• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    lill: det viktigaste är att du trappar upp och ner ordentligt och att du toppar runt implantation. En del lyckas på 10-15 mg, andra behöver mer.

  • Zinfandel

    Skogsbruden: grattis till er son! Men jag beklagar naturligtvis allt som hänt er sedan dess.

    Jag vet inte om jag kan ge dig några kloka ord på vägen men ska försöka. Det första är såklart immunologin, ett spår du redan är inne på. Man kan ganska generellt säga att om man är under 40, har bra befruktningsgrad men misslyckas så ställer ofta immunförsvaret till det. Särskilt i ditt fall, men ni blir ju gravida! 

    Så vad kan då problemet förutom din svåra endo vara? Ja, endo är ju immunologiskt i allra högsta grad. Sannolikt är det endon som blockerat äggledarna. Var sitter resten, på äggstockar, i livmoder, i magen, var? Nästa problem är att har man endo så har man ofta sköldkörtelproblematik, har du det? Har du några allergier? Exsem? Är din svullna mage egentligen IBS?

    Du har alltså drabbats av sekundär infertilitet vilket är en av de vanligaste anledningarna till just infertilitet. Kroppen tillåter det en gång, men 2? Nope.

    Jag skulle råda dig att börja från början. Först - läs om reproduktionsimmunologi, tex Is your body... Sedan: ta bort äggledarna, du har ändå ingen nytta av dem, de kan ställa till mer problem än nytta och du slipper risken för x. Samtidigt med laporaskopin ser du till att de tar bort endohärdar, helst med laser så att inget annat förstörs. Om du känner att du har möjlighet, så låt ett proffs utföra ingreppet, i Aten. Känns det skrämmande? Det är det, men flera här har gjort det, med väldigt framgångsrika resultat. Det kan finnas rester kvar efter dina MF/MA som behöver avlägsnas, allt detta gör de i Aten på en och samma gång men det gör man inte i Sverige. Samtidigt testas du för Hidden C, urea- & myscoplasma osv. Om inte miljön i livmodern är sådan att den kan bära liv så kommer den inte att göra det heller och då spelar inte resten någon roll. 

    Därefter behöver du ta en del tester, tex NK & TNF (också i Aten eller på annan immunklinik) men de värdena kommer troligen att förbättras efter ingreppet. Du kommer sedan att få en behandlingsplan efter dina behov och du kan använda dina återstående frysisar om du vill. Du ska ju inte ta östrogen men antagligen har du lågt LH-värde och behöver en behandlingsplan efter det. Säkert kan du dämpa endon med IL, Pred & Fragmin.

    Passa under tiden på att se över din kost (igen), börja på akupunktur för att få rätt på endokrinologin, sluta med hydrokortison och tillsätt mer Omega 3 & D-vitamin (vet inte dina doser idag och ta dem utan avbrott). Vila kroppen!

    Jag hade inte ens övervägt att prata med min svenska klinik om detta, med risk för att du inte får nån hjälp alls sen. Och du! Försök koppla bort dina vänners framgångssagor. Lycka till!

     

  • Zinfandel

    Skogsbruden: ja, jag anade att det var lite mer... Jag råder dig att omgående kontakta Dr D och/eller Peny. Du behöver helt klart någon som lotsar dig rätt i detta, kanske vill Dr D köra en behandling utan operativa ingrepp för att se hur du svarar. Men ta en telefonkonsultation först och främst så får du åtminstone ett en kvick första bedömning. Sen föreslår jag att du håller kommunikationen enbart med honom så att inga hjärnspöken dra igång värsta Googlandet Drömmer Har du forskat mer i din reumatiska värk? 

    Många utmattningsdepressioner och utbrändhet, särskilt hos kvinnor, är egentligen hypothyeros och/eller B12-brist. Antagligen hade väldigt många sjukskrivningar kunnat undvikas om läkarna var duktigare på detta. När jag första gången mätte mitt TSH så hade jag ett så skyhögt värde att min läkare upplyste mig om att kvinnor med samma värden brukar vara sängliggande och sjukskrivna i flera månader. Det är alltså väldigt ofta "bara" ett hormonstrul som faktiskt är hyfsat enkelt åtgärdat. Det innebär inte på något vis att jag förminskar diagnosen utbrändhet, jag önskar bara att fler läkare tog sig tid att  diagnosticera & mediciner rätt, för patientens skull. Jodå, värdena säger oerhört mycket - om man kan tolka dem korrekt.

    Du kan dubbla din Omega  3-ranson, gärna hälften på morgonen och hälften på kvällen och på tom mage. 

    Jo kortison men inte hydrokortison. Fossa Duoglasi heter den Flört

    Mumwanna: nope, ingen annan läkare behandlar på det viset, vad jag vet. Och inte ens Ls kur räcker tillräckligt. Du kan få ett recept från Serum men det funkar bara med oroginal (EJ mail) och all info måste finnas med, dvs ditt namn & personnummer, medicinens namn, storlek på burk/ask, styrka, ordinationen, läkarens namn, adress & tele osv. Då kan du få ut det på svenska apotek. Sen behandlar du inför behandling. Lycka till med fet!
     

  • Zinfandel

    Good news: mitt TNF är äntligen på en perfekt nivå, tack vare Humira! Jag har 2 Humira över, om någon vill köpa, inboxa mig!

  • Zinfandel
    1978Linda skrev 2013-01-23 21:38:53 följande:
    Jag kikar in här ibland och detta är en så fantastisk tråd med så många kunniga och pålästa män (?) och kvinnor. Jag är själv inne på att köra Aten-spåret om inget händer snart. Blev gravid på allra första försöket 2010 men fick tidigt mf då och mf en gång till sommaren 2012 (på bröllopstesan, jättekul...). I övrigt bara tre misslyckade ivf. Nu till min fråga: hur hanterar ni er svenska ivf-klinik? Berättar ni om Aten-behandlingen och il, pred och annat som svenska ivf inte vill ordinera? Upplevda för- och nackdelar med att svenska kliniken känner till det/inte känner till det? Kan några mediciner krocka t.ex? Tack för er tid.
    Välkommen! Mitt råd - vänta inte. Ju förr du tar proffshjälp, desto närmare bebis är du. Njae, jag tror att de flesta håller sin klinik utanför..... Vi låter dem fixa ÄP & ET, resten fixar vi själva Flört
  • Zinfandel
    pink lily skrev 2013-01-23 16:51:32 följande:
    Hej!
    Jag tror att det är här jag hör hemma här också (nyss skrivit i en annan tråd, men denna verkar mer livaktig). Strävar efter att bli gravid och få barn. Har läst och skrivit i olika trådar på FL, efterhand som jag drabbats av diverse symptom och fått olika diagnoser under de senaste 3,5 åren. Hormonobalans, tidigt "för-klimakterium", ev. en inaktiv äggstock, kraftig D-vitaminbrist, ägglossningsrubbningar, urinvägsinfektion med streptokocker B, oregelbunden mens, blödningar som inte slutar, etc. Har kämpat för att avhjälpa de här bristerna och hindren för fertilitet. Gjorde ett IVF vid 41, fick 4 ägg varav ett befruktat som inte fäste/stannade kvar. Ett par månader efter det fick jag ryggproblem, vilket visade sig vara diskbråck och artros. Kommer ihåg att jag hade problem med eksem i tonåren. Alltså dags att fundera över om min kropp är babyovänlig.

