• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Che: Jag lät Dr D ta allt på plats i Aten, det kändes lättast och säkrast tyckte jag. Det kostar ju dock en slant, och någon annan kan säkert berätta hur du ska göra för att ta det i förväg, men alternativet att ta allt på plats finns alltså också.

  • HollyGolightly
    che71 skrev 2013-02-17 20:46:07 följande:
    Hur mycket extra kostade det i Aten?
    Tack så jättemycket för svar!!!
    För mig kostade det 220 euro utöver kostnaden för USA-testerna.
  • HollyGolightly

    Che: Köp så mycket Pred du kan! Det är väldigt billigt och köper du 10mg så blir det mindre skrymmande (du kan ju dela tabletterna). Jag åt 15 mg/dag i början och skulle egentligen ha ätit åtminstone 10 mg/dag hela graviditeten men valde att trappa ner på slutet. Så det kan gå åt en del, annars kan du garanterat sälja det vidare till andra. Har du Fragmin på svenskt recept behöver du inte Clexane.

  • HollyGolightly

    Snart lycklig: Ironiskt nog verkar jag vara som gjord för att vara gravid, har mått strålande i princip hela graviditeten, har inte gått upp särskilt mycket i vikt, ingen foglossning, inget illamående ....Man kan ju fråga sig varför det nödvändigtvis skulle vara så svårt att bli på smällen då?
    Jag ska snittas, så jag kommer inte att gå över tiden, men jag är så klart oerhört glad att jag fått behålla dem i magen så länge - det hade jag inte räknat med.

  • HollyGolightly
    che71 skrev 2013-02-23 16:18:39 följande:
    Vilken mängd IP är det man får?
    100, 250 el 500 ml per gång?

    Har alla ni fått både IP, prednisolon, baby aspirin, clexane/fragmin?

    Någon som fått Progesteron av Dr D?
    Finns det också på apotek i Aten?

    Folacin, vilken styrka?
    Räcker det inte med de 500 mikrogram i Gravidmultivitaminerna här i Sverige?
    Och jag har fått 180 ml alla gånger utom en då jag fick 150 ml. Jag tror Utrogestan är Greklandsversionen av progesteron. Jag fick köpa med mig lite hem efter Dr Ds ordination men använde det aldrig så om någon behöver så har jag någon ask här hemma.
  • HollyGolightly
    Fenan79 skrev 2013-02-24 01:11:18 följande:
    Hej! Läser här inne flitigt men kommenterar ju inte lika ofta! Men nu har jag två frågor jag grunnar på! Vi ska nu på
    Måndag (för första gången på fem
    Månader under vilka jag först fick ett missfall och sen reste vi till Grekland och dr D) få göra ett FET! Vi har två i frysen så jag hoppas ju till vansinne att inte båda dör under upptiningen..
    Men nu till min fråga! Jag är så vansinnigt sugen på att ta massage imorgon men är orolig att detta kanske förstör miljön för embryot? (även om vi igen sätter tillbaka det förrän ca ett dygn senare) man har ju hört att massage släpper ut gifter i kroppen..
    Lyxproblem I know men hur hade ni tänkt/gjort?
    Och sen till fråga nr 2 till er som
    Gjort FET. Har ni tagit progesteron även då? Ser det inte på dr D:s lista över mediciner jag ska ta men vill kolla mer er också..
    Vet ingenting om massage så det törs jag inte svara på. Jag gjorde däremot FET och tog inte Progesteron, men Dr D bad mig köpa Utrogestan med mig hem så jag vet inte riktigt varför han inte satte in det. Möjligen tänkte han att jag skulle spara det till nästa färskförsök? Eller så berodde det helt enkelt på mina värden, att han inte ansäg det nödvändigt. Jag har i alla fall hållit mig till hans rekommendationer och inte tagit något på eget bevåg, så det blev ett progesteronfritt FET för mig. :)
  • HollyGolightly
    che71 skrev 2013-02-24 09:49:19 följande:
    Är det tabletter eller kräm?
    Brukar de flesta behöva Progesteron?
    Jag gör ju inte IVF, blir gravid med Pergotime.

    Det jag har är tabletter, men jag har ingen aning om hur vanligt det är att man behöver progesteron över huvud taget.
  • HollyGolightly
    TWH skrev 2013-02-24 10:17:08 följande:
    Che, om fe går med på att maila är det bra. De ställen jag har varit i kontakt med lämnar bara ut provsvaren till läkaren. Då har vi löst det så att jag hämtar ut provsvaren själv på sjukhuset och läkaren har skrivit i min journal att jag har rätt att hämta ut svaren utan hennes inblandning.
    Och där jag går ringer de upp mig och lämnar ut svaren på eftermiddagen samma dag. (Privat, Sthlm, kostar 300 per gång men det är det faktiskt värt. :)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!