• snobben00

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Danisen skrev 2014-01-28 22:23:58 följande:


    Det kommer gå bra för er det känner jag på mig sätter man inte in om man blivit överstimmulerad? Har aldrig blivit det så vet inte hur det går till. Är lite rädd för att jag blir det denna gången eftersom dosen är mycket högre än de andra gångerna hehe. Tack snälla du

    Jag har också fått högre dos denna gång, första och andra försöket blev det Menopur 225 och nu blir det 262,5 istället.
    Jag hoppas att det ska ge fin utdelning! Glad
    Jag ska på VUL imorn för att plandera inför äggplock som blir nästa vecka så vi ligger verkligen i fas med varann.
  • snobben00
    BlankaBlanka skrev 2014-01-29 16:52:35 följande:
    Danisen: Nej de har tyvärr inte ringt. Ringde upp och fick telefontid först i morgon kl 10.
    Jag mår bra så det är nog bara att vänta och se.

    Till alla: Är era kliniker öppna på helgerna? Jag tror min är stängd. Tänkte om man vill skjuta på insättningen någon dag för att se hur jag mår. Men då blir det ju under helgen.
    Vet ni hur länge man kan långtidsodla om det måste bli efter helgen? Men måndag är ju dag 6...
    Undrar också hur många ultraljud ni går på innan äggplock. Jag har alltid bara varit på ett.
    Vi går på Akademiska sjukhuset och dom har helgstängt Rynkar på näsan vilket inte varit så roligt när vi har planerat för FET och ägglossning inträffar på fel dag...
    6 dagas odling är det maximala som får göras i Sverige idag vad jag hört, tror inte att det går att klara dom längre heller eftersom det då är hög tid för dom att fästa för att kunna utvecklas vidare.

    Vid min första ivf blev det 2 VUL innan äggplock men vid det andra räckte det med ett för att bestämma dag för plock och nu vid mitt tredje ivf får jag veta imorgon då det är dags för VUL inför äggplocksplanering...

    Jag hoppas det går bra för dig och att du får bra besked.
  • snobben00
    sesanka skrev 2014-01-30 04:55:57 följande:
    Vilken fin sång du hade på din profil. Sitter på jobbet och försöker torka bort tårarna lite diskret, det är inte många som vet om att vi var tvungna att göra abort för en vecka sedan eftersom vårt ivf försök misslyckades. Tack för att du delade med dig :)
    Åh nej! Gråter Vad hände?
    Vet hur en förlust känns efter eget missfall i somras. LIder med dig.
  • snobben00
    sesanka skrev 2014-01-29 22:50:08 följande:
    Snobben: Jag går också på Akademiska och väntar ängsligt på provsvar om vårt första misslyckade ivf var mola eller inte. Om/när det blir ett till ivf så blir det mitt första FET. Jag är super missnöjd med akademiska så jag är nyfiken på vad du tycker om dem.

    Om jag har fattat rätt så kan man antingen göra FET i anslutning till sin egen ägglossning eller genom stimulerad ägglossning. Hur lång tid brukar det ta att genomföra båda alternativen? Dvs måste man vänta på ett visst antal ägglossningar och sen planerar man in äggåterföringen... eller om man skapar en stimulerad ägglossning, hur lång tid från att man börjar med hormoner tar det innan man kan göra återföringen? Tex vårt första ET tog en månad. Började med nässprayen 29/10 och ägget sattes in 29/11. Hoppas ni fattar vad jag försöker fråga :) 
    Jag är inte heller jättenöjd med Akademiska under våra 2 år. Senast pratade jag med Lana om att få göra hysteroskopi på Sabbatsberg om vi misslyckas nu igen, vilket hon absolut tyckte eftersom det tom var hennes förslag från början. Idag när jag var på VUL hos Karin sa hon att det var typ ingen idé att göra sånt?!...

    Har fått olika direktiv om återföring av ett eller 2 embryon också, så jag känner att alla säger och tycker olika, så det är jobbigt när man får olika läkare varje gång!


    FET i naturlig cykel: Man testar med Clearblues digitala ägglossningstest och vid positivt test ringer man sjukhuset och får tid 2 dar senare (om det är 2 dagars embryo)

    Stimulerat FET: Man får äta Progynon från blödningsdag 2 och VUL på dag 10-12 för att kolla slemhinna och bestämma dag för återföring.

    Det positiva med stimulerat FET är att man undviker helgkrock!
  • snobben00
    sesanka skrev 2014-01-30 16:25:29 följande:
    Vi har fyra tre dagars i frysen. Hur gör man om ägglossningen alltid krockar med helgen...då kan man ju inte göra FET :/ Vi träffade Lana på vårt första ultraljud 2/1. Då var jag 7+2. Hon hittade inget hjärta och embryot var bara 3mm. Hon sa grattis ni är gravida och det är ett embryo men det är för tidigt att se något, sen bokade hon en ny tid. Vi såg henne igen den 21/1 och då var jag 10+ och då sa hon bara att tyvärr, embryot har inte klarat sig, den dog någon gång i samband med första ultraljudet, antingen innan eller efter. Hon rekommenderade skrapning eftersom den inte skulle komma ut på egen hand och sen skickade hon hem oss. Nästa dag var jag till gynmottagningen och det var först den läkaren som berättade att enligt remissen från akademiska hade de sett rött flagg redan vid första ultraljudet och att Lana misstänker mola/druvbörd, dvs det fanns aldrig något foster. Hon skrev dessutom att jag var 8+. Enligt remissen har Lana informerat oss och visat oss molan på ultraljudet. Helvete heller! Hon pekade ut fostret som var 4mm stort, den misstänkte molan var tio ggr större. Hade hon sagt något så hade vi ju frågat vad det är och bett om att få information. Vi har mola? Ok hej då. Morr. Så nu räknar jag ängsligt veckorna tills vi får provsvar från patologen. I bästa fall var det ett vanligt missfall och då är det bara att vänta på att ägglossningarna kommer igång. Är det mola ska jag genomgå tester för att se om det gett mig cancer. Mola utan cancer, då får vi inte bli gravida på 6-12 månader. Mola med cancer. Då är det cellgifter som gäller och vi vet inte hur lång tid vi måste vänta med att bli gravida. Jag fyller 34 så vi har inte all tid i världen :( Bristen på information har vänt upp och ner på min värld, jag hade velat veta att allt inte är okej. Inte nog med missfall men gud vet när/om vi ens får göra ett nytt ivf. Precis när vi mottagit ett dåligt besked ena dagen, får vi ett ännu värre nästa dag. Säger bara tack och lov att ivf'en är bekostad sv landstinget. Hade varit hemskt att veta att man kastat bort en förmögenhet på ett ställe med dåligt bemötande. Jag håller både tummar och tår och ber till undre och övre makter att när mardrömmen är över har vi vårt lilla mirakel i famnen och då är det värt varenda tår som man fällt under resans gång.
    Usch vad jobbigt för er! Jag håller tummarna och hoppas på det bästa! Det är verkligen en tuff resa det här och jag hoppas eran inte blir lika lång som våran hittills blivit.

    Jag har blivit väldigt irriterad många gånger på att läkarna inte verkar speciellt samspelta med varandra.
    Har under min tid träffat alla deras läkare och de tycker alla olika om återföringar, medicineringar osv.
    JÄTTEIRRITERANDE! Skrikandes
    Och nu är jag rädd för att jag kommer få strida ordentligt för att få genomföra en hysteroskopi om det återigen inte vill sig. Har märkt att det verkligen gäller att stå på sig!!!

    Problemet för mig har dessutom varit att jag är "utomläns" patient. (Bor i Stockholms län) så när det blivit dags för att uppdatera vissa blodprover så har jag inte fått göra det på akademiska utan blivit tvungen att tjata mig till det på min egen vårdcentral och dom i sin tur har inte velat skicka provsvaren tillbaka till Akademiska osv... suck!

    Jag vet vad du menar när du pratar om åldern, blev själv 34 i november och stressen smyger sig på även om läkarna säger att det finns gott om ägg och chanserna är stora.
    Var 29 när vi väl började planera familj på egen hand.... så klockan har tyvärr tickat på rätt bra sen dess Rynkar på näsan

  • snobben00

    Vi är nu inne på vårt tredje och sista landstingsfinansierade försök och har bestämt oss för att gå vidare privat i Falun om det inte går vägen nu. Har hört väldigt mycket positivt om dom! Glad 

  • snobben00
    Kramizen skrev 2014-01-31 08:33:35 följande:
    Ni som gjort FET, om man får glad gubbe under helgen så är jag lite rädd att det skiter sig. Hur lång tid tar det att ha tina upp äggen inför FET?

    Där vi går tinas embrona upp under förmiddagen och återförande sker samma eftermiddag. I vårt fall är det typ standard med 2 dagars embryon så enda dag man ska "undvika' ägglossning är torsdagar. Blir det positivt test på en onsdag så gick det ändå att återföra fredag. Men som sagt blir det torsdag så är det kört och bara vänta på nästa månad. ..
  • snobben00
    BlankaBlanka skrev 2014-01-31 14:39:25 följande:
    Fick idag tillbaka ett väldigt fint 3-dagars embryo :). Nu är det bara att hålla tummarna. Såg glad att det blev av!

    Grattis! Nu håller vi tummarna! Glad
  • snobben00
    Kramizen skrev 2014-01-31 09:06:22 följande:
    Ja jag har ett 6 dagars i frysen så då ska det väl funka oavsett när det blir en glad gubbe. Men är rädd att det inte blir någon. Är på CD 15 nu :/
    Tror det blir att ägglossning på måndagar skapar helgkrock också om det är 6 dagars eftersom fredag blir för tidigt för återföring och måndag för sent.
    Men jag håller tummarna att det ska bli på rätt dag. Glad
  • snobben00
    Danisen skrev 2014-01-31 10:51:16 följande:
    Jag var hos sjukgymnasten och tränade imorse, tränade försiktigt. Trots det gör det ont i vänster äggstock och jag mår lite illa Jag ska på vul imorgon bitti. Åh va ska jag göra, vila idag eller vad hade ni gjort?
    Vila idag och ta det lugnt.
    Vad jobbigt att du känner av äggstockarna. Jag hatr sluppit det men känner att det börjar bli spänt nu, det var  många äggblåsor på tillväxt enligt VUL igår så jag hoppas innerligt på en bra skörd på onsdag då det är dags för mitt plock.
Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare