Inlägg från: MadeleineH |Visa alla inlägg
  • MadeleineH

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Åh vad kul att känna Anna!

    Vecka 26 idag för mig! Whohoo! Går sakta men säkert framåt.

  • MadeleineH
    Danni 83 skrev 2014-01-17 08:25:34 följande:
    Hej på er!!

    Och välkommen hit Maria!! Härligt med graviditeten, jag hoppas och tror verkligen att det kommer att gå bra den här gången. Jag bokade privat tid för ul på gyn men fick faktiskt ett tidigt av landstinget pga av tidigare mf. Jag hade aldrig trott det och bm sa att man för inte tidiga ul som rutin bara pga tidiga mf. Hursomhelst v 10 fick jag det och v12 hade jag en kraftig blödning som resulterade i ytterligare ett ul, via gynmottagning. Men vanligtvis vet jag hur svårt det är i vissa landsting. Har du kollat kostnad för att gå privat?

    Just nu sitter jag på bussen på väg på Rul- kommer blir hemskt spännande men vi har fortfarande inte bestämt om vi ska kolla kön! Sambon vill, jag helst inte. Äldsta sonen vill inte, han säger att det är mest spännande med en överraskning . Det hade jag inte trott hahaha, nyfiken i en strut annars.
    Åh vad kul, uppdatera oss sen!
  • MadeleineH
    Maria222 skrev 2014-01-17 14:55:23 följande:
    Igår var jag på inskrivning och tog återigen upp UL frågan... jag fick en läkartid den 28/1 på vårdcentralen och hon ska göra någon typ av bedömning, antar att det blir gynunderskning för någon teknisk utrustning finns inte där... sen, om läkaren bedömer att jag behöver göra ul kan jag få en remiss av henne som kvinnokliniken i sin tur ska bedöma.. Många turer... Jag har funderat på privat... men det kostar 900kr och ingår inte i högkostnadsskyddet. Jag tycker dessutom att jag borde få ett enkelt litet VUL av landstinget när jag haft MA.

    Danni83: Åh vad härligt med RUL idag!
    900 spänn - what!? Förvånad Jisses, det var inte billigt. 
  • MadeleineH
    Danni 83 skrev 2014-01-17 14:57:12 följande:
    Det är en jättefin liten bebis med alla delar på rätta stället. Vi tittade inte vilken sort beräknad den 20/6 så flyttad två dagar bakåt.
    Otroligt att du kunde hålla dig! vad skönt att allt såg bra ut! Solig
  • MadeleineH

    Foglossningen har smällt till för mig nu. Idag blir det sjukgymnast och utprovning av bälte, hoppas det hjälper. 

    Vecka 27 imorgon..! 98 dagar till BF - och 102 tills vi ska flytta *host host* hur tänkte vi nu då? Men oj vad skönt det ska bli att gå från en trea till fyra, med TVÅ badrum dessutom.  

  • MadeleineH
    Anna J01 skrev 2014-01-23 09:51:31 följande:
    Va härligt med större boende!
    Lite jobbig tajming men nu har du en ursäkt att slippa jobba så hårt

    Det där med foglossning... Jag har under alla mina graviditeter, dock betydligt mer med andra och ännu värre nu, haft ont ovanför ena skinkan.
    Har problem med ischias och har hela tiden tänkt att det är det.. Men nu igår så kollade jag upp hur bäcknet ser ut och fogarna sitter ju precis där. Har liksom inte ens tänkt tanken eftersom ischias-smärtan är precis på samma ställe. Helt annan känsla dock.. Då hugger det till och ilar ner i benet.
    Den här känslan är mer konstant och strålar ut åt alla håll.
    När jag tar det lugnt är det inte farligt alls men igår va jag och storhandlade och städade sen hela huset. Sen hade jag så ont att jag knappt kunde gå.

    Känns lite konstigt att det ska vara foglossning på ena bakfogen bara.. Men man kan ju ha ont bara fram iof. På andra sidan känns det inte alls.

    Ni som har/ har haft foglossning.. Tips? När är det dags att gå till sjukgymnast och kostar det? Är det via mvc eller fixar man det själv?
    Sånt där bälte.. Trycker det på magen? Klarar verkligen inte av minsta tryck på magen. Kan inte ens ha gravidbyxor med mudd..

    Känner mig lite korkad och naiv när det ska ta tre graviditeter innan man fattar vad foglossning är
    Jag fixade ett bälte idag. Ska ju sitta under magen så det borde inte vara några problem.

    jag gick och lyssnade med tio andra gravida och vi var allt ifrån vecka 7-27 så gå när du kan.
     
  • MadeleineH

    Just ja, tror du bara kan ringa nån sjukgymnast och fråga. Jag blev tipsad genom mödravården. 

  • MadeleineH

    Vecka 27 idag! Saaaaaakta saaaaaaakta sniglar sig tiden framåt. 

    Fast jag tror slutet kommer gå plågsamt fort. Jag kommer behöva jobba järnet under flera veckor i slutet på februari och mars typ tre veckor non stop i sträck 15-timmarsdagar. Innan dess ska vi hinna lägga ut vår lägenhet till försäljning och ha visningar... Gah!  

    Efter jobbtoppen ja då ska jag ju packa och flytta vid dagarna runt BF. Förvånad

  • MadeleineH
    Anna J01 skrev 2014-01-27 10:35:07 följande:
    Har köpt ett foglossningsbälte på tradera nu. Hoppas det passar..

    Här är det typ storm idag. Fy bubblan!
    Å vad jag längtar till sommarn!
    Jag har precis köpt ett också men jag tycker det är svårt att ha på jobbet. Det går ju inte att ha det lika åtspänt när man sitter som när man går nånstans. Drar på det när jag åker ner och hämtar kaffe och sånt på jobbet och när jag går till och från tunnelbanan. 

    Har "fortfarande" mycket mensvärk och riktigt jobbigt ont av foglossningen. Jag vill egentligen inte bli sjukskriven, men jag funderar på vad sjutton jag ska göra... Jobbar på kontor så det är inte slitigt direkt på det fysiska viset men AJ vad ont det gör... 
Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3