Inlägg från: Trolla |Visa alla inlägg
  • Trolla

    dags för syskon!

    Äter alla här folsyra? Vad i så fall (alltså vad heter kosttillskottet?) Jag har helt glömt av det! Nu får jag lite panik, får springa ner till apoteket imorgon. Vad spännande att flera ska testa till helgen Åh jag hejar på er!

  • Trolla
    lindgrenmaria91 skrev 2014-05-12 18:59:10 följande:
    Jag äter det inte, åt det inte när vi försökte med barn nummer ett :)

    varför inte?
  • Trolla
    lantligadrömmar skrev 2014-05-12 19:33:17 följande:
    hej och tack för välkomnandet! =) 

    njä, vi har haft lite slingrig väg mot barn båda gångerna. Första sonen föddes äntligen efter 2 år kantade av många försök och 2 mf. 

    när vi skulle försöka oss på ett litet syskon så blev vi gravida på en gång, men det slutade tyvärr i ett jobbigt ma i v13. blev inlagd osv. Vi la försöken på hyllan i några månader, gifte oss lite spontant och efter bröllopet blev jag gravid på första försöket. Var en jobbig graviditet för mitt psyke dock, mådde riktigt dåligt en period där i tidiga veckorna. Va hemma från jobbet, kände mej deprimerad, bara grät och kände ingen glädje alls. tog kontakt med mvc med en gång, vilket jag är glad för, fick komma till psykologen och prata av mej samt fick ett läkarbesök där jag fick se bebisen på ul i v12-13 nån gång... då blev det bättre och jag kunde fungera igen. dock tog det lååång tid innan jag riktigt vågade tro på att det skulle komma en bebis... 

    så just nu är det lite skräckblandat



    Usch va jobbigt det låter! Vi hade en lång väg till vår etta kantat av besvikelser. Fick ett ma som upptäcktes på ul i v 18 (den nhade dock dött mycket tidigare). Jag hade aldrig hört talas om ma, trodde att kroppen alltid stötte ut det om något var fel. Så jag fick världens chock, trodde jag skulle få se ett litet pickande hjärta men istället var det helt stilla och läkaren sa "det här är ingen normal graviditet. Fostret lever tyvärr inte". Jag skrapades dagen efter, men mådde otroligt dåligt i månader efteråt. Så här i efterhand kan jag ångra att jag inte uppsökte psykolog. När jag blev gravid igen (efter drygt ett års tid) kände jag precis som du, jag bara grät och tänkte "hur ska jag orka utsätta mig för det här igen?" trots att det var det enda jag velat hur länge som helst. Tjatade också till mig ett ul i v 13, tänkte att jag tänker fanimej inte gå flera veckor med ett dött foster igen! Är därför också igång nu med skräckblandad förtjusning
  • Trolla
    lantligadrömmar skrev 2014-05-13 16:51:34 följande:
    Jag började med folsyra idag, tack för tipset!!!

    varsågod! Vilket preparat köpte du?
  • Trolla
    limpa skrev 2014-05-13 18:34:28 följande:
    Ikväll kunde vi inte hålla oss längre utan tog ett test.... Men efter 10 min hade det inte hänt ett piss, inget kontrollstreck eller nåt. Så jag for iväg till affären o köpte ett nytt. När jag kom hem igen hade det dykt upp ett kontrollstreck och ett svagt plus! Men frågan är om man kan lita på det eftersom det hade gått för lång tid?! Ååååh så spännande ska testa igen så fort jag blir pinkenödig :)

    men Gud va spännande!! Det låter ju väldigt lovande tycker jag :) nu kommer jag kika in här hela kvällen för att följa dig!
  • Trolla

    Hoppet inte ute limpa, vi hejar på dig! Nika10 va skönt att ha en normallång cykel (min varierar mellan 35-45 dagar oftast. Skönt jämt utom när man vill ha bebis ), tror också det är lagom att testa med älstickor torsdag-fredag. Jag tycker visar då mysig tråd här! Vad jobbar ni alla med?

  • Trolla
    limpa skrev 2014-05-14 09:43:53 följande:
    Nu lugnar jag mig med test till lördag, har inte mensen kommit då borde det vara hopp om det. Det är första riktiga försöket, så det hade väl varit för bra för att vara sant om det tog sig... men jag har haft molvärk av och till i en veckas tid och det har jag haft vid mina två tidigare graviditeter med och det gör att hoppet stiger!

    Känner ni av i kroppen när ni har ägglossning? Jag brukar kunna känna ömhet kring ena äggstocken när det är dags, har inte kollat med ÄL-stickor så jag vet ju inte riktigt om det stämmer.



    Jag känner oftast av jättetydligt när jag har ägglossning, känns precis som mensvärk för mig. Det gör ju dessvärre att man inte är särskilt sugen på att sexa samma dag som äl, så jag brukar använda älstickor. Har ju väldigt långa och oregelbundna cykler också. Jag brukar få en glad gubbe på stickorna i 3 dagar innan jag får jättetydlig värk, men har aldrig fått glad gubbe sa amma dag som värken.
  • Trolla

    Välkommen Karinkanin! Besatthet kring ämnet är inget du är ensam om här ;) Jag fick en liten blödning på bim -2 när jag var gravid med ettan. Tror det är ganska vanligt. Vi följer dig med spänning! Jag ringde fk idag och fick veta att om jag blir gravid senast mitten av juni så behåller jag min sgi utan att behöva gå upp på heltid 6mån innan ett eventulellt bf. Så nu hoppas jag VERKLIGEN att det tagit sig denna månaden, eftersom jag troligen inte hinner med en cykel till innan det är för sent. Vore ju gött att slippa gå upp på heltid igen menar jag

  • Trolla
    Mandis skrev 2014-05-14 22:20:56 följande:
    När jag kom hem från jobbet så hade massor test som jag köpt kommit, jag kunde såklart inte låta bli att testa....!!!

    grattis!!! Va kul, trådens första plus! :) när har/hade du bim? Vad blir bf?
Svar på tråden dags för syskon!