• debbie85

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej och välkommen!

    Detta är en tråd för oss som är gravida med första barnet och som vill dela med sig om tankar och känslor.

    Själv fick jag nyss plus (torsdags 130425) på grav-testet och har räknat ut BF 140104. Spännande!


    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som planerar sitt första barn tillsammans med fästman.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-24 11:22
    Det här är en tråd för våra bilder (magar, ultraljud, inhandlade prylar eller vad vi vill) "Första barnet - BF Januari 2014 BILDTRÅD": www.familjeliv.se/Forum-2-293/m69869696.html

    Här är en egen tråd för BF-listan "Första barnet - BF januari 2014 - BF-lista": www.familjeliv.se/Forum-2-293/m70004356.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-06-18 22:12
    P g a att det blivit något fel på vår bildtråd i dagarna så har det nu skapats en ny: www.familjeliv.se/Forum-2-293/m70243614.html
  • Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014
  • Midsommarflickan
    LitenKnodd skrev 2013-08-13 23:09:23 följande:
    Känns som om det varit väldigt många flickor. Ska bli spännande att veta vad det är för en filur i min mage. Men hela TVÅ veckor kvar tills det är dags. Funderar på att ringa och fråga om man kan komma tidigare. ;)

    Jag har haft en känsla sen v 7-8 om att det är en liten pojk. Nu vill jag veta!! :)



    Vi hade också en känsla att det var en pojk men vi såg inget kön på RUL så nu blir det en överraskning och känslan är 50/50.
  • FaN
    annadenise skrev 2013-08-13 11:29:20 följande:
    inget lätt problem att lösa. Jag förstår att du behöver dina arbetskläder både av säkerhetskäl som praktiska skäl. Skulle det gå att sy på en mudd på dina jobbarbyxor?? Det är det första som jag kommer att tänka på..

    När magen blir större, hur blir det då? Kan du gå ner i tid eller bli omplacerad?

    Jag har funderat på det. Men just nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag tror helt enkelt att ajg får fortsätta hänga byxorna under magen och leva med skavsår. När man blir lite större får ajg säkert övergå till hängsebyxor men än så länge är det bara chefen som vet om att jag är gravid och så vill jag ha det så länge som möjligt.

    Jag har en tjänst som innebär ett rätt varierande jobb, både på byggsidan och med skrivbordstjänst. Drömmen är att kunna jobba så länge det bara går. Vi kommer dra igång ett rätt stort projekt inom någon vecka som ska vara klart i slutet av december. Jag hoppas att jag ska kunna jobba igenom hela det projektet men vi får helt enkelt se hur det gå. Jag har en toppenchef, väldigt förstående så det borde inte vara några större problem att få det att fungera... Än så länge håller jag tummarna...
  • FaN
    tinis skrev 2013-08-13 11:30:43 följande:
    Tack så mycket! Sitter o filar på ett personligt brev nu :P Det var läääänge sen haha
    Men vad tror du dom säger när man kommer dit med en gravidmage? För det hade ja ju inte tänkt att skriva i brevet

    Just det där tycker jag är lite jobbigt. Även om man är gravid nu så kommer man ju inte alltid att vara det. Visst, man komemr vara en el mammaledig men samtidigt är man två föräldrar och på något sätt tar man fortfarande för givet att det är mamman som ska vara hemma. hela föräldraledigheten och dem mesta vab-tiden. 

    Hade pappan sökt nytt jobb så hade det säkert inte ens kommit på tal. 

    Man är du rätt för jobbet så tror jag ändå att det kommer lösa sig i alla fall! Jag håller tummarna! 
  • FaN
    Lunda skrev 2013-08-13 12:06:41 följande:
    Det finns inge byxor med hängslen? Då kan man ju ta nån storlek större än normalt och så blir inte tyngden så mycket runt magen utan mer över axlarna.

    Längre fram i graviditeten får jag säkert övergå till hängslebyxor. Än så länge försöker jag dölja magen så mycket jag kan. Det är bara chefen som vet något. Jag vill försöka hålla det så så länge som möjligt. Byter jag byxor till hängslen så kan jag nog inte dölja det på samma sätt. Lite fåfänga i det där, jag vet!
  • Midsommarflickan
    FaN skrev 2013-08-14 08:50:45 följande:
    Längre fram i graviditeten får jag säkert övergå till hängslebyxor. Än så länge försöker jag dölja magen så mycket jag kan. Det är bara chefen som vet något. Jag vill försöka hålla det så så länge som möjligt. Byter jag byxor till hängslen så kan jag nog inte dölja det på samma sätt. Lite fåfänga i det där, jag vet!



    Hur dyra är jobb-byxorna? Kan du demolera dom? Igår såg jag nämligen gravidjeans som hade fejk-gylf (i ditt fall igensydd kanske) och sen kapade på halva gylfen och skarvade med mudd-tyg. Där bak gick jeanstyget i princip ända upp och avslutades bara i mjuk fodring i linningen. Kan det återskapas kanske? Dock blir jobb-byxorna inte återställbara i befintligt skick...
  • annadenise
    Smulan 82 skrev 2013-08-13 20:30:43 följande:
    Vad kul för alla som varit på rul och blivit framflyttade och att allt såg bra ut :) ni som blev framflyttade hade ni gjort kub? Jag blev framflyttad en vecka när jag gjorde mitt kub och undrar om det kan ändra sig igen? Tror juh inte det men nyfiken. Jag är nervös idag för jag har fått sådana foglossning att jag inte klarar att röra mig efter jobbet kom igång riktigt illa igår och idag fasten jag drog ner på tempot på jobbet är det samma :( skall gå privat via jobbet till sjukgymnasten då de såg hur ont jag har så rädd att jag kommer bli sjukskriven har ju inte alls jobbat länge där och jag älskar det stället fasten man har bra och dåliga dagar ;) Fler som har så ont nu? Det har hållit på ett tag för mig men som sagt var ir var det mer än jag klarade fick ta verktabletter och varmvattenflaska och ville bara gråta för att det gjorde så ont och trode seriöst inte jag skulle kunna gå idag men det är värst på kvällarna eller om jag sitter stilla för länge, lättare att stå eller ligga. Min kropp verkar inte gilla graviditeten särskilt mycket :(
    usch då..vilken vecka är du i?
  • kubic
    LitenKnodd skrev 2013-08-14 07:52:37 följande:
    Jag blir alldeles matt.. Vaknade med sprängande huvudvärk, idag igen... Haft huvudvärk från och till ganska mycket under min graviditet. Idag är det riktigt tryckande, spännande och väldigt irriterande värk som besöker mitt huvud. Brukar få huvudvärk när det är åska på väg, så den här sensommaren och jag är INTE kompisar.
    Nån mer som har besvär av huvudvärk? Min BM sa att min migrän skulle jag knappt märka av heller, men haft tre-fyra anfall sen i maj... Brukar få migrän kanske tre-fyra ggr/år annars. Usch va negativ jag låter, men så trött på att vakna med ont i huvudet varje morgon....
    jag har haft huvudvärk i perioder nu. Har också haft tre migränanfall på raken, de avlöste liksom varandra. Min BM sa att mina migränanfall troligtvis skulle försvinna nu när jag är gravid men där hade hon ju fel.. Har inte haft något mer än den gången men vart helt slut i veckor efter. Men man får väl knapra Alvedon maxdos och se glad ut antar jag.
  • Emmajjons

    Hej hej!
    Igår var det dags för RUL, vilken känsla! Vår lilla bebis gjorde en kullerbytta mitt under ultraljudet och sträckte upp handen som en vinkning! Häftigt!
    Inte konstigt att jag känner så mycket där inne när det är sån aktivitet på lilla pyret. :)
    Vi hade räknat ganska exakt på datumet, blev framflyttade 1 dag, så nu är det 14/1 som gäller :)

  • tinis

    I en av böckerna jag har så står det ett litet gulligt tips för att bebis ska känna sig lite mer trygg när det är ute i vida världen. Eftersom bebis redan nu kan höra/"höra vibrationer" så kan man välja ut ngr låtar som man sjunger högt och ofta. På det sättet så kommer bebis att känna igen dom här ute o det kanske vara en bra tröst :)

    Har ni ngr bra tips på fina sånger man kan sjunga för knoddarna? Solig

  • annadenise
    johanna3 skrev 2013-08-13 22:18:39 följande:
    RUL idag :) vad euforiskt och fantastiskt det var!!!
    Vi hade en otrevlig barnmorska (så det var tur att grodden därinne var så söt att det inte gjorde nåt). Hon var snäsig och sa inte speciellt mycket.. Vi fick iallafall veta att allt stod bra till och att det med största sannolikhet är en liten flicka!
    Fick 4 fina bilder att ta hem och stirra på (för det är det vi gör nu - stirrar).

    Jag fick dock ej veta vart moderkakan låg, men det för de kanske in i journal till bm? Eller får vi liksom inte veta det nu?

    Det kan ju ha betydelse.. Men man får väl lita på att "allt ser bra ut" betyder att fostervattenmängden och allt annat är ok.

    ingen bm har rätt att vara otrevlig, fine, hon kan ha haft en dålig dag, men det ursäktar inte det beteendet. Har man valt att jobba med människor måste man veta hur man skall bete sig?. sj är jag ibland dålig på att säga till, men vi borde faktiskt klaga lite mer. Man kan ju även skriva anonymt och tala om att man tycker att man vart dålig behandlad av bm. Man är i en sån utsatt situation vid ul och rul, att rätt bemötande betyder mycket. Min bm berättade direkt att jag hade moderkakan i framkant. Jag tycker du ska ringa till sjukhuset och säga att du saknar lite info och undrar om de står i journalen? När jag gjorde rul fick jag även med ett A4 papper hem, där de stod vad bm hade undersökt samt mått. Vi fick en supertrevlig bm
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014