• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Maxad skrev 2013-02-19 19:10:22 följande:
    Zinfandel och TWH - TACK! Utan era insatser hade jag faktiskt inte varit ens halvvägs!
    Jag reser till Aten först den 3 mars så jag har en vecka på mig att samla in provsvaren. Lämnade allt blod idag.
    Däremot fick jag ett mejl sen eftermiddag från Dr Dimitri, som kanske kan vara bra att kompletterar med på din hemsida Zinfandel? Prover Dr Dimitri gärna såg att jag tog innan jag kom ner. Tror ändå att de kan vara rent allmänna för alla som vill ner till honom:

    " Arrange to check the tubes with your doctor there it will be great. the test is called HYCOSY scan or HYSTEROSALPINGOGRAM.
    Also it will be good on the 2nd day of your cycle to have a blood test for
    FSH
    E2
    LH
    PROLACTIN"

    Så nu får jag kolla detta snabbt och ta en vända till på Gyn men hej, jag hade sånt flax idag med de andra proverna :)
    HSG-röntgen har jag gjort men det gör man inte så ofta längre så det kan vara rätt svårt att få till. Ja tjejer, kolla ert prolaktin, jätteviktigt!

    FSH, LH & E2 är som sagt på CD2 men jag lägger till det, bra där!

     
  • Zinfandel

    Bra Che!

    Ninninn: allt som inte ska vara där kan påverka Rynkar på näsan

    Lill: jag tar 10000 ie Fragmin/dag. Acetylsalicylsyra kan absolut öka chanserna, det finns mycket forskning på det. 

  • Zinfandel
    HRE skrev 2013-02-20 20:19:40 följande:
    Frågar den samlade expertisen här:
    min syster har tagit tester inför äggdonation (alltså ägg till mig). Fick tillbaka resultaten idag och hon har förhöjt prolaktinvärde. Ligger på 707, refvärde 65-470. Läste att det kunde ha med njurar att göra och hon har sen födseln njurproblem. Vad tror ni?
    Sätt in Pravidel!
  • Zinfandel
    che71 skrev 2013-02-21 10:58:50 följande:
    Hur mycket Prezolon ska man köpa med hem från Aten? Hur många askar menar jag?
    Tar man oftast de redan innan man ska bli gravid o sen hela graviditeten eller hur fungerar det?

    Dr d sa att jag skulle köpa 5 mg tabs o Clexane 0.6 om jag vill (har ju Fragmin 5000 hemma redan)
    Bunkra. Om du ska ta 10-15 mg/dag så går det åt 3 tabletter/dag och en ask innehåller 30 st. Kanske behöver du inte ta det hela graviditeten men bättre för mycket än för lite, jag lovar att du blir av med grejorna som blir över... Jag hade köpt iaf 20 paket, en ask kostar ca 2,40 € så det är inte precis dyrt!
  • Zinfandel
    Solkattan skrev 2013-02-21 09:31:26 följande:
    Alla kloka o pålästa människor tycks finnas i denna tråd. Så även om min fråga inte exakt rör Aten så vågar jag mig på attfråga här. Sambon åker nästa vecka till USA och jag skulle vilja skicka med honom en shopinglista. Har haft två missfall och fick nyligen reda på rpc resistens. Nån som har tips på vad som finns att köpa över there ? Kanske sånt som är recept belagt här hemma men ej där ? Eller nåt som kanske inte ens finns här i Sverige.. ? Tips mottages tacksamt !(stavfel pga knepig telefon)..
    Melatonin kanske? Bevisat förbättra äggkvalité, receptbelagt här.
  • Zinfandel
    singhatjejen skrev 2013-02-21 12:23:05 följande:
    Visst var det så att vi som har lätt för att få högt TNF vi ska inte äta DHEA eller melatonin?
    Korrekt!
  • Zinfandel
    Skogsbruden skrev 2013-02-21 12:34:52 följande:
    Zinfandel: Nu kommer det fler frågor... Du får låta bli att svara om du inte orkar mer. Jag funderar fram och tillbaka på hur jag ska gå tillväga med äggledaroperationen. Du hade ju rätt från början att jag behövde den. Hoppades bara att det inte var så. Hur dålig var du efter op? Om jag åker ner och gör den i Aten borde jag ha sällskap med mig? På Dr D lät det som en enkel match, men jag frågar hellre en som har gått igenom den. Kommer ihåg att du sa då att de kollade för infektioner samtidigt. Gör de det hos Dr D eller bara hos Peny? Vore ju bra att kolla livmodern efter skrapningen också. Du har möjligen ingen öppning här i Sverige? Han som hjälpte dig? Förstår om du inte vill lämna ut honom.

    Hur går det för dig nu? Får du komma igång med nästa försök snart? Visst var det i februari?  
    När jag ringde runt för att få gjort op så sa samtliga att det är ett enkelt ingrepp och man går hem några timmar efter. Det fanns inte en chans i världen att jag hade kunnat ta mig hem samma dag. Jag åkte hem dagen efter och blev liggande ett par dagar och sen tod det ca 2 v innan jag var återställd. Möjligen är jag överkänslig men ändå bättre att vara förberedd på!

    Jag vet faktiskt inte nån som gjort det hos Dr D än, så jag kan dessvärre inte svara på det. Det sjukhuset som Peny samarbetar med gör en noggrann upprensning samtidigt.  Ja, inboxa mig så kan du få namn & nummer till den läkare som utförde laporaskopin på mig. Men man gör inte alls samma noggranna ingrepp här, man tar inte ens bort grejor som inte ska vara där när man ändå är inne och rotar, om det inte är överenskommet innan... 
  • Zinfandel
    singhatjejen skrev 2013-02-21 13:35:43 följande:
    Zin: Tack! Hade för mig det där med dhea - så himla synd. Känns som jag borde försöka boosta äggkvaliteten men då triggar jag mitt immunförsvar istället... hur man än vänder sig har man rumpan bak...
    Men jag kan också känna att det kan vara värt att chansa om man ändå provat allt annat! För vem vet egentligen vad som leder till vad..... Och vad är värst, kassa ägg eller ett galet immunförsvar?!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!