    Köpte A. Beers bok och har skummat igenom den. Efter att redan ha plöjt många hyllmeter ang. andra symptom och diagnoser t ex ang. ägg, hormoner osv så känner jag att jag behöver fokusera, bl a med hjälp av testresultat, för att kunna ta boken till mig. Jag vill åka till kliniken i Athen som tillämpar Beers metoder och följer hans protokoll. Men, eftersom sparbössan behöver fyllas på inför ett nytt IVF/ÄD, så tänker jag att man kanske ska vänta med en grundlig dyr utredning i Athen tills man även har råd med ett IVF/ÄD. Testresultaten, och ev. behandlingar, är kanske bara aktuella en viss tid och måste göras om, ifall det dröjer för lång tid innan man gör ett efterföljande IVF/ÄD.
    Hur har ni gjort? Jag är tacksam för alla råd och tips! Tack för att tråden finns, och för att jag får ställa frågan Glad 
    Välkommen du med! Ja, du har ju uppenbara immunologiska åkommor så du är på rätt spår nu Solig De flesta har nog kört ett försök ganska omgående efter Atenbesöket medan jag valde en laporaskopi först så det tog 3 månader till behandlingsstart. Man kan alltså behöva åtgärda vissa testresultat innan man kan köra igång.
  • Zinfandel
    Lotus13 skrev 2013-01-24 11:00:09 följande:
    Det är helt UNDERBART fina ZinGlad Hoppas verkligen att ni lyckas nu!! Ska ni göra något försök snart då? Blir det IVF eller har ni frysta ägg? Kram
    Nytt & fräscht!
  • Zinfandel

    Holly: hittade detta:

    Grading of the placenta can be done by ultrasound and by looking and how much calcifications there are in the placenta. A grade 3 placenta, for example, is normal at 40 weeks. But if too many calcifications are seen early in pregnancy, it can indicate that the placenta is aging too rapidly. This can happen in high blood pressure and diabetes, for example. If the placenta is found to have advanced calcifications early in pregnancy, the baby will be evaluated for growth at intervals to be sure he is getting the nutrients that he needs. In addition, the amniotic fluid level is checked frequently to make sure there is enough of it, because decreased fluid could mean the placenta is not providing enough nutrients to the fetus.

    Mer:


    Placental grading refers to a ultrasound grading system of the placenta dependant on maturity. This primarily affects the extent of calcifications. In some countries the use of placental grading has fallen out of obstetric practice.


    The grading system is as


    grade 0 :  < 18 weeks :  uniform echogenicity smooth chorionic plate grade I : 18 - 29 weeks :  occasional parechymal calcification / hyper-echoic areas grade II : > 30 weeks :  occasional basal calcification  / hyper-echoic areas may also have comma type deinsities at the chorionic plate. grade III : > 39 weeks :  significant basal calcification  chorionic plate interrupted by indentations an early progression to a grade III placenta in concerning and is sometimes associated with placental insufficiency
    Förkalkningar alltså. Det verkar vara en självklarhet i USA! Inget att oroa sig över men väldigt bra att det görs. Solig
  • Zinfandel
    Vilaa skrev 2013-01-30 10:46:01 följande:
    En annan sak jag tänkte skriva om här hittade jag i en läkartidning när jag var med sambon till sjukan häromdagen. Som jag skrev så har han tyvärr råkat ut för en allvarlig olycka så blir mycket kontakt med sjukvården och väntan i olika väntrum, då läste jag detta: På postpoliomottagningen vid danderyds sjukhus har man under flera år get immunglobulin intravenöst till patienter med postpolio. Det är fortfarande den enda medicinska behandlingen av postpolio som finns. Självklart är det viktigt att ta reda på vilka som har störst förutsättningar att få ett gott resultat av behandlingen. Det är ju onödigt att behandla patienter som inte har någon nytta av behandlingen. Man har studerat effekterna av behandlingen hos 113 patienter för att ta reda på vad som karakteriserar dom som svarar bra på behandlingen. Xepol är det som ges där och dom som har postpolio har en pågående inflammation i kroppen liksom.. Ja massa sånt stog det och att det var ett svenskt läkemedel, det stog inget om negativa eller farliga bieffekter. Men visst är det det man funderat kring också till missfall och fertilitet? Det är väll ivig? Eller är jag helt ute och cyklar? Men när alla mediciner finns här i sverige varför kan man inte testa iallafall suck.
    Ja, det är Ivig men Xepol används inte länge/just nu. Men Octagam, Gammanorm, Gammagard, Privigen, Flebogamma osv används istället.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!