Inlägg från: Danni 83 |Visa alla inlägg
  • Danni 83

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Hej, jag hoppar in här nu, har vart aktiv i andra trådar hittills. Går in i v 10 imorgon, beräknad till 15/6. Ska på vul på tisdag om en vecka, är så spänd att allt ser bra ut- speciellt efter förra mf i somras. Annars mår jag bra, lite trött och illamående men ändå bättre än med tvåan. Med första mådde jag jättebra hela tiden, tvåan var värre. Fogarna känner jag av, vilket kanske kommer blir tufft. Vi får se. Magen har exploderat och svullnar upp- vet inte hur jag ska kunna hålla detta hemligt i 3 veckor till.

  • Danni 83

    Tack ja det är lite kluvet. Man vill gärna att det ska synas men samtidigt kanske inte alltför tidigt. Jag har sett hur vissa har sneglat på magen på jobbet och så- både kul och lite jobbigt

    Vad duktig du är som tränar, jag sprang halvmaran här i september, var i bra form då men har tappat det mesta nu. Har varit alltför trött för att orka hålla igång + mörkret osv. Dåliga ursäkter men energin har varit som bortblåst. Nu börjar jag känna av fogarna så jag borde hitta någon annan träningsform. Kanske simning. Med min yngsta (/ mellersta ) gick jag på gravyoga. Det var mysigt men mest avslappning- inte så mycket träning. Jag vet att jag orkar mer när jag håller igång men man måste ta sig i kragen också. Från i våras till i höstas gick jag ner 5 kg bara genom att springa. Mådde så mkt bättre- blev starkare m.m

  • Danni 83

    Jag känner igen tankarna, har läst i flera trådar om många som har tre-barns-rädsla, kah känner inget sånt- kanske är det mig det är fel på hahahah. Inte riktigt insett detta kanske. Jag har alltid velat ha stor familj, är ensambarn och fick min första och andra son under studietiden, var 23 och 26 så ekonomin löser sig alltid har jag erfarit. Kanske lättare när man är student och allt blir lättare sen när man får jobb, man får ju bättre ekonomi hur som. Nu jobbar jag, mina söner är 6 och 3 och det vore väldigt roligt att få en dotter-även om en tredje kille är mer än välkommen.

    Min sambo pluggar till psykolog och är klar om 4 år, då kommer vi också få det bättre ekonomiskt, men annars jobbar han extra och vi klarar oss. Jag har fast jobb och förra året lånade min mamma oss pengar till handpenning så vi kunde köpa oss ett radhus. Pengar till resor finns knappt, men vi sparar och nöjer oss med sambons familj i Österrike och att åka inom Sverige tills vidare. De tuffa småbarnsåren går så fort. Jag tänker också att en bra vardag är bättre än en härlig utlandsresa någon gång per år, även om man såklart kan drömma om båda men får jag välja mellan ett till barn i Sverige och åka till Thailand en gång om året resten av mitt liv liv så väljer jag ändå ett till barn. Och gärna ett till om jag får hihi, men sambon säger nej. Vi får se

  • Danni 83

    Välkommen och grattis Veronica!

    Jag är hemma med sjuka barn, kommer vara hemma imorgon också då även jag däckat.

    Någon form av influensa, jättejobbigt. Jag har bestämt mig för att avstå vaccin, jag vaccinerar barnen enligt vaccinationsprogrammet- skulle aldrig kunna leva med att de blir handikappade av polio eller mässlingen, vi reser en del till Österrike osv så det känns dumt, men efter svininfluensan och aluminium som finns i vissa vaccin så känns det bäst att vara så restriktiv man kan känner jag.

    Visste ni förresten att titanium dioxid som finns i de flesta vanliga tandkrämer är en nanopartikel som lätt kan ta sig förbi lungornas skydd och är cancerframkallande? Vi har börjat använda Weleda tandkräm nu, och så får barnen fluorskölja för den tandkrämen är utan fluor. Vanliga deodoranter innehåller aluminium som skulle kunna bidra till alzheimer .. Ja jösses. Jag vill inte skrämma någon, men jag tror att många produkter vi använder kanske inte är superutredda, vi kör mycket Weleda nu, deo och duschtvålar m.m.

  • Danni 83

    Anna: vet du varför fluor är farligt? Det blir påverkan på skelettet har jag hört men det är efter stora mängder. Vi använder fluorskölj men det spottar man ju ut, fast lite får man ju i sig ändå. Min sambo tror att fluor påverkar hjärnan på något sätt men jag kan inte hitta någon forskning på det.. Känns som att man får inte bli för skeptiskt heller- samtidigt som man vill vara försiktig. Fluor tillsätts ju i vårt dricksvatten också, men om det är för reningsprocessen eller för folkhälsan vet jag inte.. Borde ju gå att ta reda på tycker man.

  • Danni 83

    Härligt Maribel!! Och 10 dagar var inte dåligt!! Och åt rätt håll

    Jag går in i v11 på måndag och på tisdag är det dags för tidigt ul! Så spänd!! Hoppas för allt i världen att allt ser bra ut!

  • Danni 83

    Madeleine: tack ja jag hoppas. Speciellt efter mf i somras :-/

    Sabina: härligt!! Jättefin mage!

    Jag fick ett tidigt ul via landstinget men vi har en klinik här i Uppsala som gör tidiga ul för 300 kr, dit skulle jag ha gått om jag inte fått ett.

  • Danni 83

    Titta vårt hjärta. Huvudet neråt till vä i bild,

    Benen som sparkar uppåt.

    V 10+0 fick hon det till.

  • Danni 83

    Oj Kevinsmamma, later verkligen tufft. Jag madde illa med andra sonen, men kunde äta kall mar, talde inte lukten av mats, kunde inte äta varm, stekt ellef friterat men mycket yoghurt blev det och sallader. Hoppas att du kan fa i dig lite. Den här graviditeten sa blir det som Anna skriver, jag mar illa men trycker jag i mig nagot sa lättar det. Konstigt egentligen! Sa jag äter, fast man kanske inte är sugen när man är illamaende sa blir det ju bättre. Vitt bröd har märkt är skonsamt.

    Är i Österrike nu hos svärföräldrarna, 1 veckas semester =). Vi har kläckt den glada nyheten och alla är glada.


    Mamma till två hjärtan. Alvin 2007. Liam 2010. <3
Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3