• angeni

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Makane skrev 2014-08-18 12:52:25 följande:

    Tack för era svar. Har inte bestämt hur vi ska göra än.

    Ultraljud i v.12 får jag ändå. Ända skillnaden är att en läkare gör det istället för en barnmorska om vi ska göra kvadrupeltestet. De gör inte kub i Hallands läns landsting. Vet dock inte vad skillnaden är för detta är också ul, blodprov och sannolikhet.

    Danni83: nej äter inget mot illamåendet än, förutom citron i alla möjliga former. Lindrar rätt bra. Köpte hem postafen, men läste i bipacksedeln att man bara ska äta det vid graviditet om man verkligen måste och inte under en längre tid. Så då blev jag för nojig. Detta lergigan comp är receptbelagt va? Verkar ju hjälpa många, så kanske skulle ge det en chans.


    Lergigan comp hjälper men jag får biverkningarnas dem. Blir darrhänt och nästan ibland känner mig drogad liksom, men för att kunna jobba har haft ett semestervikariat bara så har jag fått stått ut och jag har ju sluppit illamåendet. Biverkningarna är värst på morgonen en timme efter tabletten intagits och mildras under dagen.
  • angeni

    Nu vet alla :) även barnen. Sonen 4 år hans reaktion blev får jag se bebisen ? Nej den är ju i mammas mage det går inte. Helt förvånad säger han : har du ätit upp bebisen?!? Barns logik är så härlig. Maken och jag skrattade så vi grät för han är ju så härlig. Bästa jag hört på länge!

    Dottern på 5 år så att när bebisen är tillräckligt stor så får läkaren ta ut bebisen och sedan laga mamma. Visade henne snittet för typ två månader sedan när jag förklarade hur kompisens bebis skulle komma. Så minnet är inget fel på . Berättade då att både hon och sonen kommit därifrån. :)

    Vecka 13+4 idag och någon som bökar runt ganska friskt vissa dagar :) illamåendet tror jag börjar bli bättre. Längtar tills ultraljudet nu!

  • angeni

    Anna: vi kommer nog kolla kön eftersom det är praktiskt. Då kan vi göra oss av med alla kläder som inte passar. Men har ultraljud den 25/9 så hinner vela fram och tillbaka tills dess.

  • angeni

    Makane: har tabletterna hjälpt dig? Jag trodde jag kunde sluta Men har fått tagit ändå för illamåendet kommer som ett brev på posten :(

    Maria: åh vad spännande!! Hoppas självklart den lilla vill komma ut tidigare än igångsättning!

    Nawifa: det där med prematurbarn har jag med hört av en kompis som fick i v 33. Hoppas det vänder snart och att de andra inte drar hem en massa baciller!

  • angeni
    konami skrev 2014-09-02 08:20:15 följande:

    Det är supper mysigt :) i går fick min man känna första sparken på magen och man såg även på magen att den buktade ut det har varit liv i magen länge men så fort min man lägger handen på magen så har h*n lungnat sig . Om ca en månad så ska vi få se bebisen igen så vi längtar jätte mycket :) är då i v 27 .

    Maria håller tummarna att er bebbis snart vill titta ut :)


    Konami: vad mysigt! Härligt att maken fick chansen att känna. Här vill maken gärna få känna men försöker förklara att det är för tidigt :) men det går framåt. De första 8 veckorna tills 12:e veckan flög fram. Jag är ju för Guds skull i vecka 15 nu och ultraljudet närmar sig med stormsteg v 39! Längtar dom bara den. Men känns som tiden flyger fram ät inte van med detta.
  • angeni

    Makane: man gör väl ul i vecka 18? Tror det är det jag kommer vara i. Idag 15+0, v 16 alltså :) så härligt! Dottern längtar tills bebisen sparkar och hon försöker vika blöjor av papper. Så tror hon längtar ;)

    Hur många är vi som väntar nu och när har alla bf?

    Här är bf 26 februari men kan bli tidigare pga snitt.

  • angeni

    Makane: nu förstår jag vad du menar ;) jag tänkte de vanliga veckorna inte graviditetsveckorna. Såå lätt det lån bli tokigt. Men nu närmar det sig :)

    Kul att vi ändå blir några som lån följas åt. konami är väl i december kanske?

    Maria: hoppas bebisen kommit nu och att allt gått bra för er!

  • angeni

    V23+4 idag. Tycker tiden fram till vecka 20 gick jättefort nu har det börjat att sakta av känns. det som.

    Mår väl sådär. Illamående är tillbaka men inte så jag har behövt ta tabletter och yrsel :( man ska känna denna gången art man är gravid. de två tidigare har varit enkla i jämfört med nu men den är fortfarande enkel. Ömhet i ländryggen som mensvärk fortfarande.

    Bm på torsdag och mäta mage och andra prover. Vi har fått reda på att vi väntar en till tjej så vi försöker diskutera namn här hemma men det är så svårt med flicknamn. Pojke hade varit lättare :) vi gillar inte för gamla namn och det får inte associeras med något annat. så saga och klara dissades. Kvar är Molly Matilda och Nathalie.

  • angeni

    Grattis konami till bebis :) hoppas allt går bra hemma med nya familjemedlemmen.

    Här är det vecka 34+3 och har nu fått snittid den 25/2 så då får vi bebis om hon inte vill titta ut tidigare. Så det går framåt. Imorgon 4 veckor kvar! Vart tog tiden vägen?

    Christina hoppas bebis vill titta ut snart :)

  • angeni

    Vi firar inte speciellt mycket. maken jobbar och ungarna flydde til farfar ;)

    Men vi har haft vår utbytesstudent på besök i helgen så vi firade med tacos och Melodifestivalen :) hennes favoritmat.

    Nu 10 dagar kvar till snitt. Längtar massor är så trött på att vara gravid nu. Knivhuggskänsla mellan benen när man går och feberkänningar och sammandragningar.

    Christina hur går det för dig? :)

  • angeni
    CrazyChristina skrev 2015-02-15 12:35:45 följande:

    Oj har ju glömt skriva här att jag fött. Lilla fröken Lovis föddes 2/2 i v.40+4. Värkarna började kvällen innan men va inget regelbundet allt från 3min mellan till 1h mellan fram tills morgonen när det var 3-7min mellan. 11.10 var vi på förlossningen och va då 5cm öppen och hade 1cm kvar av tappen. Vid 13 tiden började krystvärkarna men eftersom hon låg högt upp och vattnet inte hade gått gjorde dom ingen nytta, 15.01 exploderade vattnet över halva rummet och 15.05 var hon ute. Satt lite i duschen på fl när vi kom in men fick gå över till lustgas och klarade även denna förlossningen med bara lustgas som "bedövning".


    Stort grattis till Lovis :) låter som.förlossningen.gått bra!

    Här har dagen gått i smärtans tecken... Vid 13 fick jag brutal mensvärk både i rygg och mage och magen blev stenhård. Höll i sig i ca 1,5 timme. Tog Alvedon och vetekudde.

    Sedan till och från under eftermiddagen har det kommit värkar men inget regelbundet. Har fortsatt under kvällen. Man avvaktar ju att något ska hända(trots att jag tvivlar) men regelbundna värkar eller vattenavgånf skulle ju vara övertygande så här inte ringt till förlossning för rådfrågan. Bebis är brutalt aktiv. ;) och allt för ont. Alla rörelser bebis gör gör så ont.

    37+1 idah så känns lite väl tidigt. Dock.är bebis fixerad enligt bm sedan 1,5 v tillbaka. :)
  • angeni

    Den 20 februari föddes vår söta flicka i v 37+6. Jag hade haft ont som mensvärk och värkar sedan söndagen. Men vi skulle bara in till förlossningen för att få med sovdos hem så jag kunde slippa smärtan en stund. Eftersom det då var men mer konstant smärta som inte försvann med Alvedon eller värme.

    Väl på plats fick jag sitta med ctgremsa för att se bebis hjärtljud och sammandragningar. Shit vilken värkstrom som började då. Gjorde jätte ont och kom ofta. Bm kom in och sa att vi ska prova bricanyl och se om vi får stopp på värkarna.

    Efter 15 minuter hade det lugnar sig lite men värkarna var fortfarande kvar. Beslut om akutsnigt togs. Skulle egentligen snittas 5 dagar senare. Vår flicka hade bråttom ut :)

    Så den 20/2 kl 20.02 kom vår Nathalie ut. Hon vägde 3870 gr och var 49 cm lång. :) nu är hon äntligen här <3

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3