• Danisen

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Hej tjejer jag hoppar in här . Jag börjar med att spraya idag CD21 med synarel. Den smakar så jäkla illa bara . Detta är vårt 3:e försök. 1:a fick vi avbryta p.g.a inga mogna ägg, 2:e blev återförande men inga till frysen på td så var det negativt. Så nytt år nya tag vi går på RMC i Malmö, vart går ni?

  • Danisen
    snobben00 skrev 2014-01-09 07:31:36 följande:
    Jag har haft suprecur 2 ggr tidigare men nu fick jag synarelan för att slippa spraya 3 ggr/dag, synarelan är bara 2 ggr/dag.

    Hoppas du får veta något så fort som möjligt.... jag vet hur jobbig all väntan och ovisshet är.



    Jag sprayar 3ggr/dag med synarel dock. Hatar verkligen den smaken bara
  • Danisen
    Jenkis skrev 2014-01-11 14:34:32 följande:
    Fick min mens/blödning igår av Synarelan och den kom precis på dagen för en 28-dagarscykel. Helt otroligt.

    Kliniken hade dock stängt igår, så det blir att tala om det för dem på måndag.

    Nu närmar det sig. Samtidigt kan man inte ha för höga förhoppningar heller. Jag vet ju att man behöver ha minst tre försök för att lyckas och att saker kan hända på vägen innan man får något embryo tillbaka

    Varför 3 försök innan man lyckas? Jag vet flera stycken som klarat det på första

    Vi har just börjat spraya med synarel (9:e januari) detta är vårt 3 försök. 1:a fick vi avbryta 2:a gjorde vi ett helt som tyvärr inte tog sig. Så givetvis hoppas vi på 3:e gången gilt.
  • Danisen

    snobben00: Hur ligger du till? Såg i en annan tråd att du med har äggplock i v.6. Jag fick min mens idag på onsdag ska jag börja med Gonal-F. Närmar sig sakta men säkert. Hatar dock den dära Synarelan alltså. Snart ska jag dra ner på den till 2ggr/dag ska bli så skönt.

  • Danisen
    snobben00 skrev 2014-01-20 21:25:08 följande:
    Fick min mens i fredags och ska också börja med sprutorna på onsdag, fast jag kör Menopur.

    Har du tagit Synarela fler än 2 ggr/dag? Jag har hittills tagit den morgon och kväll och ska nu i och med sprutstart halvera dosen (en sprayning i ena näsborren 2 ggr/dag).

    Har inte haft några bekymmer med sprayen förutom att den smakar F A N när den kommer ner bakvägen i gommen... värre känns det inför sprutorna som jag tycker svider, så det är min man som får ta dom på mig.

    Men det närmar sig,  har fått tid måndag morgon för blodprov och ska på VUL senare under nästa vecka.

    Har hittills befunnit mig i någon form av känslomässig dvala, vilket har känts skönt men vet att det blir jobbigt sen efter återföring och den olidliga väntan börjar. Är så rädd för att bli besviken igen!

    Men lyckas vi inte denna gång så blir det till att göra hysteroskopi och se om dom kan hitta någon anledning i livmodern till att det inte tar sig.

    Hur många försök har ni varit med om?



    Jag tar synarel 3gg/dag 1puff. Ja den smakar fan haha. Ja, sprutorna svider ordentligt, gjorde det korta protokollet först då va det menopur jag fick. Gonal-F är en sån penna, den svider också min sambo kniper mig när jag själv sticker mig funkat rätt bra. Vi ska på vul den 29 Januari och kolla äggblåsorna.

    Har gjort 1 kort protokoll som fick avbrytas, sen 1 långt som blev ett ET men tyvärr ingen graviditet. Så detta är 3:e gången gilt ni då? Allt detta är så himla jobbigt, massa tankar och känslor som snurrar runt. Vad är hysterskopi?
  • Danisen
    snobben00 skrev 2014-01-21 18:05:29 följande:
    Vi har 2 ET och 6 FET bakom oss varav ett tog sig i somras men dessvärre slutade det redan i .7

    Så vår ivf-resa har varit tuff!

    Vi är oförklarligt barnlösa och inga fel har kunnat hittas!!! Jättefrustrerande... för nåt är det ju

    Hysteroskopi är när dom går in i livmodern med kamera för att se om de kan hitta sammanväxtningar, ärr, polyper eller liknande som förhindrar ett embryo och stanna kvar.

    Dom säger också att det brukar kunna vara lättare för ett embryo att fastna cykeln efter att dom varit inne och rotat.



    Ja, allas IVF resa är oftast tuffa man utsätter kroppen för en hel del. Men man är ju himla glad att det finns. Min farbror och hans sambo lyckades på första försöket dem var 37 och 38. Men hela deras resa tog ändå 3 år. Vi är 27 och 28. Vi har fortfarande hoppet uppe efter 2,5 år, men tufft är det. Är himla nervös inför äggplocket, förra gången var fruktansvärd både under och efter ingreppet. Första äp kändes inte men som sagt det 2:a var hemskt hoppas att där blir många ägg denna gången så man kan ha några i frysen. Det dem hittade på oss är att min sambo har lite för få sperma, men dem har inte sagt något om kvaliteten? Annars ingenting man är ju väldigt frustrerad och rädd att det aldrig ska gå. Men hoppet är det sista som överger en Tack och lov.

    Aha okej, aldrig hört talas om det. När gör dem en sån undersökning? Håller tummarna för er kram kram
  • Danisen

    Hej tjejer jag har tagit Gonal-F sedan i onsdags, ska på vul nu på onsdag, hoppas att det finns äggblåsor som växer som dem ska så att vi kan få många ägg även till frysen. Aldrig fått tillräckligt många för det. Men har en högre dos denna gång än de andra. Håller tummarna för oss alla här att 2014 är vårt år

  • Danisen
    BlankaBlanka skrev 2014-01-26 19:32:15 följande:
    Danisen:

    Vi är lite i samma sits. Jag var på UL i veckan 9 stora ägg och 7 små. Jag gör det korta programmet och har äggplock på tisdag. Detta är mitt andra försök. Vilket

    försök är det för dig?



    Detta är vår 3:e gång. Vårt första gjorde vi med det korta med menopur, men fick avbryta behandlingen för inga ägg var mogna. Andra gången blev det insättning som inte tog sig. Denna gången är det tredje gången gillt hoppas vi. Längtar tills på onsdag så vi kan få veta om dem utvecklas som de ska. Har högre dos denna gång. Håller tummarna för ditt äggplock på tisdag vart går du någonstans?
  • Danisen
    BlankaBlanka skrev 2014-01-27 15:17:19 följande:
    Danisen: Jag går på fertilitetscentrum i Stockholm. Det är vårat andra försök men vi har ju två missfall bakom oss sedan tidigare. Jag hoppas allt ser bra ut denna gång med och att vi kanske kan få några till frysen. Vore så skönt med i sättning i redan nästa cykel om denna inte funkar.

    Jag får jobba hemifrån de dagar jag inte kan vara på jobbet. Väldigt snällt av min chef tycker jag. Håller tummarna att allt ser bra ut på onsdag! Vilken dos går du på?

    Jag har haft 125 gonal-f båda gångerna.



    Jag har med fått ett missfall 2008 i vecka 10 inte under tiden vi försökte aktivt. Vi började försöka 2011. Jag sprutar 225ie eller vad det heter. Högre dos denna gång än de förra. Vi går på RMC i Malmö. Jag är 28 och min sambo 27, hur gamla är ni? Va det äggplock imorgon för er ? Ja, vad snällt av din chef. Jag är sjukskriven. Tack snälla du, jag håller tummarna för er imorgon .
  • Danisen
    BlankaBlanka skrev 2014-01-27 19:56:28 följande:
    Danisen: Vi har också försökt aktivt sedan 2011. Tänk att det gått så lång tid... Jag är 37 år och min kille är 31 år. Jag har bra äggreserv så det talar för oss trots min ålder. Väntar bara på guldägget. Ja det är äggplock i morgon kl 8. Hoppas hoppas det ser bra ut denna gång. Förra gången fick vi ut tio men inget till frysen :(.

    Heidi82: Det var så skönt när jag berättade för chefen. Skönt att slippa den stressen på allt annat. Rekommenderar det verkligen.



    Håller alla tummar för er imorgon usch ja, vad tiden går.

    Heidi82: jag håller med föregående talare, det kommer kännas skönt när chefen vet. Du klarar det galant att berätta det lovar jag
Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare