Inlägg från: Oates |Visa alla inlägg
  • Oates

    Jehovas Vittnen

    kt h skrev 2014-03-28 15:02:25 följande:

    Om dina övriga erfarenheter, menar du att alla Jehovas vittnen är på detta sättet? Kan det inte vara så att du haft otur och födas och växa upp i en sådan miljö? Eller att det finns andra omständigheter, jag kan inte bedöma vad som har hänt bara på din berättelse. Jag skulle gärna vilja höra den andra sidan också, för det finns alltid olika uppfattningar om saker och ting. Det kan ju vara så enkelt som att du inte frågade om hjälp.

    Frågade du om hjälp, vad sade dom i så fall?

    Frågade  om hjälp???
    Vet du vad, detta var ett totalt känslolöst uttalande!


    Ofta är det ju  så att de som egentligen mest är i behov av hjälp, och också önskar denna hjälp, i sådana fall som det Fjäril Vingad här beskriver, helt enkelt inte orkar be om hjälp!

    Men kärleksfulla vänner borde ha insett hennes behov, och komma utan att bli ombedda, erbjuda hjälp med barnpassning osv.


     

  • Oates
    kt h skrev 2014-03-28 17:51:33 följande:
    Nu är du väl lite för, vad ska jag säga, kategorisk. Du verkar inte inse att detta är en vanlig begränsning som människor har, att man inte alltid är en tankeläsare och vet vad människor går igenom.

    Bara för att man inte uppmärksammar detta och inte inser att en person håller på och gå under, så betyder det inte att man gör det av illvilja eller inte bryr sig.

    Om detta är orsaken till att människor hoppar av och väljer att bli uteslutna så är det väldigt tragiskt att man inte kunnat säga orden "Jag behöver hjälp" och skyller allt på andra. Vansinnigt i mina öron.

    Visst inser jag att människor har sådana begränsningar!


    Men ändå, om någon av mina vänner, släktingar el grannar drabbas av sjukdom och svårigheter, så kommer jag att gå dit med en blomma, och fråga om jag kan hjälpa till på något sätt!

    Och här var det ju inom församlingen, med all sin omtalade kärlek! Det var vänner, bröder och systrar!

    Att inte inse att hon,  under den press hon levde då,  var nära att gå under, det är inte bara kärlekslöst, utan dessutom i högsta grad empatilöst. Och själviskt.
    Och inte behöver man vara tankeläsare för att sätta sig in i hur hon hade det.
    Det här visar med all önskvärd tydlighet att det inte är så mycket bevänt med kärleken i församlingarna!

  • Oates
    kt h skrev 2014-03-28 18:35:22 följande:
    Du inser väl att "Fjäril Vingad" berättade om att hennes far, syster och make som fick: "mycket stöd av äldste i församlingarna" när dom var " alla svårt sjuka"?

    Senare berättar hon att hon själv inte fick stöd:


    Men vad berodde detta på? Jag vet inte, därför frågade jag om hon hade begärt hjälp av äldste, för dom kan ha missat henne i denna misär som jag uppfattar det, att "far, syster och make" drabbas av "svår sjukdom" måste ju ändå betraktas som en katastrof. Att man då missar denna ensamstående föräldern måste väl ändå vara förståeligt?

    Men nu vill jag inte gå händelserna i förväg, utan jag vill höra från "Fjäril Vingad", om hon frågade om hjälp från dom äldste (eller någon annan i församlingen).

    Katastrof ja, och hon satt ensam och skulle få familj och hem att fungera, trots heltidsjobb.
    Att man missar en sådan, för tillfället ensamstående förälder, finns det absolut ingen ursäkt för!


    Så du menar på fullaste allvar att om hon inte bad om hjälp av församlingen, kanske för att hon inte orkade ta det steget, kanske för att hon var sårad och ledsen för att hon inte fick stöd utan att be om det, så får hon skylla sig själv, församlingen har inget ansvar?


    Jag ska spä på ytterligare här, jag är övertygad om att om det varit hon som hade blivit sjuk, så hade församlingen funnits där för mannen. Hjälpt med barnen, bjudit på middag och erbjudande om att sköta tvätten osv. För så fungerar det ofta i JV-församlingarna, det är ju såå synd om mannen som måste sköta hem och barn och jobb.

  • Oates
    kt h skrev 2014-03-28 19:43:20 följande:
    Men kan du svar på hur man kan avhålla sig från blod genom att ta emot blodtransfusion? 

    "Den heliga anden och vi har beslutat att inte lägga någon börda på er utöver följande oeftergivliga krav: att ni avhåller er från... blod" (Apg 15:28,29 Bibel2000) 

    Och kan du förklara hur man avhåller sig från blod när man  tar emot diverse blodbeståndsdelar, FAKTOR VIII, albuminer och immunglubeliner och tom skalade röda blodkroppar?
    Dessa  blodbeståndsdelar är fortfarande just detta, precis som röda och vita blodkroppar är blodbeståndsdelar!

  • Oates
    kt h skrev 2014-03-28 22:12:05 följande:
    Och då skyller du ditt liv på andra?

    Borde inte de äldste ha insett att denna syster var utsatt för så starka trauma att hon inte hade kraft att be om hjälp?
    Men, JV-äldste behöver ju inte ha någon som helst utbildning, till skillnad för präster och pastorer!
    Hur ska de då kunna ha någon kunskap i det mänskliga psyket, och särskilt om kvinnors psyke?
    Ändå ska de fungera som rådgivare till JV, vilket om och om igen får fatala följder.

  • Oates
    kt h skrev 2014-03-28 22:12:05 följande:
    Och då skyller du ditt liv på andra?

    Hjärtlöst, kärlekslöst och empatilöst!


    Är det så du vill göra JV kända?

  • Oates
    Vibban01 skrev 2014-03-29 10:48:55 följande:
    Tankefel.
    Hur då?
  • Oates
    kt h skrev 2014-03-28 22:12:05 följande:
    Och då skyller du ditt liv på andra?

    Tack kt h, nu tror jag att de flesta som läser i tråden inser hur det är bevänt med den "inbördes kärlek" som påstås finnas i JV-församlingar.
    Man ska alltså ha ork att be om hjälp, annars får man skylla sig själv att hjälpen uteblir.
    För de äldste är ju givetvis inga tankeläsare!


     

  • Oates
    kt h skrev 2014-03-27 16:02:08 följande:
    Gud har förmått att skydda sitt ord, det kan uppriktiga, förnuftiga bibelläsare bekräfta. Eftersom det vore ologiskt och oförnuftigt att tro att Gud avslöjar sitt namn, som "skall vara mitt namn för all framtid" för att sedan förbjuda att hans namn uttalas. Var i bibeln hittar du ett sådant förbud a la Monty Python? För så absurt är det med att förbjuda att uttala Guds namn, man stenas på stället för att man sagt att middagen var "god nog för Jehova", du inser nog det idiotiska i det?

    Denna vidskepelse att inte uttala Guds namn spreds till dom första kristna, förmodligen för att dom första kristna var främst judar, och judar uttalade inte Guds namn för att dom för rädda för att "missbruka Guds namn".

    Denna fobi är inte hälsosamt, detta gör att människor får distans till Gud när dom kallar honom för "herre" istället för hans namn "Jehova".

    Vet du, man kan inte både äta upp kakan och ha den kvar.


    När JV hävdar att Namnet har funnits i NT från början, så innebär detta ju att Gud i så fall inte har förmått skydda sitt ord.
    Om han har låtit något, som enligt JV är så viktigt, försvinna ur Hans ord, då måste man ju börja fundera på hur mycket mer som kan ha försvunnit eller förvanskats.

    De allra flesta uppriktiga, förnuftiga bibelläsare, ja du har rätt i att de tror att Gud har förmått skydda sitt ord.


    Men JV, de hävdar att han har förmått skydda sitt ord, utom på en enda punkt, NAMNET.

    Detta är ohållbart!

    Att blanda in Monthy Phyton i ett resonemang om Namnet blir bara patetiskt. Deras framställningar är ju inte baserade på Bibeln, och inte heller verkliga fakta om hur det var på Jesu tid.


     

  • Oates
    Vibban01 skrev 2014-03-29 21:04:27 följande:
    Nedrans kannibal.
    Oj, tänker du gå på åminnelsen?
Svar på tråden Jehovas Vittnen