• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Holly: Att du kan hålla dig, vilken karaktär! Det hade jag aldrig fixat.

  • Hjärtefröjd
    Snart lycklig skrev 2012-11-04 17:14:30 följande:
    När jag gick hos CFC fick jag, efter att jag själv tog upp det, hCG-stöd efter ett ET. Det var Ovitrelle i pennformat. Jag tog en liten dos precis efter ET och varannan eller var tredje dag en liten dos, kanske tre gånger. Tog två snäpp på pennan per gång. 
    Det har jag fått i Sverige fler gånger istället för progesteron...
  • Hjärtefröjd
    stumpan81 skrev 2012-11-07 17:18:51 följande:
    Hoppas att någon tidning skriver! Det måste hända något snart inom det här området!
    Gällande min graviditet så är jag i v 5+3 idag. Om ungefär en vecka kommer MF att sätta igång. Brukar oftast hända i v 6+några dagar.
    Nu tar jag progesteron vaggisar 2 ggr/dag. Det brukar väl vara den vanligaste dosen? När jag får IL får jag 100 ml+koksalt. Verkar som att de flesta andra får 180ml. Kan man kompensera genom att ta det oftare då? Nu tänkte jag ta var 3:e vecka, kanske vore bra med lite tätare intervall, eller?
    Jag har fått 150-180 ml IL varje gång. Är det Dr D som ordinerat 100 ml?
  • Hjärtefröjd
    Lotus13 skrev 2012-11-15 15:34:36 följande:
    Ok, Holly:) jag fick mitt nu på ca 1 timme och det gick bra.

    Zin: vad skönt att kunna lita på sv läkare i detta fall då;)
    Jag brukar få det på en timme, jag med.
  • Hjärtefröjd
    linköping68 skrev 2012-11-18 22:28:57 följande:
    Jag skulle vilja be om en superstor tjänst från er.....
    Ni som fått IL och provtagning gjord hos någon i Stockholm, gärna centralt, skulle ni kunna inboxa mig namn och klinik och pris. Börjar bli lite orolog att jag inte ska få till det med IL-droppet. Snälla.....Solig
    Har mejlat dig! =)
  • Hjärtefröjd
    I morse var vi på notch-ultraljud för att kolla blodflödet mellan moderkaka och bebisen. Allt såg bara bra ut och han vägde 761 gram. Hur man nu kan veta det sådär exakt.
  • Hjärtefröjd
    Zinfandel skrev 2012-11-20 11:27:19 följande:
    Underbart!! KyssSolig
    Verkligen!

    Och lite lyxigt att få både TUL och organscreening utöver själva noch-UL:et.
  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-11-22 15:48:56 följande:
    Möte på spec-MVC SÖS idag, och den läkaren gav ett bättre intryck (inte svårt iofs) än idioten på Karolinska. Självklart ville även denna läkare att jag skulle sluta med Prednisolon, men var lite mer kompromissvillig - hon föreslog att jag skulle äta fram till v 28 och sen trappa ner. (Vilket jag ska ta upp med Dr D, för jag vill ju gärna slippa jag med.)

    Men - det nya i ekvationen är att det inte var på grund av läpp/gomspalt (som vi redan uteslutit) eller låg födelsevikt (som är en konstaterad risk), utan kognitiva hjärnfunktioner! Jag ska få träffa en barnläkare som kan berätta mer, men har någon av er hört talas om den biverkningen? Tycker det är så himla märkligt att alla läkare säger olika, även inom Sverige. Jag är inte särskilt orolig, men det är väl alltid bra med info så jag är mest nyfiken om någon annan hört talas om den risken?

    Singhatjejen: Fy vad struligt du har det, jag hoppas det löser sig med Dr D så snart som möjligt så att du slipper den stressen i alla fall! 
    Aldrig hört talas om, och inte heller något som nämns här: www.janusinfo.se/v/Lakemedel-och-fosterpaverkan/

    Läkaren jag träffar via BM har sagt att så låg dos som 10-20 mg/dag anses ofarligt och att det är en dos som många äter genom hela graviditeten.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!