CMM skrev 2012-12-12 15:52:56 följande:
Kolla hur det ser ut i Södertälje, Malmö med mera. Tiotusentals människor bor i vad som närmast är att beteckna som utländska enklaver där arbetslösheten ligger högt över 50 procent och de får inte jobb ens om de vill ha dem, eftersom jobben inte räcker till.
Vilket då uppenbarligen enligt Ullenhag et al ska motverkas genom att man är ännu generösare med PUT och ökar på den här segregationen och utanförskapet ytterligare. Vi erbjuder i nuläget i princip ingenting annat än människoförvaring.
Jag är helt övertygad om att man under en period la fler resurser på att underlätta för folk som redan bor här (svenskar som invandrare) och förde en mer restriktiv asylpolitik skulle man, när samhället kommit i kapp sig självt, kunna hjälpa många fler. Då skulle det nämligen gå betydligt snabbare för nyanlända att komma ut i samhället med allt vad det innebär av språkinlärning, utbildning och arbete.
Myt 2: De flesta så kallade flyktingar saknar flyktingskäl.
En stor del av de flyktingar som kommit till Sverige de senaste åren har kommit från länder som Irak, Afghanistan och Somalia, länder som är hårt drabbade av krig och konflikter. År 2011 beviljades 10 363 asylsökande personer permanent uppehållstillstånd. Av dem hade 87 procent antingen skyddsskäl eller flyktingskäl.
Som skyddsbehövande räknas bland annat människor som löper risk att straffas med döden, utsättas för kroppsstraff, tortyr eller annan omänsklig eller förnedrande behandling och människor som löper allvarlig risk att skadas på grund av väpnad konflikt. Utöver dem som ansöker om asyl här i landet tar Sverige dessutom, i samarbete med FN-organet UNHCR, emot ett par tusen kvotflyktingar varje år. Den som hävdar att kategorin skyddsbehövande inte ska kunna ges en fristad i Sverige menar således att vi ska kasta ut människor som riskerar tortyr eller dödsstraff.
Migrationsverkets statistik om beviljade uppehållstillstånd Migrationsverkets fakta om migration, en sida som bemöter vanliga påståenden om invandring Asylregler, en detaljerad genomgång från Migrationsverket