• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Angla

    Fast IL var aldrig på tapeten i de samtal jag haft med läkare, det fanns inte då.


    Angla - mamma till slut
  • Hemliga damen

    Angla och Pechi - jag rekommemmenderar varmt Fertility Friends sida om immunologi med Agates FAQ. Sidan har också trådar som särskilt berör Hidden C. Jag vet inte och har inte bestämt mig för hur jag skall förhålla mig till immunologivärlden men jag gjorde ialla fall hidden c provet och fick neg som tur var. Penny gör LIT men inte IVIG enligt Agate om jag inte missminner mig.

  • Lillih
    Hjärtefröjd skrev 2012-04-09 10:02:52 följande:
    Lillih: Åhh, grattis!!! Gjorde ni något annorlunda denna gång??
    Tack!Solig Inte jätte mycket annorlunda egenligen. Jag gick igenom en kroppreningskur och började äta väldigt nyttigt mot för tidigare vilket  förbättrade blodvärderna och sedan bara  Pred & Clexane som Zin minnsGlad
    Zinfandel skrev 2012-04-09 10:12:40 följande:
    Men Lillih åhhhh SÅ GLAD JAG BLIR!!! Underbart!! Grattis SkrattandeSoligHjärta
    Tack så mycketHjärtaSolig! Vi har så svårt att ta in det ännu
    perry6 skrev 2012-04-09 10:56:39 följande:
    Stort grattis Lillih.....underbart!!
    TackSolig
    myran6801 skrev 2012-04-09 13:18:47 följande:
    Lillih, vilken underbar nyhet! Grattis och en stor kram Hjärta{#emotions_dlg.flower}
    Tack så mycket MyranHjärtaSolig
    CurlyRed skrev 2012-04-09 16:53:04 följande:
    Lillih - vad kul att höra från dig och STORT GRATTIS!! Underbart!! Så då blir nästa överraskning om det är 1 eller 2 då... Stor kram!
    Tack så jättemycket Curly!Solig Känns så overkligt att man har lite svårt att ta in bara att det kan vara ett. Men i går flippade sambon ut helt. Han är lite kontrollfreak. Han har helt ställt in sig, för att inte bli så knäckt, att det kommer troligtvis aldrig bli något. Nu har han istället kommit på sig själv med att börjat oroa sig för var vi ska få plats för en barnsäng. Jag råkade då skoja lite med om att det kanske blir två. Hi hi! Han är inte så flippad, men han kommer lite ur balans när han inte har koll på läget.
    Vi ska försöka få ett VUL i v 7. (Jag behöver väl inte nämna här hur otroligt nervös jag är att jag inte ens ska komma till vecka sju)
  • Hjärtefröjd
    Lillih skrev 2012-04-11 20:29:27 följande:
    Tack!Solig Inte jätte mycket annorlunda egenligen. Jag gick igenom en kroppreningskur och började äta väldigt nyttigt mot för tidigare vilket  förbättrade blodvärderna och sedan bara  Pred & Clexane som Zin minnsGlad
    Aha, vad innebar kroppsreningskuren? Har du tagit pred och clexane tidigare, eller var det första gången?

    Grattis än en gång! =) 
  • Angla

    Är det alltid provtagning på måndagar? Hur brukar ni resa, hur går flygen bäst?


    Angla - mamma till slut
  • Zinfandel

    Ja, du bör ta proverna på en måndag för att de ska hinna vidare till Chicago. Ta helgen också och passa på och njut av staden! Solig Annars går det att åka över bara en natt.

  • Angla

    Okej, vi planerar nu att åla till Athen så snälla berätta detaljerna. Vad skall översättas? Vilka prover kan tas hemma? Vart kan jag sen hitta läkare som skriver ut svenska recept? Hur långtid tar besöket på kliniken? osv


    Angla - mamma till slut
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!