• Danisen

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    snobben00 skrev 2014-03-03 16:32:11 följande:
    Spännande  

    Jag fick tid först den 17 mars, skitjobbig väntan nu tycker jag.

    Ska något mot förmodan gå snett vill jag veta det NU inte sen.

    Ja, det är skönt att vi fick nästan vecka. Veckan efter som vi egentligen skulle fått tid i är vi på skidsemester så jag är glad att dem tog veckan innan semestern istället för veckan efter.
  • Danisen
    snobben00 skrev 2014-03-05 20:25:26 följande:
    Hur mår ni? Känner nån av er av något illamående?

    Jag har inte känt nåt sånt alls, bara ömma bröst, trötthet och ilningar/mensvärk/molvärk till och från i livmodern.

    Jag mår väldigt illa mellan varven. Försöker äta lite och ofta. Salt lakrits och isvatten har varit min räddning några gånger hehe. Känner av både mage och rygg mest hela tiden tycker jag. Sover dåligt på nätterna men sover som ett barn när sambon gått på jobb, sen är det riktigt svårt att gå upp ur sängen, känns som att man är bakis, skum känsla. Men jag är lycklig. Dock inte sugen på samliv alls, min sambo börjar slita sitt stackars hår haha . Hur mår du?
  • Danisen
    BlankaBlanka skrev 2014-03-05 21:03:08 följande:
    Jag har inte känt så mycket värk varken i bröst eller livmoder. Lite i livmodern ibland. Killen tycker dock brösten blivit större :).

    Jag har mått väldigt illa från och till samt känt mig väldigt trött. Har somnat efter jobbet och lagt mig tidigt. Äter ni fortfarande progesteron?

    Ja mina "trillar" ut haha... större och fruktansvärt ömma är dem. Nope, ingen progesteron. Gör du?
  • Danisen
    BlankaBlanka skrev 2014-03-05 22:37:39 följande:
    Danisen: Skönt att höra att du är lycklig. Själv är jag tyvärr för rädd för det :(. Ser det bra ut efter UL ska jag vara glad :).

    Jag är med rädd, har också fått missfall. Men jag är lycklig och försöker njuta av att vara gravid. Jag blir inte mindre ledsen om det skulle gå åt pipsvängen för att jag går rundor och är överdrivet rädd hela tiden än om jag njuter och är så positivt inställd som jag kan. Man mår bättre om man har en positiv inställning, jag vet att det är dö svårt men det går och det fungerar NJUT
  • Danisen
    PlinaB77 skrev 2014-03-11 14:43:06 följande:
    Danisen- doktorn på TV4 morgon pratade om det idag, kolla play om du har möjlighet! Lyssnade då jag har allergi men inte gravid utan fortfarande ruvare.

    Tack så mycket. Det ska jag absolut göra
  • Danisen
    snobben00 skrev 2014-03-13 10:14:26 följande:
    Ingen erfarenhet faktiskt då jag har turen att slippa pollenbesvär men förstår att det måste vara extremt jobbigt. Hoppas du fått nåt svar på vad som är ok att använda.

    Hur går det för dig? Hur mår du? Känner du nåt? Mer eller mindre än förut?

    Visst har du VUL idag eller imorn om jag inte minns fel?

    Jag har VUL på måndag och känner en viss oro då jag egentligen inte känner av nåt längre

    Jag kommer från vul nu allt såg perfekt ut. Han sa att nu ska ni koppla av så mycket det går och njuta av graviditeten. Det kommer gå bra för er på måndag, det håller jag tummarna för
  • Danisen
    BlankaBlanka skrev 2014-03-14 12:24:50 följande:
    Allt såg bra ut! Fick se ett litet hjärta slå och en typ på 21 mm :). Är tydligen i vecka 8+3!

    Åh det känns så skönt, nu ska jag försöka hoppas.

    Grattis då är du exakt en vecka före mig.
  • Danisen
    BlankaBlanka skrev 2014-03-15 08:24:28 följande:
    Danisen:

    Va roligt! Fick ni också se ett litet hjärta eller var det för tidigt? Mår du bra i övrigt?

    Jag mår stundtals väldigt illa...

