej då skulle jag ju inte behöva undra:)

    Ingen vill säga nått ännu. De säger hon är för liten att bedöma .nu är det ett tag sedan någon tittade på henne men det ska göras vid 18 mån om hon inte seglar genom bvc kontrollen då
    Anonym (??) skrev 2015-07-12 15:07:35 följande:

    Säger alla instanser att din dotter har autism?


  • Anonym (helt sluut)
    Harmagedon skrev 2015-07-12 21:33:32 följande:

    Jag har skrivit tidigare och vet att det är helt meningslöst men jag får sätfamiljenetta inlägg på mitt eget terapikonto.

    Jag har en flicka som snart fyller fyra. Hon var avvikande tidig inom motorisk utveckling. Jag uppfattade att hon förstod enkla instruktioner före ett års ålder. Hon är superglad och charmig, alla som träffar henne smälter. Hon har en diagnosticerad språkförsening vad gäller uttalet men inga andra språkliga problem. ( hon prAtar otydligt , that's all). Hon väljer dessutom konsekvent bort att leka med jämnåriga barn. Hon älskar småbarn som är hennes bäbisar som hon läser sagor för. Hon gör allt i timmar för att få leka med sexåringar. Men andra 3-4 åringar är helt ointressanta för henne. Vuxna brukar hon alltid söka kontakt med. UtAv en för mig outgrundlig anledning är hon utsedd för autism. Vi har inga problem med henne hemma och förskolans problem är att hon inte vill delta i fri lek med övriga barn. Hon leker själv eller med äldre barn. Men bup psykologen säger att hon har någon form av autism.

    Hon är supersmart ungen! Glad och nöjd. Om det är så det är att ha autism så vill jag ha det! Så vad är du så djävla rädd för?! Låt flickan vara sitt eget fantastiska jag utan att du bedömer henne hela tiden.


    Hon låter underbar din ddotter! Jag vet inte vad jag är rädd för. Ovissheten. Att hon aldrig ska bli 'stor' växa upp och klara sig själv. Att hon och/eller syskon ska bli retade att familjen ska påverkas negativt osv osv
  • Anonym (helt sluut)

    [quote22737][quote-nick]Anonym (Rut) skrev 2015-07-13 19:39:30 följande:[/quote-nick]

    Tror inte alls att du är rädd för dom här sakerna. Din ångest beror i grund och botten på något helt annat. Det är inte normalt att känna så här som du gör och må så dåligt över något som inte ens finns. Det är din ångest du måste jobba med. Även om ni bor på ett litet ställe så tycker jag att du ska leta upp en psykolog i närliggande stad och gå dit privat så att du får extra hjälp.

    [/quote]

    Du har rätt! Nu ska jag ju börja jobba snart så tror jag ska testa det först nån vecka och se hur det börjar kännas.

    Sambon gjorde mig iaf uppmärksam på idag hur dottern söker kontakt. Hon går ju fram till folk och 'pratar' och så. DEt är ju bra

  • Anonym (helt sluut)

    Nu har jag fått första kommentaren om dottern från en vän som inte vet något om mina tankar.

    Dottern är väldigt kvick på benen och drar iväg så fort tillfälle ges.

    Nu sa en väninna 'jag har funderat över ***. Hon rymmer ju verkligen iväg. Och jag har aldrig sett henne vända sig om för att kolla vart ni är eller om ni följer efter'

    Ajjj så den kommentaren sved. Plötsligt någon som börjat se det jag ser.

    SKA alla barn kolla bak, vända sig om,hålla koll???

  • Anonym (helt sluut)

    Ja det kanske är vanligt. Blir hon rädd för något (vilket knappt har hänt) kommer hon iaf tillbaka till oss

  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (???) skrev 2015-07-22 15:35:53 följande:

    Mina barn är båda två små rymmare. De har alltid bara stuckit. Har själv varit förvånad över att de inte verkar känna någon rädsla över att bli av med oss. Men det är först nu när vårt största barn snart blir 5 som han en gång visade att han blev orolig när han blev av med oss. Sunt förnuft kommer sent hos vissa :)


    Utan att vända sig om liksom?
Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka