• miap01

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Jag är väl lite av en sådan som bara tänker att det ordnar sig, inga bekymmer med två barn tycker jag, men då var ju min son bara 1,5 år när dottern föddes. Sonen har alltid varit lugn som en filbunke, aldrig haft några bekymmer med honom, han har liksom inte ens kommit på att trots förrän nu vid 7års ålder och då är det liksom kanske en gång i månaden. Så hur det blir, beror nog mycket på en själv och hur det andra barnet är.

    Jag har ingen som jag känner som kommer vara hemma direkt, ska nog anmäla mig till föräldragrupp så kanske det ändå dyker upp någon man känner el vet vem det är, bor ju inte på så jätte stor ort.

    Mina vader och fötter ser ut som elefantben, inte alls tilltalande. Men man ska väl inte klaga, kommer ju något gott ur detta också.

    Jag längtar också efter bebis, åh vad jag vill att han ska vara här, känns liksom att jag kan detta med att vara gravid nu.

    På onsdag åker vi på minisemester till Tyskland, kan säga att hela familjen längtar!!

  • miap01

    Jodå bröllopet gick jättebra, mina två små var näbbar och vackrare än någonsin :)

    Klänningen var av märket vila, de har väl det på typ vero Moda tror jag. Den klänningen var elastisk i ryggen, så jag hoppas den kan passa på nästa bröllop i juli också.

    Orkar inte riktigt ta tag i packning och städning känner jag, men samtidigt mår jag inte direkt bra av att se skiten heller... Dilemma!!!! :)

  • miap01

    Jag har v 25 som en milstolpe! 1v och 4 dagar dit... Men när det är 30 så är det verkligen nedräkning på allvar!!

    Känner att mitt tålamod inte är det bästa, ibland väldigt uselt. Har lite dåligt samvete gentemot barnen som får dras med min korta stubin. Blir speciellt irriterad om de inte lyssnar, när man behöver säga samma sak 10 ggr, eller när de kivas med varandra. Phu ska verkligen försöka att behålla lugnet så långt det går, mannen jobbar mycket nu också IOM att vi ska iväg ons-sön. Men vi ska väl ta oss igenom detta också :)

  • miap01
    Gweny skrev 2014-06-01 20:29:24 följande:

    Smyger in här till er från start-tråden. Blev ett fint plus i förrgår efter 1års kämpande!! Hoppas bara nu att allt går bra. smile1.gif


    Ett stort grattis igen!! Håller tummarna för att det ska gå vägen nu!

    Baktakt, grattis till ett lyckat ul och en fin liten tös.

    Här är vi nu hemkomna från en helt fantastisk liten semester. Barnen har skött sig exemplariskt hela tiden och kan nog säga att detta var den absolut bästa resan vi gjort, känner mig så nöjd och tacksam. Nu är jag fulladdad med energi, hoppas den räcker länge!
  • miap01
    Anceka m D skrev 2014-06-03 07:02:32 följande:

    Jag var hos BM igår. Lilltjejen verkar må toppen men jag hade lågt blodvärde och måste äta järntabletterna lite mer regelbundet. Fick också recept på nån gröt för att hålla igång magen, åt den i morse och det var faktiskt helt ok.

    Det var ju en förklaring till att jag känt mig så trött iaf!


    Härligt att allt verkade bra med bebben!

    Ska till bm nästa v, antar att jag också måste börja med järntabletterna då, tar någon då och då nu. Idag ska jag till hjärtläkaren, får se om han och läkaren på spec Mvc har kommit fram till någon datum för snitt osv...

    En liten presentation av mig då.

    33 år, har två barn som blir 5 och 7 i år. Kämpat med detta plus i ca 2,5 år. Hade tre missfall men med denna grav åt jag hormoner som verkade gjort susen.
  • miap01
    Gweny skrev 2014-06-03 10:03:32 följande:

    baktakt>> så skönt att det gick bra för henne och bebisen, är ju såklart lite orolig, men dem har precis dubblat min dos, och får ta nya prover var 4e vecka nu under graviditeten.

