• miap01

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Barn ska ju testa, så är det bara. Jag har tänkt lite på att ha typ belöningsschema här hemma för barnen, där de helt enkelt får förtjäna sker istället för att vi som 'straff' ska ta bort någonting. De börjar helt enkelt på 0 och får jobba sig upp, vår barn är bortskämda med uppassning och det börjar kännas nu att de bannemig kan börja göra vissa saker själv, typ lägga kläder i tvättkorgen, kissa och borsta tänderna utan tjat morgon och kväll, ta fram kläder de ska ha på sig dagen efter osv. Får fila vidare på den tror jag :)

    Idag var jag på hjärtgranskning och lillkillens hjärta så fint ut :) läkaren hade även praktikant med sig så det blev även en djupdykning i hjärnan, och den såg och så fin ut på alla sätt och vis:)

  • miap01
    Baktakt skrev 2014-05-13 21:49:05 följande:

    Alla sätt är bra utom de dåliga!

    Är det för att se så han inte ärvt vad du har som det blev en extrakoll? Praktikanter sjuksköterske- och läkarstudenter brukar vara bra. När vi fick E i Lund hade vi 2 barnmorskor sista timmarna, varav ena var nästan klar student. Kan inte klaga på närvaron smile1.gif


    Ja det är för att mitt hjärtfel kan vara ärftligt, de vet inte riktigt. Men bättre att vara på den säkra sidan så de är förberedda om det skulle ha varit något.

    Känns iaf tryggt att veta att det inte finns några allvarliga fel på lillkillen, känns som han är granskad från topp till tå vi detta laget :)
  • miap01
    Anceka m D skrev 2014-05-14 12:55:07 följande:

    Skönt att det såg bra ut med hjärtat Mia!

    Själv har jag nojat över att jag sedan igår inte känt bebisen lika mycket som innan. Men lite små rörelser känner jag, så antagligen har hon bara lagt sig på ett annat sätt. Försöker att inte vara orolig men det är svårt!


    Ja den där oron släpper då aldrig!! Fram tills denna v har jag bara känt bebis på kvällar när vi lagt oss, eller om jag lagt mig för att vila, nu känner jag honom lite när som. Jag tror det går i perioder, vissa dagar/v är de väl som vi, lite tröttare helt enkelt.

    Idag är min som hemma från skolan, han Kräker och har haft ont i huvudet. Ändå märkligt att han ska fylla 7 i november, och detta är första gången han är sjuk såhär så han kräks!! Måste bero på allt mög han stoppat i sig under åren :) de gånger han käka mat hos dagmamman som andra tappat på golvet osv

    Men Gud vad jobbigt det är att se, vill ju bara avlasta honom och hjälpa honom, min lille påg..
  • miap01
    Baktakt skrev 2014-05-14 20:36:46 följande:

    Jösses! E har hunnit med 5-6 st. 4 st mellan 1-1,5 och iaf 1-2 mellan 2-2,5 år. Ingen magsjuka denna säsongen, tack och lov.

    Hur tar sonen det?


    Han har kräkt i ett dygn nu, och börjar få kläm på det här med att kräka nu. Tycker så oerhört synd om honom, hoppas iaf att kräkningarna avtar snart...
  • miap01
    Anceka m D skrev 2014-05-15 13:28:38 följande:

    Vår son har varit hyfsat mycket magsjuk, flera ggr efter bad på badhus till exempel. Däremot sällan förkyld, inga öroninflammationer eller dylikt.

    Hoppas att han kryar på sig snabbt!


    Våra barn har heller aldrig haft öroninflammationer etc heller. De är väldigt lite sjuka över lag.

    Nu när han kräkt 1,5 dygn och klagar över huvudvärk i mellan åt blir man lite orolig. Men man tycker ju att kräkningarna borde ge med sig snart, de kommer iaf mer sällan nu är innan. Tror min man bar uppe ca 9 ggr i natt!! Han fick sova på soffan utanför sonens rum på ovanvåningen, annars har vi vårt sovrum nere och det hade blivit ett jäkla spring. Som sagt, hoppas vi slipper en sådan natt till iaf, och att dottern slipper få skiten!!
  • miap01
    Baktakt skrev 2014-05-15 22:37:08 följande:

    Vet ni, jag tror jag hörde ett litet hjärta i magen nyss smile1.gif

    Plockade fram min angelsound för en månad sedan, hörde inte ett dyft och satt och bölade av oro, fast jag visste att det var för tidigt.


