• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    stumpan81 skrev 2012-12-26 17:21:26 följande:
    Många skriver här att 2013 ska bli vårt år, och att vi nu ska lyckas få våra efterlängtade barn. Tyvärr är mitt hopp nästan slut. Besviken på att dessa immunbehandlingar inte fungerat för mig, det verkar göra det för alla andra. Har nu börjat fundera på surrogat, men det verkar så krångligt och oerhört dyrt. Är man beredd att satsa allt(ekonomiskt) på detta, även fast man inte är garanterad något resultat(barn)?!
    Nej, det är det säkert inte för alla. MF/Infertilitet kan bero på så många olika saker, immunspåret är bara ett spår. Dåliga ägg/spermier råder immunbehandlingar bara delvis på, om det är felet så kanske det är dags att gå vidare till SD/ÄD.
  • Zinfandel

    TWH: uppdatera din webläsare!

    Stumpan: hur svarade du på Ivig? Har du testat för Hidden C, myco & ureaplasma? 

  • Zinfandel
    stumpan81 skrev 2012-12-29 19:27:05 följande:
    När jag läser om ninnins ev MA nu så känner jag att jag tror inte så mycket på det här längre. Både jag och hon misslyckas gång på gång trots rekomenderad immunbehandling. Måste vara något annat som felar... 
    Det är ingen mirakelmedicin som gör hela världen gravid. Det kan, som med allt annat, behövas flera försök. Det kan vara mycket begärt på en enda eller 2 cykler! Och dåliga ägg, spermier, kromosomfel och annan endokrinologi råder heller inte immunbehandlingar på. Att ha kommit till plus är en oerhörd bra bit på vägen, det hade antagligen varken Ninninn eller jag kommit till utan immunbehandiingar! Glad Ni är fortfarande såå unga, massor med tid, försök och alternativ kvar!! Drömmer
  • Zinfandel
    stumpan81 skrev 2012-12-29 22:46:27 följande:
    Zin: både jag och ninnin kan bli gravida utan immunbehandling.
    Ja, vilken fördel!!
  • Zinfandel

    Ninninn: nä, antagligen kommer du aldrig att få det.

    Skojar bara Solig Klart du kommer!! Skrattande

    Jag kommer inte riktigt ihåg dina värden men jag har ett minne av något högt TNF och lite höga NK. Jag vill också minnas att du fick nässelutslag av IL och visst har du även munsår/herpes? Har du tagit upp detta med Dr D? Om jag var som du så skulle jag ta om TNF så fort RFU öppnar igen. När får du munsår, kan du se ett samband? Jag har för mig att du svarade betydligt bättre på IL än Ivig så då är iaf IL rätt väg.

    Ang diskbråcket så tror jag att vi pratat om det nån gång..? Har för mig att du var väl bekant med att diskbråck läcker NK-celler. Känner du av diskbråcket nu? Känner du mer av det under lutealfas? Det är väldigt svårt att få åtgärdat, det krävs en riktigt avgörande orsak, tex enorm smärta för att få en op. Mer kortison är antagligen enda lösningen. När gjorde du magnetröntgen senast? Sitter det på 2-3 kotan?

    Antagligen kommer Dr D ordinera dig högre dos Clexane/Fragmin. Glöm inte att första försöket med immunterapi är lite test för att se hur din kropp svarar. Nu kan ni slimma ordineringen. Ökade du Pred vid +?

    IVF är ingen dum idé alls, man har då en möjlighet att välja ägg & spermier. Många ägg befruktas naturligt men om man väljer det bästa så är chanserna något större. Om ni dessutom väljer CFC så göra spindelmikroskop för att röja ytliga kromosomfel. Embryot placeras sedan på bästa stället i slemhinnan. Ni kan även överväga en priming där som görs på dag 21 i cykeln före för att öka chanserna.

    En annan vettig idé är hysteroskopi eftersom du kan ha samlat på dig lite grejor i livmodern efter alla MF som absolut kan påverka. Har du möjlighet att göra det hos Peny så får du den bästa rengöringen!

    Dr Braverman har väldigt framgångsrikt använt Neupogen vid många MF. Du kan bli overseas patient där och behöver inte åka dit. Ta en telefonkonsultation med honom vettja!

    Går du på akupunktur/akupressur? 

    Du ser - det finns en hel del att  göra. Sen krävs naturligtvis bra byggstenar, är dina ägg kassa så är det rätt bra att snart överväga ÄD. Det kan vara att välja lycka framför misslyckanden!!

  • Zinfandel

    Stumpan: njae, om du bär embryot så pass länge så är det antagligen inte fel på äggen. Däremot möjligen kromosomförändringar, både hos dig och/eller mannen. Har du tagit andra hormonprover på länge?

    TWH: grattis till vul!! Jag tycker att man ska köra naturligt så långt det bara är möjligt. Men man ska nog inte döma ut IVF efter ett försök (i så fall hade inte nån av oss kämpat på Flört), första försöket är mest en testomgång för att se hur man svarar på medicinen. Om ni fick minst en blasto så svarade väl din kropp alldeles utmärkt?!? Förutom att man har en möjlighet att välja ägg och till en viss gräns spermier så har man även möjlighet att studera beteendet i labbet, dvs hur många spermier som tappar svansen, inte rör sig mycket eller dör, spindelmikroskop på äggen, hur befruktningen går till,  och hur embryona beter sig. Viktiga svar alltså i detta sammanhang. Dessutom så kollas man förhoppningsvis lite mer än i vanliga fall och hade jag inte gjort alla mina undersökningar och provtagningar så hade jag såklart inte vetat hälften av det jag vet idag, saker som kan orsaka både infertilitet & missfall. Bra för andra att veta som  kanske överväger alternativet!

    Ninninn: ja, jag hade tagit om TNFet. 

  • Zinfandel

    Ninninn: Vid det här laget har jag förstått att han lägger över sitt misslyckande på oss. Det är ett oerhört narcissistiskt agernade att skylla över det på oss. Det är ju liksom därför vi anlitar honom, vi är inte läkare!! Du har helt rätt och du har gjort helt rätt. Det är INTE ditt fel. Han kunde ju läsa sina mail istället när han får dem.... Bry dig inte om det. Kram vännen Hjärta

  • Zinfandel

    Nä fan vad arg jag blir på honom nu, han får verkligen inte göra så Demon Din sorg räcker, han behöver verkligen inte lägga över det på dig också Demon

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!