Minska gluten i kosten utan allergi?
Hej!
Jag kämpar för att gå ner i vikt, med blandat resultat. Det är upp-och nergångar och ibland vill jag bara ge upp, men jag än så länge kämpar jag på.
Min lillasyster plågades av smärtor i magen när hon ätit och bestämde sig för att testa att utesluta gluten. Det hjälpte, och som en liten "bonus" så upptäckte hon även att hon gick ner kraftigt i vikt. Eftersom hon vet hur jag kämpar så tipsade hon mig om detta.
Jag blev intresserad men ville först kolla upp det, så att det inte var skadligt för mig att utesluta gluten trots att jag inte är allergisk. Nu har jag sökt runt på olika sidor på internet och många tycks peka på att det INTE är farligt att utesluta gluten, utan snarare att det är skadligt att äta gluten.
Därför funderar jag nu allvarligt på att åtminstone minska på gluten i min kost.
Min fråga är nu om det är någon annan här som gjort så? Var det svårt och krångligt? Är det något som jag ska tänka lite extra på?
Har ni några tips och råd att ge mig?
Tack!