• angeni

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Nawifa skrev 2014-07-03 17:00:54 följande:
    Jag har gjort två vaginala förlossningar och ett väldigt akut kejsarsnitt i min journal står det urakut. Jag vet inte hur ni som upplevt både och tycker men jag tyckte verkligen att dagarna efter snittet var hemska. Trotts höga doser morfin hade jag fruktansvärda smärtor och det tog mig fyra dygn att orka vara nere på neonatalavdelningen mer än 10 minuter. Nu förlorade jag mycket blod också, men gör alla snitt såhär ont efteråt? Jag trodde nämligen innan att snitt var den enkla vägen och vaginalt var det svåra. Nu tycker jag helt tvärtom för egen del. Sen har mina vaginala förlossningar varit ganska enkla med väldigt lite smärta efteråt. En alvedon hjälpte då.

    Jag tappade två liter blod efter förra men konstigt nog trots alla komplikationer förra gången så kom jag igång bäst så. Tog mig upp själv ur sängen dagen efter snittet och från dagen efter klarade jag mig på alvedon. Men första ska vi inte tala om.. Fy. Fan vilken enorm smärta.. Tog lång tid innan jag tog mig själv ordentligt upp ur sängen och gå trappor... Fy fan vad det gjorde ont. Längtar efter att få mysa med den nyblivna familjen på en. Gång. Vill inte bli separerade... :(
  • angeni

    Känns ändå som att veckorna flyger fram för tillfället. Dock har jag drygt illamående på nätterna mest. Dagarna brukar gå okej men jobbigt på nätterna. Och får springa och kissa hela nätterna. sjukt hur påverkad man kan bli av något som inte är. Större än en ärta. Jag börjar bli sugen på att berätta nu för alla. Jag längtar så tills vintern. :)

  • angeni

    Danni och tizi: ja det är drygt att inte få båda i denna värmen. Hoppas det går över snart så ni får Baba bägge två :) jag känner mig mer påverkad av värmen än någonsin tidigare och tillsammans med illamående av och till så känns det olidligt :(

  • angeni

    Jag råkade visst avslöja mig.på jobbet idag. Jobbar inom hemtjänst och vi har matservering. Idag bär det fisk. Jag sa bara rakt ut fy vad illa det luktar. en kollega tittade på mig och frågade om jag var gravid... Hmm så uppenbart med andra ord...

    Illamående är fortfarande jobbigt :( och all mat smakar skit.. jättejobbigt för tillfället. Men men något vettigt kommer ur det.

    Konami: vad mysigt att känna bebisen :)

  • angeni
    Makane skrev 2014-07-22 10:07:05 följande:

    Hej på er! Åååh vilka fantastiska bebisar ni fått! Stort grattis till er. Och lycka till ni som går och väntar på förlossning!

    Efter paus från både familjeliv och försöken är jag tillbaka här. Inte så att vi skyddat oss, men helt slutat med tester och knappt tänkt på ägglossning. Och precis som när vi gjorde likadant i vintras så har jag blivit gravid. Hoppas det får gå bättre denna gången bara!!


    Grattis makane :) det är konstigt att när man minst tror på det då tar det sig. Nu håller vi alla tummarna att allt går bra för oss alla! Vecka 8+4 idag och ständig molvärk här. Brösten ömmar fortfarande av och till men illamåendet verkar ha gått över som tur är :)
  • angeni
    Kevinsmamma09 skrev 2014-07-23 10:44:16 följande:

    I måndags bf+1 kl 15:46 föddes vår tredje pojke, en liten Elliott på 4275 g och 51 cm lång! Han är helt underbar med mycket mörkt hår!

    Vid 6:30 började jag känna av molande värk som kom regelbundet, eftersom det är svårt att veta om det är på g och hur långt så åkte vi in vid kl 10 för att inte föda hemma som förra gången. Klarade mig på vetekudde till 8-9 cm då bad jag om lustgas för att orka. Tillsist tog de hål på hinnan och då gick det undan, tre krystvärkar sen var han ute. Jag fick dra ut honom själv på barnmorskans initiativ vilket var häftigt. Min man tyckte jag skulle klippa navelsträngen eftersom det är sista barnet så det var speciellt!

    I Malmö får man visst inte ligga kvar om allt gått bra och är omföderska , man får då åka till lund eller hem så det önskar vi att vi visste innan för då hade vi åkt till lund men nu valde vi det närmsta fall ifall. Så kl 22 samma dag åkte vi hem, men det känns okej nu i efterhand var nog mest chockad då, då man får ligga kvar i Kalmar där de andra är födda så trodde man fick det överallt.

    Så nu ammar vi konstant och myser och mamman har redan sömnbrist men lever än sålänge


    Stort grattis till Elliot :) skönt att allt gick bra men konstiggt att man inte fick ligga kvar alls som omföderska. Skönt att allt verkar flyta på för er :)
  • angeni
    Makane skrev 2014-07-24 08:30:23 följande:

    Tack angeni och numberthree! När är ni beräknade?

    Stort grattis Kevinsmamma09 till er lille Elliott!


    Jag är beräknad den 26 februari :)
  • angeni

    Har börjat ätit lergigan comp mot illamåendet nu så jG orkar ta mig igenom jobbdagarna. Går på sommarvikariat så vill inte vara hemma för tiden går så sakta då. Vecka 9+6 idag och om en vecka ska vi droppa bomben för svärfar. Vi ska till sthlm en helg med svärfar och hans flickvän och ungarna så då går det inte att dölja att jag inte dricker alkohol. Så då tänkte vi berätta på middagen och då kommer även våra barn få veta. Tror de kommer bli glada :)

  • angeni

    Här kämpar man fortfarande på med illamående men det borde släppa snart hoppas jag. Har dock inte vågat varit utan lergigan comp ännu då veckan började med extremt illamående.

    Nu har vi börjat berätta för några nära. Svärmor kvar dock, inte otippat. Är livrädd för hennes reaktion. Kanske skulle ringa och säga jag väntar ditt tredje barnbarn *klick* ;) då slipper jag höra hennes förväntade hårda ord... Men jag kan ju ha fel med och hon kanske blir överlycklig. Dock är jag tveksam till det. Hon har alltid pekat på att vi har det perfekta en av varje. Aja snart går det ändå inte att missa. Magen putar väldigt redan nu.. Vecka 13 imorgon:)

    Nu börjar man längta efter att köpa saker. Såg så söta bebiskläder när vi var i Stockholm i helgen. Man vill ju bara gå dit och kolla :) mys pys!

    Barnmorskan på måndag och sedan är det snart dags att boka in ultraljud som vi ser fram emot massor!!

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3