    Japp vi såg ett fint hjärta som pickade hjärtat börjar slå i v.6. Jag har knappt mått illa alls de senaste 2 dagarna. Äntligen kunnat äta rätt normalt.
  • Danisen
    mocha8676 skrev 2014-06-14 03:58:40 följande:
    Tog precis två tester, starkt +!! Tredje gången gillt, ska inte bli mf denna gång tänkte jag!! Hur går det för er andra??



    Stoooort Grattis till er . Det kommer att gå hur bra som helst!
  • Danisen
    Heidi82 skrev 2014-06-23 08:25:03 följande:
    Snobben00: Jag är på rd 7 idag men det känns verkligen inte positivt nu. Alla symptom är som bortblåsta, känner mig helt som vanligt. Kommer inte att tjuvtesta eftersom jag är ganska säker att det inte tagit sig den här gången heller. På Torsdag om 3 dagar ska jag till kliniken och lämna blod. Då är jag på rd 10. känns bittert att det aldrig tar sig.

    Ta inte ut något i förskott! Alla har inte symptom alls, snobben00 kände inget vet jag att hon har sagt. Så var inte allt för orolig. Jag kände inget hellre mer än sjukt öm efter äggplocket och trött annars inget i början. Kram och lycka till, håller tummarna hårt för dig!
  • Danisen
    Heidi82 skrev 2014-06-23 11:22:35 följande:
    Danisen: Tack för dina uppmuntrande ord. Det är mycket väl möjligt att pluss utan minsta symptom. Det är bara så nedslående att det har varit likadant vid mina två tidigare ruvningar. Plötsligt går hcg-sprutan ur kroppen och alla symptom bara rinner ur kroppen. Men jag ska försöka att hoppas lite iallafall...



    Förstår absolut dina känslor, men försök att hålla humöret uppe, för din egen skull.
  • Danisen
    mocha8676 skrev 2014-07-08 16:25:54 följande:

    Hej!

    Jag var på VUL idag och såg ett slående hjärta! Allt såg bra ut och jag blev bakåt flyttad tre dagar, så är i 7+5 :) underbart!

    Fick ni något mer VUL innan RUL? (Ej KUB)


    Grattis . Nej det fick vi inte. Får inte fler alls som standard här heller. Då ivf inte räknas som en risk graviditet längre. Men vissa får ändå några ultraljud extra som standard .
  • Danisen

    Jag blev flyttad 1 vecka. Har samma et som Snobben00 och hade 28 oktober som bf men är flyttad till 4 november. Men här där jag bor går dem efter storleken på fostret vid rul och räknar veckorna så som dem gör vid en helt vanlig graviditet eftersom den ska vara färdigbakad. Och dem inte vet exakt dag då ägget fäster och börjar växa i livmodern, så gör dem i största delen av Skåne iaf. Men de gör ju inget, 1 vecka är inte mycket. Upp till 2 veckor är normalt att dem flyttar bf trots ivf, i Helsingborg iaf . Så har jag fått det förklarat för mig. Fick aldrig någon bf av ivf kliniken heller, dem gör samma där i Malmö.

  • Danisen

    Jag måste ju lyssna på mina läkare och barnmorskor här så jag kan få slippa vara orolig mer nu. Jag var jätte orolig när dem flyttade mig, dem har lugnat mig så jag är tacksam om ingen annan gör mig mer orolig igen!! Det är man tillräckligt ändå. Jag kan dessutom inte gå efter era i Stockholm. Berättade om hur dem gjorde i sthlm. Och dem skakade på huvudet. Finna flera saker som görs på olila sätt beroende på vart man bor här i landet.

  • Danisen

    Dem gör olika beroende på var du bor. Här anser dem att det är från när embryot fäster och börjar växa eftersom bf har med fostrets storlek vid rul att göra. Det gör den inte utanför livmodern.

    Även vid "vanlig" befruktning säger folk att det är helt omöjligt att jag blev gravid just den dagen o.s.v men som sagt storleken vid rul bestämmer bf här oavsett om det är via ivf eller "vanlig". Jag orkar inte vara orolig mer, 1 vecka är ingenting. Men jag blev orolig IGEN när du skriver så. Men dem gör tydligen inte på samma sätt i stora staden och här.

Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare