• singhatjejen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig: Ok. Jag förstår att du inte kan släppa det där om IL på dag 5. Hoppas det ordnar sig!

  • singhatjejen

    Snart lyckig: Jätteintressant om din djupmassage - tror jag absolut hjälper att lugna en och det i sin tur gör gott för fertiliteten. Tror jag vi alla skulle behöva rent allmän - även utan fertilitetsproblem alltså.

    Intressant också er diskussion om tvillingar, Criss och Snart lycklig. Har aldrig reflekterat över det där, men det låter verkligen inte kul när ni berättar om det. Nyttigt att tänka på överhuvudtaget och särskilt om man själv skulle råka bli mamma åt tvillingar.

  • singhatjejen

    Är rätt nervös nu känner jag. Klockan 10 ska Dr D ringa och meddela mina resultat och vad han har för plan för mig... Är det något jag inte får glömma att fråga? Tips någon?

  • singhatjejen

    Japp, jag har ett immunproblem... tydligen väldigt hög tnf - och detta trots att dr D inte kan hitta andra irritationer eller infektioner i min kropp. Jag har inte reumatism heller (tack och lov), vilket tydligen kan trigga tnf...

    TNF-a:IL-10 (CD3+CD4+) * 48.7  (gränsvärde 13.2 - 30.6)
    IFN-g:IL-10 (CD3+CD4+) 20.2   (gränsvärde 5.8 - 20.5)

    50:1    14.6 %        10 - 40
    25:1     6.4 %           5 - 30
    12.5:1     * 2.7 %    3 - 20
    IgG 12.5 mg/ml, 50:1        10.4 %
    IgG 12.5 mg/ml, 25:1       7.8 %
    Intralipid 1.5 mg/ml, 50:1          13.4 %
    Intralipid 1.5 mg/ml, 25:1        8.5 %
    % CD3          79.4 %            60 - 85
    % CD19        9.4 %             2 - 12
    % CD56        10.1 %           2 - 12
    % of CD19+ cells, CD5+          6.4 %       5 - 10

    Zin: har du någon kommentar till mina värden? Du som är duktig på att utläsa siffror till ett språk man förstår {#emotions_dlg.flower}

    Han sa att jag ska sluta med alla vitaminer utom fertile XX, fiskolja och liiite d-vitamin - annat kan trigga tnf. Hoppsan jag som ätit MASSOR av vitaminer.. suck.Skäms
    Men testerna visar tydligen att jag svarar bra på IL i alla fall :)

    Jag som hade hoppats på att få starta IVF på denna mens men rekommendationen är att vänta och se om det går ned eller försöka få humirainjektioner - och i så fall ta typ fyra sådan under en två månaders period...

    Ja, nu vet jag i alla fall att det var sant som jag misstänkte. tack dr D för att du finns!

  • singhatjejen

    Zin: oj vad du kan! Tusen tack för ditt långa och informativa svar! Det känns lite tungt just nu men också skönt att veta och kunna göra något :) tusen tack för tipsen även om några av dem blir riktigt tuffa :)
    Stumpan: ja humira verkar superdyrt! Jag får väl prata med någon läkare men har litet hopp... Dr d sa att i värsta fall kanske hans blivande kontakt på Apoteket kan skicka för runt 570 euro... Vi får se hur allt går och om han kommer igång med sin kontakt. Tack för din input, stumpan! :)

  • singhatjejen

    Snart lycklig: Skriver ned tipset om massören - tack Glad
    Åh vad snällt av Dr D att ställa upp och komma själv! Och vad skönt att du får dropp - nu när du känner som du gör (efter vad Dr D själv har sagt). Ha en skön kväll nu och hoppas resan hem går bra på söndag!

  • singhatjejen

    Zin: Ojdå konstigt att han föreslår att skicka det från grekland då.. Tack för info! Han pratade aldrig om extra IL utan bara om humira för min del och sen under en graviditet IL.. Verkligen toppen om du kan hjälpa mig... :) Har svårt att tro att jag lyckas få en svensk läkare att hjälpa mig men jag ska försöka. Visst är det hög tnf du också dras med?

    Criss: ja det är skönt att veta - och veta vad man kan göra istället för att famla i blindo :)

    Snart lycklig: tack :) får se om jag lyckas komma iväg men jag tror definitivt behöva det :)

    Stumpan: jag missade att skriva det men jag har kollat ureplasma mykoplasma och hidden c hos penny och jag har inget tack och lov.. Dr d kunde inte se någon direkt förklaring till mina höga värden sa han. Han hade tagit massa extra prover för att kolla inflammationer utan att hitta något.

  • singhatjejen

    Zin: Ok, jag får kolla med Fedex och låter det inte säkert så frågar jag dr D om originalrecept...
    Men det där med flare lät lite jobbigt. Hur lång tid kan det sitta i? Tråkigt att dina värden rusat sedan januari... de borde väl vända snart?
    Planen med dr D just nu är att jag tar om TNF-proverna om en månad och på eget bevåg skickar till USA för att se om de gått ned. Enligt honom kan jag bara vänta och se, men jag känner inte riktigt att jag har tid att vänta månad efter månad. Jag är för gammal.
    Frågan är om jag ska köra en massa IL eller bara kämpa för att få ut Humira? Och hur många ska man ta i så fall under en månad fram till nästa prov? Och om de inte funkat måste jag ju ta om igen? Hjälp...
    Hur kommer det sig att dr D säger nej på humira till dig, medan han bara pratar om det med mig - om vi båda har höga tnf..? fast du kanske inte har lika högt?
    Jag är också nyfiken på hur du lade upp argumentationen för att få det av läkare i Sverige? Eller har jag missuppfattat att du får det här på högkostnadsskydd?
    Och oroa dig inte över att bli långrandig, det är bara trevligt och väldigt informativt att läsa {#emotions_dlg.flower}

    Myran: tack för infon om kylvaror som skickas! Glad

    Stumpan: Det kan jag också göra - ringa runt till apoteken och kolla om det är några konstigheter att få ut grekiska recept. Jag menar det ska ju gå, men som Zin säger, det är ett reglerat land...

  • singhatjejen
    Zinfandel skrev 2012-09-23 11:05:37 följande:
    Mitt värde är dessvärre högre än ditt men jag tror att han har lärt sig nu, bla av mitt fall, att det inte går att vänta, att det är lika bra att sätta in det tyngsta artilleriet på en gång. Humira har ju en hel del nackdelear också, därför har det inte varit självklart. Med ett så högt värde som vi har så är det knappt lönt att lägga pengar & energi på försök men såklart, mirakel kan ske. Du tar en spruta och sen ytterligare en efter 2 veckor, sen kan du testa. Räkna med att det kan behövas fler sedan. Ett värde över 40 kan ta några månader att få ner.

    Jag råkar ha en underbar läkare som är mycket kunnig inom immunologi och som följt mig hela vägen, han gör vad han kan och vet att jag vet vad jag gör... Så han skriver ut allt åt mig. Jag tycker inte du lägga din egen treatment plan utan invänta Dr D, han har klart för sig och nu gäller det att inte äventyra något. 
    Ajdå, har du ännu högre... det var tråkigt att höra. Nej jag vill nog inte bara vänta och se om det går ned. Jag vill nog komma igång med humira. Jag ringer vårdcentralen imorgon och försöker få tid så fort som möjligt. Får jag inte gensvar där, ber jag dr D om originalrecept och plockar ut här - så slipper jag tänka på att medicinen ev förstörs på vägen. Ny kost, enligt dina rekommendationer också, tack tack :) och sedan nytt test som jag får skicka själv till USA.
    Dr D:s treatment plan var just att ta om proverna om en månad. Under den tiden har jag två val - göra ingenting eller fixa humirasprutor. Jag vill inte göra inget känner jag. Känns tungt det du säger att ett värde över 40 kan ta månader att få ned. Men jag är glad att du är ärlig :) och det gör mig mer övertygad om att jag inte vill vänta...
    Åh, jag hoppas jag hittar en lika underbar läkare som du har gjort! Bra jobbat!
    Tusen tack för ditt svar!
  • singhatjejen

    Snart lycklig: Åh vad gulligt att dr D - vilket commitment! Först ge dig IL och sen skjuts :D
    Och vilket äventyr på Kievs flygplats! Vad modig du är - och vad härligt att se att det finns goa människor!!
    Jag förstår också så väl hur du känner nu - åh den där ruvningstiden är hemsk!! Varje känning, varje inte-känning - allt tolkas! Hopp ena stunden, undergång nästa... Usch. MEN när jag väntade lillgrabben kände jag faktiskt ingenting...
    Håller självklart tummar och tår hårt för din del :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!