• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Saga: I trådstarten har du hotelltips.

  • HollyGolightly
    Maxad skrev 2013-02-16 08:47:41 följande:
    Che - det gick på två dagar. Jag mejlade Aten bad om att få veta mer. Sedan fyllde jag i ett frågeformulär som jag mejlade tillbaka. Två dagarcsenare hadevjag ett samtal med dr D. I över en timma pratade vi om mitt läge. Nu har vi bestämt att vi åker dit mitt i min cykel för att även kolla mina äggledare samt ta alla prover. Vi kommervträffa honom då också. Ok då kan ni köpa Prednisolon därnere. Var det någon som kunde förklara varför ni köper upp all medicin i Aten INNAN ni får svar på proverna? Tänker att den ordineras väl utifrån mina resultat?
    Såg att flera hade svarat på detta, men vill bara lägga till att Dr D kommer att ge er en papperslapp där det står va ni ska köpa - men mängderna kommer att vara alldeles för små. Han bad mig köpa totalt 10 Clexanesprutor till exempel, och med tanke på att jag tar en per dag så kommer jag alltså upp i cirka 300 totalt om man räknar med hela graviditeten. 
    Prednisolon är superbilligt i Grekland och jag vet inte någon som INTE fått det ordinerat av Dr D (rätta mig om jag har fel), så det är väldigt riskfritt att bunkra upp ordentligt även om ni inte hunnit träffa honom ännu, Självklart går det bra att vänta till efter mötet om ni vill, se bara till att ni har gott om tid innan flyget hem går i så fall eftersom ni kan behöva springa runt på många apotek för att få ihop tillräckligt mycket (inte jobbigt eftersom apoteken precis som Zin skrev finns i varje gatuhörn, men lite tidskrävande).
    che71 skrev 2013-02-16 09:07:34 följande:
    Lully Hill-
    "Vilka regler gäller för införsel av läkemedel till Sverige för mig som privatperson?

    Om du reser från ett land inom EES (EU samt Island, Liechtenstein och Norge) får du vid varje inresa till Sverige föra in läkemedel för högst ett års förbrukning. Läkemedlen ska lagligen ha erhållits för medicinskt ändamål och personligt bruk. Du som reser från ett land utanför EES får vid varje inresa till Sverige föra in läkemedel för personligt bruk motsvarande högst tre månaders förbrukning.


    Du ska alltid kunna styrka medicinskt ändamål och personligt bruk

    Du ska alltid kunna styrka att läkemedlet lagligen har erhållits för medicinskt ändamål och personligt bruk. Detta kan för receptbelagda läkemedel visas till exempel genom att läkemedlet är försett med en apoteksetikett med ditt namn, ett recept eller ett läkarintyg."


     


    Är det både receptbelagda läkemedel o tex Prednisolon man köper med från Aten?


    Dr D -skriver han ut något papper så att man kan visa om det behövs i tullen ?


    Hur stora är dropppåsarna i ml?


    Hur många får man med sig hem från Aten?


    Kan man köpa droppaggregat o koksalt där med?


    Kan de vara i handbagaget? Är så rädd att väskan ska komma bort med mellanlandningar?


    Mina droppåsar innehåller 250 ml, så det funkar inte att ha dem i handbagaget. Jag fick 4 påsar med mig hem, men det fick jag inget dropp på plats (vilket många får), så jag tror att jag fick med mig en extra istället. Det är enbart påsen, inget koksalt etc. 
    En borttappad väska kommer ju i princip alltid tillrätta inom ett par dagar, se till att den är tydligt märkt med kontaktuppgifter och destination så är det säkert ingen fara. Glad
     
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2013-02-16 11:00:07 följande:
    Vi fick egentligen inte konstaterade immunologiska problem, värdena såg helt okej ut... men ändå var det just den immunologiska behandlingen som funkade för oss.
    Samma här. Eller rättare sagt, våra värden var hyfsat inom referens men inte optimala, och behandlingen hjälpte även oss. Jag misstänker att det inte krävs så stora avvikelser för att ställa till det ... 
  • HollyGolightly
    Maxad skrev 2013-02-16 14:41:58 följande:
    TWH - Det stämmer att det är LIT:en jag tänker på. Det verkar som om de flesta här klarat sog utan att ta det. Stämmer det?

    Har inte hunnit läsa på ännu om själva medicinerna men får göra det snart.

    Är det någon som gjort Ivf i Sverige men sen gått på De D protokoll? Var det enkelt att ha den kontakten i sådan fall och hur gjorde ni då med blodprover och resultat osv.
    Jag har gjort alla mina ET och FET i Sverige, inkl den FET som till slut lyckades med hjälp av Dr D. Jag berättade faktiskt inte på Huddinge att jag körde med Dr Ds protokoll förrän jag ringde och meddelade att jag var gravid. När sköterskan då sa "Där ser du, det handlade bara om slumpen och att hitta rätt embryon", så kunde jag inte låta bli att säga att det var LÅNGT från slumpen ... Glad

    Det finns egentligen inget behov av att berätta om Aten/immunbehandling för din IVF-läkare såvida du inte vill eller tror de kan hjälpa till att skriva ut mediciner. Jag har fått mitt Fragmin från läkaren som gjorde utredningen, inte min IVF-läkare, och min närmaste vårdcentral har hjälpt mig med droppen så IVF-kliniken har inte alls varit inblandad för min del.
  • HollyGolightly

    Zin, klokt formulerat som alltid! Jag blev ju lite nedslagen först när jag fick mina testresultat eftersom jag tolkade det som att jag var tillbaka på ruta ett igen utan en aning om vad som var fel. Men Dr D höll inte med utan trodde ju ändå att obalansen räckte för att ställa till det. Och så var det ju!

    Jag tänker att den stora kostnaden ju är att åka till Aten och ta proverna, och har man väl kommit så långt kan man ju ge behandlingen en chans även om testresultaten inte är någon katastrof. Min egen story visar ju att även en liten obalans kan hindra graviditet år ut och år in...

  • HollyGolightly

    Grattis Singoalla, vilken tajming!

    Maxad: Nej, Dr D tar inga prover på din man om ni gjort en utredning i Sverige som inte tydde på manlig faktor. Åtminstone gjorde han inte det på oss.

  • HollyGolightly

    TWH: Fast är det inte så att 80 mg (dvs 1/3) baby aspirin/barnalbyl motsvarar en trombyl? Det är så Dr D sagt till mig.

  • HollyGolightly

    Che: Ang telefon så hade jag inte heller hemtelefon, så jag erbjöd mig att ringa upp honom istället från min mobil - det gick finfint! Jag kompletterade mitt abonnemang med något slags fördelaktigt utlandstillägg, det blev inte alls särskilt dyrt trots att vi pratade en timme.

  • HollyGolightly

    Che: Ja, köp Prezolon och Clexane. Baby aspirin är inte nödvändigt, barnalbyl är reeptfritt på svenska apotek. Räkna med att ta en Clexanespruta per dag, dvs ju fler du köper desto mer tid köper du dig att få tag på fler sen. Prezolon finns både i 5mg och 10 mg, dosen du kan få kan vara upp till 20 mg per dag så även där är det bra att köpa mycket. Prezolon är billigt, Clexane ganska dyrt (men båda är ju receptbelagda i Sverige).

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!