Minska gluten i kosten utan allergi?
Det är inte alls farligt att utesluta gluten. Men varningarna är främst för de som tror de är glutenintoleranta, provar utesluta själva och sedan går till doktor. Då måste de äta mat med gluten i flera månader för att få en diagnos. Så om du inte tror du har glutenintolerant och inte vill ha diagnos, bara köra på! Finns massor av bra produkter idag och eftersom du bara vill äta fritt från gluten så gör det inget om du får i dig lite spår eller någon gång äter mat med gluten hos andra.
Tipsar om att ica har glutenfri tortilla, Shär har jättegott rosenbröd du bakar färdigt I ugn, Änglagårds corflaes är glutenfria. Använd rent havregryn (märkt glutenfritt). Pasta del'oro tycker jag är godaste pastan, även om senaste lasagnen på Shärs lasagneplattor blev jättebra. Prova göra paj på madelmjöl, supergott. Ska du baka med jäst eller bakpulver, använd recept gjorda för att vara glutenfria, mycket lättare så än att mixtra själv och välj i första hand recept där det ingår fiberhusk. Fika på konditori kan vara lite besvärligt om de inte har glutenfritt men nötrullar, biskvier och makroner är oftast glutenfria.