me33 skrev 2023-02-11 20:59:48 följande:
Det är en röd tråd igenom att generellt alla här underskattar utgifterna.
Ingen tar med jul-skinkan eller midsommar-sillen.
Det är riktigt dyrt idag ifrån mataffären, jag längtar tills sommaren drar igång så man kan sätta igång ordentligt med odlingarna.
Det har jag också reagerat på. Många har inte en aning vad dom verkligen lägger.
I min bankapp finns det en funktion som delar upp kostnader. Det den inte känner till kan man lägga in själv. Jag kollar över 1 år sen kan jag säga vilken månadskostnad jag har. Vissa ,månader hamnar jag på 7000kr andra på 1500kr.
Jag handlar nästan allt på kort datum och extra pris så vissa perioder blir det dyrt för man springer på ett kap, men sen har man kött lääänge.
Bunkrar det mesta och har alltid massor i frysarna.
Äter sällan färs eller korv utan mest helt kött och fisk.
Man kan om man vill/orkar anstränga sig äta väldigt lyxig o bra mat till låg peng.
Vi snittar på 4000kr/månad för 2 pers men då äter vi i fiskväg färsk tonfisk, färsk torsk o skaldjur. I köttväg lamm, ankbröst kycklingsteak, texaskotletter m.m