• snobben00

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Tänkte starta den här tråden för oss som kämpat på ett tag med ivf men inte lyckats få det där plusset än men nu ska vi lyckas! Själv har jag 8 embryoåterföranden bakom mig varav ett missfall men vägrar ge upp kampen än. Jag och min man klassas som oförklarligt barnlösa och dom hittar ingen anledning till att vi inte får barn. Nu i januari ska vi påbörja vårt tredje försök och jag hoppas vi blir några som kan följas åt nu under våren.

  • Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare
  • BlankaBlanka

    Danisen: Det låter ju jättebra med 14 äggblåsor! Varför va läkaren bekymrad?
    Jag hade ju 20 och de var rädda att jag var överstimulerad. Då borde ju 14 vara jättebra! Vet du hur stora de va?

  • Danisen
    BlankaBlanka skrev 2014-02-01 12:49:06 följande:
    Danisen: Det låter ju jättebra med 14 äggblåsor! Varför va läkaren bekymrad?

    Jag hade ju 20 och de var rädda att jag var överstimulerad. Då borde ju 14 vara jättebra! Vet du hur stora de va?

    Ja, det hoppas jag verkligen att det är .

    Det var nog för att jag fått så få ägg de andra ggr första bara 2st å andra 4st. Han sänkte dosen från 225 till 200 för att eventuellt försöka förhindrar en överstimulering. Tror att han bekymrade sig för överstimuleringen och visste inte riktigt var balansen var som bäst antar jag. Dem var från 14mm-18mm tror jag. Mår mycket sämre denna gången än de andra. Men dem vet om att dem fick behandla mig mer "aggressivt" denna just för att försöka få fler ägg så han förstod att jag mådde sämre. Nu har jag 2 dagar kvar med gonalen sen jäklar ska där va massa ägg hur många ägg va det ni fick ut nu igen? Så dåligt minne med alla dessa hormonerna haha.
  • maria74

    Hej, jag hoppar in här i tråden :)

    Jag är 39 år. Min sambo och jag har försökt bli gravida i över 2 år.
    När vi beslutade oss för att bli gravida, så gjorde vi en fertilitetsutredning med en gång. Orsaken till detta var förutom min ålder, också att jag har PCOS. Så, jag ville veta redan från början vilka förutsättningar vi hade.
    Vi kunde pusta ut, för utredningen visade att vi hade alla förutsättningar i världen att bli gravida!! Jag har tydligen en äggreserv som en 22-åring... Men, det har ju tyvärr inte hjälpt oss det minsta (hittills). 

    Vi körde pergotime-kur på pergotime-kur hela det första året - för vi trodde verkligen att vi skulle kunna bli gravida på egen väg, men våra fantastiska förutsättningar. Men, så fel vi hade...

    Det senaste året har vi testat IVF. Under våren -13 påbörjades två IVF, men pga min PCO och risk för överstimulering, hade vi svårt att hitta rätt nivå på medicineringen. Under hösten -13 gjorde vi 2 IVF som båda hade riktigt bra utfall i form av antal plockade ägg och ägg till frysen. Men inte heller nu blev vi gravida...

    Vi håller nu tummarna för att vårt 3:e riktiga IVF-försök skall gå vägen :)

    Äggplock på tisdag, 4 februari.

  • Kramizen

    jag behöver råg om hur jag ska tänka eller göra. Har kört med cb digitalt ältest och det har visat negativt varje dag. Idag använde jag sista stickan. Var iväg för att köpa nya och på dom apotek jag var hade dom inte, Köpte därför deras egna märke på det sista apoteket jag var. Gjorde ett sånt test när jag kom hem och det visade posivit. Och så klart är kliniken stängd när man behöver dom.
    Nu vet jag inte hur jag ska göra, fortsätta med dom testerna jag har med räddsla för att dom visar fel eller åka till en annan stad imorgon och kolla om dom cb tester där? 
    Paniken är total. :(

  • Heidi82

    En snabb fråga här till alla rutinerade IVF:are. Jag är på rd5 och hade äggplock förfa fredagen. Blödde några droppar efter ÄP o lite, lite även dagen därpå. Men efter det har jag mått bra och känner mig "läkt". Vågar man ha sex redan nu? Jag vet att det är risk för infektion om man har sex för nära inpå men måste man verkligen vänta i hela 2v? Hur brukar ni göra?

  • BlankaBlanka

    Danisen: Jo det är klart att man hoppas på många ägg. Fast det behövs ju bara ett bra för att det ska bli något.
    Vi har fått ut 10 varje gång men av dem endast 5 mogna.
    Hoppas du mår bättre när du slutat med sprutorna och att du får ut fina ägg :).

  • sesanka

    Heidi82: efter att vi satte in ägget fick vi med oss hem ett papper där det stod att man skulle avstå från sex i en vecka. Så vänta två dagar till och sen är det bara att köra på :)

  • Heidi82

    Sesanka: Ok, en vecka låter mer överkomligt än två veckor som min klinik menar! :) Det är väl bara att vänta lite till då... Usch, inte ens ligga får man göra för att sysselsätta sig så här i väntans tider

  • snobben00
    Danisen skrev 2014-02-01 10:27:51 följande:
    Ja, åsså va de bokat äggplock på onsdag (glömde skriva det)
    Samma som jag Glad Vi ska vara på plats kl. 8.00
Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare