• snobben00

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Danisen skrev 2014-02-26 15:51:53 följande:

    Det står v.6 (5+0) om man gör en sån uträkning.
    ok, fattar inte riktigt det där. Men när jag ska på VUL i v.7+5 så är jag alltså i v.8?
  • snobben00
    Blomflugan skrev 2014-02-26 21:59:06 följande:
    Sprang förbi den här tråden och såg att du plussat Snobben00, vill bara säga STORT GRATTIS!! Det är verkligen din tur nu! Kram

    Tack, känns stort efter snart 5 års längtan!
  • snobben00
    Karriärskvinna skrev 2014-02-26 22:36:26 följande:
    Hej, Jag hoppar in här, hoppas det är ok. Får jag fråga hur länge ni försökt innan ni gick på IVF? Jag ska på spolning på fredag, tester har visat att jag antagligen har låg äggreserv. Återstår väl att se på fredag, men i kallelsen skrev läkaren att vi skulle läsa på om IVF så det känns som det är nästa steg. Om man läser statistiken för att bli gravid via IVF så är den väl inte strålande...

    För en del gäller envishet och tålamod i ivf svängen. Min syster blev gravid på första försöket och fick ett syskon på andra frysförsöket. Själv blev jag gravid på 5:e försöket men fick missfall nu är jag gravid igen efter 9:e försöket så resan har varit tuff och långdragen och har krävt många tårar. Min läkare sa att det är lite av ett lotteri, ibland går det med en gång, ibland tar det många försök.
  • snobben00

    Jättekul att det går så bra för många nu, hoppas det håller i sig för alla som är på gång  Glad

    Kom att tänka på en sak... när min syster höll på med ivf för några år sen så hörde hon att alla embryon från samma "omgång" om man får fler att frysa vill säga... är oftast av samma kön?!

    Någon annan som hört det? Låter väl andå lite osannolikt eller?

  • snobben00
    Micro skrev 2014-02-27 11:28:18 följande:
    Var på vul idag, har sprutat drygt en vecka. Hoppas på ÄP nästa vecka men bm sa att det var bara en stor äggblåsa, kanske måste avbryta nu. De ringer mig i em o meddelar. Blir så ledsen, har sprayat o sprutat i en månad, mådde så dåligt av sprayen å så kanske börja om:(( Tog blodprov i tisdags å om dosen behövde ändras skulle de ringa men nej samma dos å nu inga ägg:((

    Någon av er som hade få äggblåsor? Hur många vill de se? Blir lite orolig då jag har låg äggreserv. Tack för att ni finns så jag fick gnälla, påfrestande att hålla skenet uppe på jobbet. Hoppas att er tur smittar av sig till mig oxå så småningom, så glad för er skull å det ger hopp.
    Hade nog "normalmånga" äggblåsor, ingen som sa nåt i alla fall.
    Vet inte hur månda de vill ska finnas för plock faktiskt. Förstår att det känns jobbigt men jag hoppas du får goda nyheter i eftermiddag när de ringer.
    Jag vet hur tuff den här resan är som vi alla genomgår men jag håller verkligen tummarna för dig!
    Kram
  • snobben00
    Salli skrev 2014-02-27 12:38:56 följande:
    Hej jag ska på vul imon på sprutdag 9 men har mensvärk och massa flytningar. Kommer inte ihåg hur det var sissta gångerna men tror ni det är vanligt??

    Ja, jag känner igen det.
    Vet att jag blivit jätteorolig en gång innan äggplock då jag fick ägglossningsflytningar.
    Var helt säker på att äggen lossnat spontant och att det var kört!
    Irriterande att dom inte kan informera om sånt tycker jag.
  • snobben00
    Lisa 236 skrev 2014-02-27 15:15:42 följande:
    Rätt glad idag.... äntligen slog det om på ägglossningsstickan efter allt strul som varit så nu blir det FET på onsdag på CVL i uppsala.......
    Äntligen! Solig Vad glad jag blir för din skull! Nu ska det vara din tur!
    Önskar stort lycka till i förskott!
  • snobben00

    Hade tänkt tona håret nu till helgen, men har googlat lite på färga håret och graviditet. En del menar att det är ofarligt medan andra säger att gifterna går rakt igenom huden?! Och att en del frisörer inte ens färgar håret på gravida?! Vet inte vad jag ska tro? I så fall borde det väl vara lika riskabelt med hudlotion, krämer, deo och parfymer som du också har direkt på huden?! Någon som har hört något om det här?

  • snobben00

    Läste någonstans att det var främst ämnet formaldehyd (osäker på stavningen) som var vanligt i äldre hårfärger som var anmärkningsvärt just vid graviditet. Det finns inte i den toning jag brukar använda men vill inte riskera något.
    Min man säger att det knappast kan vara något problem med tanke på hur mycket annat man faktiskt andas in och utsätts för ofrivilligt under en graviditet.
    Måla naglarna tex. kan ju inte heller vara så bra att andas in?! Svårt att veta vart man ska dra gränsen för sunt förnuft i det här fallet...

Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare