• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    HollyGolightly skrev 2012-10-03 23:05:14 följande:
    Idag träffade jag läkaren som är knuten till min BM och passade på att fråga om nedtrappning av prednisolon, och hon sa att man vanligtvis rekommenderar att minska med 2,5 mg/vecka, vilket skulle innebära att mina 15 mg/dag skulle ta sex veckor. Låter relativt överkomligt, men snabbare än den där tabellen jag länkade till tidigare. Någon som har fått andra uppgifter?

    (Glömde däremot att fråga om blodflödesUL, men vi pratade inte alls om några UL öht å andra sidan, däremot om specialistmödravård apropå alla mediciner så hon skickar en remiss till Karolinska om det.)

    Snart lycklig: lycka till med telefonmötet i morgon, hoppas du och Dr D kommer fram till något bra! Och tillåt dig att vara ledsen, man måste lätta på trycket ibland. Jag bröt ihop totalt i våras, men det var också den dagen som vi bestämde oss för att kontakta Dr D så jag fick liksom nya krafter av att släppa ut lite av sorgen. Stor kram till dig!
    Vi träffade kanske inte samma läkare ändå. Specialistmödravård har jag inte hört nått om, däremot har jag ju tre UL inbokade utöver RUL.
  • Hjärtefröjd

    Jag fattar inte varför han ber oss köpa 5-10 paket Clexane, när man i själva verket behöver omkring 300 sprutor (om man blir gravid direkt alltså...).

    När det gäller pred så köpte jag 45 paket, och som det ser ut nu kommer de att gå åt.

    Så köp på dig så mycket du bara kan!

  • Hjärtefröjd

    Criss00: Ja, det går åt... jag har tagit en spruta om dagen (under några veckor två) och mellan 10-20 mg pred/dag.

  • Hjärtefröjd

    Enligt Dr D kan (precis som Snart lycklig) AMH-värdet variera över månader och år. Svenska läkare hävdar däremot att AMH-värdet är konstant över månaden och att värdet aldrig kan öka om den gång sjunkit.

    Själv är jag inne på Dr D:s spår, då mitt AMH-värde under ett år har varierat från 1,3 till 0,9 och sen upp till 2,1.

  • Hjärtefröjd

    Oj, där ser man!

    Alla svenska läkare jag träffat hat hävdat att värdet är så stabilt så, och att det är därför man utgår från det nät man godkänner (eller inte godkänner) par för IVF. Galet, enligt mig...

  • Hjärtefröjd
    Zinfandel skrev 2012-10-08 09:47:56 följande:
    För att det skrämmer mer än att det hjälper. Vad är nyttan med att få veta att du på tisdag kanske har taskig äggreserv, när värdet kanske inte visar samma i januari? Eller tvärtom? Och eftersom det inte säger nåt om kvalitén så är det ganska meningslöst, det räcker ju med ett ägg som vi vet Solig

    Hjärte: underbart!!! Hjärta
    Tycker att det är skrämmande att många svenska fertilitetskliniker bedömer chansen att lyckas nästan enbart utifrån AMH-värdet, när det uppenbart är ganska otillförlitligt.

    När min äggreserv var nere på 0,9 räknades det som dåligt. Ändå fick jag fram grymt många ägg med bra kvalitet utan att behöva höga doser Gonal-F/Menopur/Puregon.
  • Hjärtefröjd
    Snart lycklig skrev 2012-10-08 14:54:19 följande:
    Oh Hjärte, sååå fin Malte är!!! Grattis.
    Eller hur, en blivande cirkusakrobat...
  • Hjärtefröjd
    Ninninn skrev 2012-10-09 09:41:30 följande:
    Tar ni er medicin ungefär samma tid varje dag? Och tar ni dom tillsammans då menar jag pred, trombyl och fragmin/clexane?? De va någon som sa nån gång att man inte ska ta trombyl och omega3 samtidigt utan någon på morgon och den andre på kvällen spelar de någon roll? Tycker de är så svårt att komma ihåg att ta alla detta medicinen och vitaminer vill helst ta allt på en å samma gång!!
    Jag tar allt på morgonen, lite beroende på när jag vaknar.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!