Anonym (....) skrev 2014-09-16 17:17:02 följande:
Nej, man säger inte upp sig för att växelvis boende inte längre fungerar.
Anonym (samma här) skrev 2014-09-16 16:37:24 följande:
Eller så kan TS se över alternativet med sin chef om det finns en lösning så att TS kan ha sina barn lika mycket som nu.
Men visst, det blir nog billigare för TS att betala underhåll än att ens försöka få det att funka med att gå ner i arbetstid eller att få chefen att göra en lösning som passar TS.
Ts har talat om förutsättningarna. Ts kommer att börja för tidigt för att barnomsorgen ska ha öppnat, en vecka, och arbeta natt den andra veckan. Det går inte.
Ja, det blir nog underhåll.
Förlåt, men var skriver TS om att den ska jobba natt? Nej, TS skriver om tvåskift som inte kompitibla med hämtning och lämning. Vilket morgon/kvällsksift oftast inte brukar vara. Man börjar förtidigt för att kunna lämna ena veckan och så jobbar man kväll andra veckan.
Anonym (Vad) skrev 2014-09-16 18:31:46 följande:
Men vad i hela friden har allt runtomkring med frågeställningen om rätt till vv när det inte funkar med vv för den andra föräldern?
Det kan ju vara en helt hypotetisk fundering.
Nej det är ingen rätt till vv för någon. Men det är läget att ta ett samtal med den andre föräldern på familjerätten, för någon av er behöver backa. Förhoppningsvis den andre föräldern då eftersom det inte verkar som att du kan hitta någon lösning, eller ens vill ha vv längre.
Då är det bäst om den andre föräldern tar barnen mer och du kommer med förslag på hur umgänge, underhåll osv ska lösas.
För era barns bästa så hoppas jag att ni hittar en lösning och att de inte förstår att i nuläget kan inte den ena föräldern ha dom och den andre föräldern är inte intresserad av att ha dom mer