    Anceka>> Så skönt din tjej mår bra, och att du förhoppningvis kan känna dig piggare snart. Har själv haft problem med det med mina tidigare.

    miap01>> Har du något problem med hjärtat själv eller är det den lille? Har inte läst allt ni skrivit. Men hoppas du iallafall får veta när snittet ska ske.

    Iallafall så ringde min gynekolog nyss. Hon gratulerade mig och sa att jag som längst kan ha kommit till v.8. Jag frågade om möjlighet till VUL. Hon sa att det är fullbokat till Augusti, men jag har ju luncher...hmm kan du imorgon vid 9? Då har jag egentligen rast, men detta går ju fort.   Gissa att jag sa ja!! Såå snällt av henne, hoppas nu allt ser normalt ut, håll tummarna för mig tjejer!! smile1.gif


    Vilken go gyn!! skönt med läkare som bryr sig!

    Det är jag som har problem med hjärtat. Har gjort hjärtgranskning med alla barnen och de är bara fint med dem :)

    Mitt hjärta var visst lite sämre än vid de andra graviditeterna, detta är första graviditeten som jag ska medicinera, så har fått utskrivet både vätskedrivande och betablockerare (pulssänkande) och sås ska jag ta två järntabletter/dag. Nästa v ska jag tillbaka och få lite svar på blodprover och kolla puls och blodtryck, det är så även dags för flöde och Tillväxt ul på spec Mvc. Ska bli kul att se vår lillkille igen :)

    Sen ska jag göra tillväxt och flöde varannan v. Den 30/6 har de möte och då bestäms förmodligen dagen för mitt snitt.

    Spännande tider framför oss tjejer :)
  • miap01
    Baktakt skrev 2014-06-06 22:03:26 följande:

    Hur mycket tål en gravidmage egentligen? E kastade sig på magen när jag skulle natta henne. Tyckte mig känna rörelser i magen strax efter, men nu inget. Lyssnade efter hjärtljud och hittade inga.


    Den tål mycket! Tror inte det är någon fara alls. Bebben är så skyddad av vattnet osv så det är ingen fara. Tror du kan vara lugn.
  • miap01
    Gweny skrev 2014-06-06 22:29:09 följande:

    Det gick bra vid vul. Vi fick se ett litet hjärta slå, helt fantastiskt! smile1.gif är idag v.6+3


    Helt fantastiskt!! Grattis till lyckat vul :)
  • miap01

    Skönt att det verkar gå bra för alla.

    Jag är grymt tungandad och har det ganska jobbigt med kondisen, kan knappt gå längre sträckor utan att vila i mellan. Jag har fått tabletter som ska sänka pulsen, vilket den gjort! Från 90 till 68 i vilopuls! Vätskedrivande har dock inte hjälpt, så jag ska ta en tablett istället för en halv.

    Var på tillväxt och flöde idag, flödet var bra både mina kärl och flödet i navelsträngen. Bebben var dock lite mindre än snittet ca 12-13%, men det har de andra också varit, hoppas bara det inte ökar på, nya ul om 3 v. Någon av medicinerna jag äter kan nämligen påverka tillväxten, men än så länge är det ok.

    Jag har gått upp typ 6kg nu, hoppas även det håller sig :)

  • miap01
    Gweny skrev 2014-06-13 16:49:36 följande:

    Mina symtom försvann för några dagar sedan, min instinkt stämde och idag på gyn fick vi konstaterat att det är ett ma. smile4.gif  är så otroligt ledsen, att efter lyckas efter så lång tid, och så händer detta.


    Åh nej! Känner med dig. Det ska vara funkar för er också en dag!!

    Vet inte om ni provat det men lutinium tror jag det hette som jag fick denna graviditet efter mina mf och ma. Vet ju inte om det det var det som gjorde att det gick vägen denna gång men jag vill tro det iaf.

    Jag hoppas att vägen till nästa plus inte behöver bli så lång om ni bestämmer er för att fortsätta försöken. Allt gott till er! Ta hand om er och fortsätt kämpa det kommer gå...
Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus