• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Under 30,6 men betydligt lägre är att föredra.

  • Zinfandel

    Jag måste tyvärr bara informera om att det svenska TNF-alpha och NK-celler som finns inte är jämförbart med det amerikanska överhuvudtaget. Det är tom raka motsatsen, jag har nämligen själv testat på precis samma dag. När det svenska var inom ref så var mitt amerikanska skyhögt och när det amerikanska äntligen var i rätt nivå så var mitt svenska skyhögt..... NK stämde inte heller för fem öre. De svenska testerna är nämligen inte anpassade för reproduktionsimmunologi.

    Däremot är det mycket bra om era läkare hjälper er att skicka blodet till USA! 

  • Zinfandel

    Sverige skickar själv blodprover dit Flört men nä, så svårt borde det inte vara för ett bra labb att lära sig hur man gör!

  • Zinfandel
    barcelona 78 skrev 2013-02-15 08:02:36 följande:
    Jag har fått ordination att ta 100 ml intralipider, 20% av Braverman. Är det nån som har tips på var man kan få hjälp med det? Och vad innebär det där? Hur fort ska droppet gå osv. Vore oerhört tacksam för hjälp! Har aldrig fått IL förut!
    Det finns 100 ml-påsar. Kolla med honom om han vill ha den utspädd, det är det vanligaste, alltså i så fal med 50 ml natrium. Du bör få det under 1-2 tim. Tänk på allergirisken mot soja, ägg & nötter.

    www.fertilitetsguiden.com/atgarder/intralipider.php

    För er som bor i Malmö med omnejd så kan antagligen min dss ta emot fler, här har de inte ryckt så mycket på axlarna. Ni kan nämligen uppge egenvård och har ni dessutom har en remiss från tex Dr D så är saken biff!

    Den egenvård som patienten ansvarar för själv faller inte under hälso- och sjukvårdens ansvar. Däremot har hälso- och sjukvården ett ansvar för bedömningen, uppföljningen och planeringen av egenvården.

    Det som ska avgöra vad en person kan klara på egen hand är att åtgärden kan utföras på ett tryggt och säkert sätt. Om en patient själv kan ta ansvar för egenvården eller har ett bra stöd kan en åtgärd bedömas som egenvård. 

    Läs mer
    www.socialstyrelsen.se/aldre/aldreshalsa/egenvard 


     
  • Zinfandel
    barcelona 78 skrev 2013-02-15 08:55:12 följande:
    Tack Zinfandel! Finns det nånstans i stockholm där man kan få droppet? Jag har också ringt runt till alla stora apotekskedjor i Stockholm men ingen har det inne! Finns det nån i stockholmsområdet som kan tänkas sälja 1 påse till mig så att jag kan få den under helgen? Självklart kan jag ju lämna tillbaka en påse när jag kan hämta ut i nästa vecka.
    Ja flera stycken, du får säkert förslag i din inbox, ni är ju såå mååånga där uppe!! Det finns ett superdyrt alternativ så jag rekommenderar dig att söka runt för man kan få det gratis om man ligger i lite och är beredd att ta fajten. Vet inte om du kan få en tid så snabbt eftersom du behöver ett par timmar för att få det men säkert under nästa vecka.
  • Zinfandel

    Påsen med IL är outspädd. Be den som sätter droppet att sätta na i samma ingång eller fylla på direkt i påsen. Det funkar vilket som!

     

  • Zinfandel

    Allright, här kommer lite matnyttig info till er!!

    Telekonsultationen tar ca en timme. Se till att du kan sitta i lugn & ro, han är mycket mån om att du förstår allt exakt. Han är ofta försenad eftersom han även tar akutfall på kliniken och lite mananamentalitet Flört så var beredd på att samtalet kan vara ett par timmar försenat. Han meddelar dig via mail om han är sen. 

    En del kör immunbehandlingen och gör naturliga försök. Dr D föredrar nog IVF beroende på ålder eftersom det då är enklare att följa precis varenda steg, man vet exakt vad som händer hela tiden. 

    I Aten behöver ni 2 övernattningar. Det bästa är sönd-tisd. Besöket på kiiniken på måndagen tar ca 2 timmar och vid 14 går blodet med Fedex till USA. Sen behöver ni tid för att springa till apotek. Eftersom apotekens lager är små så behöver ni gå till flera men å andra sidan finns apotek i varje hörna. Det är nämligen väldigt billigt med mediciner i Aten så man ska passa på. 

    Ni kan ta ett gäng prover här hemma i förväg eller allt på plats i Aten. Allt det får ni info om av Dr D. Ni kan säkert få en tid hos dr D inom ett par veckor. Alltihop, konsultation, blodprover, undersökning, ordination och uppföljning kostar ca 20-25000. 

    Kliniken ligger ca 30 min från flygplatsen. Ibland är det svårt att finna direktflyg. En del passar på att ta lite semester samtidigt och passa på att se Akropolis osv när man ändå är där. Många har bott runt Syntagmatorget. 

    Det är en bra idé att innan skicka mensblod till en underbar kvinna som heter Peny och driver Serum clinic. Jag tycker det är förståndigt att kolla upp underlivsproblem när man ändå är i farten. Väldigt många bär på Hidden chlamydia utan att veta om det, andra ureaplasma osv. Det är bäst att behandla första!!

    Tillbaks här hemma behöver ni någon som sätter droppet och ta FBC (Full blood count - se nedan länk!).

    Jag har redan skrivit den mesta av denna info här så läs  där och ta er sedan igenom denna tråd så är ni fullärda sen!! 
    www.fertilitetsguiden.com/immunologi/immuntester.php
    www.fertilitetsguiden.com/immunologi/immunproblem.php
    www.fertilitetsguiden.com/ovrigt/specialistkliniker.php 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!