    Åh! Det kan vara svårt att hitta och höra. Jag började nog inte lyssna förrän v 16 typ. Så mysigt när man väl får in det.

    Sonen har varit kräkfri sedan igår vid 18, men vill fortfarande inte äta och gnäller över huvudvärk. Han vilar nu och hoppas värken är borta och han kan äta lite när han vaknar.

    Idag går jag in i v 22 :) och lille Acke har bestämt sig för att göra det svårt för mig att somna varje kväll :)
  • miap01

    Ja, den bästa karnevaldagen var nog igår, för fy vad det regnat idag.

    Idag har vi då passat på att städa ut alla baciller!!!

    Imorgon ska jag till gekås Ullared igen ;) jag och en väninna ska köra upp när vi lämnat barnen :) denna gången är listan tack och lov inte så lång, men och andra sidan är stenkusten roligare att handla nu när vi vet vad det är för filur som finns i magen. Annars ska jag passa på att gå på heminredningsavdelningen, vilken jag fick hoppa över sist. Såg jättefina burkar då med texten välling och nappar på, hoppas jag hittar dem igen:)

    Här är det full fart på magen, nu ser man utanpå när han kockar ordentligt:) tyvärr är han som mest aktiv när en annan vill vila.

    Nästa vecka ska vi till weissenhuser strand i Tyskland onsdag till söndag, ska bli så härligt att få komma hemifrån lite nu när man nästan varit fånge i hemmet en vecka. Denna fången ska vi försöka att även ta oss till hansapark då vi är där en dag längre än vi brukar. Får ta vara på denna lilla minisemester nu, vet inte hur pass min man kan vara hemma i sommar då han kör eget. Men några små utflykter ska vi förhoppningsvis få till.

    Hur tänker ni med semester/ ledighet innan/ efter bebben?

  • miap01

    Usch baktakt, hoppas det är snabbt över!

    Här är iaf sonens magsjuka över och vi andra verkar ha klarat oss fint, peppar peppar.

    Härligt med ett tydligt livstecken inifrån, och mer kommer det bli :)

    Jag känner också bebis flera gånger om dagen, mest när jag satt mig eller lagt mig, men den bekräftelsen är så skön, även om han inte alltid väljer bästa tillfället.

    Idag tog mannen fram utemöblerna!(bättre sent än aldrig). Så förhoppningsvis har jag lust och ork att sätta mig ute imorgon, ska ju bli härligt väder även då.

  • miap01
    Anceka m D skrev 2014-05-21 19:41:38 följande:

    Härligt, snart sparkar det för fullt! De senaste dagarna har jag känt lillan flera ggr per dag, man märker att hon blir större och starkare.

    Alltså, jag känner mig redan ganska stor och tung. Hur tusan ska det gå 18 veckor till!? Förra gången kändes allt så lätt, det suger verkligen att bli äldre när det gäller graviditet. smile5.gif


    Jag känner mig också stor!!! Som tur är så har jag förmodligen bara max13v kvar. Men sommaren kommer bli lång känner jag.

    Jag tycker att varje graviditet blivit tyngre/jobbigare, om det har med åldern eller. Bara slitage på kroppen att göra vet jag inte ;)
  • miap01

    Magen har blivit större med varje barn. Hoppas också på en inte allt för varm sommar. Ska på bröllop på lördag och redan är det så att jag överväger foppatofflor på fötterna!

    Undrar då om det blir ett barfota bröllop nästa som jag ska på i juli.

    Fick köpa klänning idag, då jag såg ut som en kärring i kubik i mammaklänningen jag köpt :( kanske den sitter bättre i juli :/.

    Jag känner att ally trycker på, får ha tre kuddar på höjden i sängen så jag kan andas klokt, och så känns mina lungor helt hoptryckta när jag vaknar, tar ett tag att hosta upp sig innan man känner sig ok.

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus