• singhatjejen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig: Jättespännande att läsa om IVF hos Dr D - men jag förstår inte (kanske missat det, eller glömt det, om det nämnts tidigare i tråden) är du där nu nere i ATen? Fast du fortfarande sprayar och ska du i så fall vara där ända till återföringen? Hör löser du det? Har du semester?
    Vad mycket prover som ska tas hela tiden - jag blir så nervös, samtidigt som det känns så omhändertagande och seriöst!! Som om han verkligen VILL att det ska lyckas - just för dig. Man är så van vid svenska läkares "jamen otur..." typ.
    Berätta gärna mer, Snart lycklig! Jag läser i alla fall gärna.
    När åkte du ner, hur länge ska du vara där, var bor du i så fall och hur mycket kostar "hela baletten"? Glad

  • singhatjejen

    Snart lycklig: Ok - och hur länge blir du kvar då? För vad jag förstår vill han gärna långtidsodla äggen? Då har du tagit semester antar jag?
    Hur har du gjort med alla dessa blodprov - har du ett labb som hjälpt dig, eller har du behövt gå genom en läkare här hemma som skrivit remiss på alla prover? (Ursäkta att jag kan så lite om den här svängen och har så många frågor).

  • singhatjejen

    Hej alla! Jag skulle behöva ett gott råd...
    Dr D rådde mig att göra en koll av äggledarna. Efter en del slit har jag lyckats få tag i en gynekolog som KANSKE kan göra en spolning av äggledarna veckan efter midsommar - då jag ligger rätt i cykeln.
    MEN inte med kontraströntgen utan bara typ saltlösning så jag antar att man inte ser lika mycket och får lika mycket information som vid en vanlig HSS.
    Samtidigt har jag fått kontakt med Peny i Aten som jag skulle vilja kolla Hidden clamydia bland annat hos. Nu verkar det ju som om hon kan göra en grundligare koll av hela livmodern. Jag har ju endometrios och myom och har gjort akut kejsarsnitt som jag inte vet hur det påverkat...
    Jag undrar alltså - ska jag låta Peny göra en grundligare koll på mig, med kontraströntgen etc? Ser man mer vid kontraströntgen? Låter ju som om hon kan göra en snabb hysteroskopi om så behövs... Och är hon dyr? Står inget om priser på hemsidan och pengarna börjar tryta här efter alla försök...
    Är det någon som varit Peny och kan ge något gott råd...?
    Tacksam för svar..

  • singhatjejen

    TWH: Tack för svar! Ja, du det har du alldeles rätt i. Så frågan är väl vad Penny kan åstadkomma jämfört med svenska läkarna som sagt. Dessutom så ser det ut som om jag ska få igenom en kontraströntgen i Sverige så får jag vänta till efter sommaren och ringa runt och tjata och ha mig, medan Penny kan agera snabbare - och utan tjat ;) Så frågan är väl egentligen vad det summan kan bli hos Penny kontra vad hon åstadkommer för de pengarna...
    Hur kommer det sig att du gjort två hysteroskopi? Har du också endo? Och vad gjorde du för att få igenom dem? 

  • singhatjejen

    Lully, Zin, TWH: Tusen tack för input! Glad Ja, jag tror ni har rätt - och det är väl så det känns i magen också. Visst det kostar men det andra tar så mycket tid och energi och det är väl framför allt tid jag har ont om (42 år). Jag tvingas nog leta lite djupare i de sparade resurserna... Tack för att jag fått ett hum om summan också!

    Zin: Intressant att höra om hyston och att de städar rent - då lär de få hålla på en stund i mig Glad och ja jag har nog misstänkt en del ärrbildning efter snittet... Endosmärtorna har blivit värre efter graviditeten...

    TWH: Sex missfall... det lät oerhört tungt. Hoppas innerligt det går vägen nästa gång.

    Jam08: Intressant att du precis varit hos Penny - och ska till Dr D. Får jag bara fråga - var det något problem för Penny att du skulle vidare till annan läkare?
    För i den mejlkontakt jag haft med Penny låter det som om hon är redo att göra IVF på mig, men jag vill hellre göra den svängen tillsammans med Dr D eftersom jag - och han - är övertygade om att jag har ett immunproblem. Jag vill bara få  av Penny att göra livmodern - och äggledarna - i sig redo och i toppform...

  • singhatjejen

    Jam08: Tack, skönt att höra! :) Otroligt vad snabb Penny är på att svara på mejl - utförligt, seriöst, vänligt och informativt. Vilken skillnad jämfört med många svenska läkare. Och bara att slippa sitta i telefonkö utan att kunna mejla i lugn och ro!

    Zin: Verkligen intressant att IL kan ta bort lite endo... Varför erbjuds inte det som behandling när så många tjejer lider av endo? En del har ju så ont att de kräks och svimmar! Det skulle ju bara vara någon näringslösning som dessutom är av svenskt ursprung och som används redan på för tidigt födda och på cancersjuka om jag läst rätt här i tråden? Sjukt...

  • singhatjejen

    Poussin: Grattis! Det är sådana där lyckohistorier man vill läsa - det inspirerar och ger energi :)

    Zin: Vilken databas du är! :) Fantastiska kunskaper... Hur har du snappat upp allt - jobbar du med sånt eller är det från boken Is your body babyfriendly?

    Spännande att så många är i farten nere i Aten! Jag åker också ned nästa vecka - men då till Penny. Hoppas hon ska fixa mina äggledare och kanska kolla livmodern som säkert kan bli i bättre skick :)  Jag åker själv - vi har inte råd att få med hela familjen. Känns spännande och jätteläskigt...

  • singhatjejen

    Hej allihop! Det var ett tag sedan jag tittade in här och jag ser att ni skrivit på - får läsa ikapp sen Glad
    Först har jag själv något att berätta: efter en liten semestertripp stack jag ned till Aten och träffade Penny på Serum! Det var otroligt givande och spännande. Hon är en helt underbar kvinna!
    Hon kontrollerade mina äggledare och det verkar som om de inte fungerar riktigt som de ska. Det verkar inte vara helt stopp, men inte helt flyt heller. Men det verkar inte vara vätska i dem i alla fall.
    Jag ville ha en hysteroscopy och laparoscopy för att få veta om jag har endometrios eller inte och det fixade hon till dagen därpå.
    Där fick jag bekräftat att jag har lite endo och sammanväxningar, men doktorn brände bort det mesta - det var en del vid äggstockarna som han inte tordes röra för att inte ta risken att skada dem.
    De hittade också en infektion i livmodern som jag nu får antibiotika för och så klippte han upp hinnan därinne. Tydligen ska det hjälpta embryot att fästa eftersom det söker blod och hinnan i livmodern växer sig ganska tjock och stark genom åren, vilket gör det trögare för embryot att ta sig igenom. Det är tydligen många som lyckats bli gravida snabbt efter en hysteroscopy hos honom.
    Han såg också att min livmoderhals har blivit för uttänjd, vilket tydligen kan ske genom åren, och blir jag gravid måste jag se till att få en liten snörning där som hjälper till att hålla fostret  inne.
    Hela titthålsoperationen spelades in på dvd som jag gick igenom med Penny och fick se både insidan och utsidan av min livmoder, mina äggstockar och äggledare Glad Rätt fascinerande faktiskt.
    Penny sa: "You are one of the bravest persons I have ever met. You came, alone, to a foreign country and you ordered a hysteroscopy and a laparascopy like it´s a cop of coffea". Glad Japp, kalla mig "brave" det låter mycket bättre än desperat eller helt spritt språngande galen. Drömmer

    Jag hade redan innan beställt alla blodprover av Penny och jag hade tydligen inte Hidden clamydia i alla fall. De andra testerna verkar också ok - har inte fått svar en på "blodclotting test" dock.

    Däremot fick jag precis svaret att jag har MTHFR! Av det lilla jag hunnit googla är det en mutation som gör att mitt blod är för tjockt och tar upp folsyra dåligt, vilket ökar risk för missfall fatalt mycket. Har mejlat Penny för att få höra mer.

    Är glad att jag bad henne om alla prover och båda operationerna. Det är så skönt att veta och få hjälp nu!!
    Hon är inne på mycket av det Dr D pratade om - förutom att han förmodligen vill ge IL också.
    Men Penny - och läkaren som opererade mig - trodde absolut att jag har god chans att bli gravid - med rätt mediciner. Glad

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!