• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Strumpan81 skrev 2013-03-27 10:46:33 följande:
    Snart lycklig, Hurra och Grattis!! Det är ju underbart! Då var det värt resan

    Ja, det var det. Det räcker ju med att ett är av guld. Nu har jag 7 berfruktade som är infrysta på dag 1. Enligt Dr D ska det vara cirka 95% (om jag kommer ihåg rätt) chans att de klarar sig för vidare utveckling vid infrysning på dag 1.

    Det är ju också ett bra resultat att 100% av de mogna blev befruktade. Likaså var det förra gången, tre mogna, tre befruktade.
  • Snart lycklig
    HRE skrev 2013-03-27 04:00:29 följande:
    Hej Snart Lycklig! Och grattis till lyckat äggplock - tur du åkte;.)
    En fråga  - innan du går igång med stimulering - gör du VUL då och scannar till Dr. D som kollar eller du bara berättar för honom vad gyn säger och så får du en behandlingsplan utifrån det? Tar du blodprov då också?

    Jag funderar på att ta ut ägg på CFC men de vill med all säkerhet köra på med samma höga dos som förut. Och lite svårt att förklara varför jag vill ha VUL att scanna in. Jag kan ju liksom ta vilken dos jag vill sen tänker jag...

    Tack, ja som sagt, tur att jag åkte.

    Jag brukar alltid gå på ett ultraljud innan start med Menopur. Dr D vill att jag kollar att inga cystor finns, att äggstockarna är "tysta", att ingen blåsa redan skjutit iväg. Jag kollar också att slemhinnan är tunn och fin.

    Vid korta protokollet utan nedreglering brukar jag gå på dag 2, vid det långa på dag 2-4. Nu är det inte helt sant, då min dr inte arbetar fredagar och naturligtvis inte under helger. När det är risk för att mensen kommer på "fel" dagar, brukar jag gå på torsdagen innan. Även om min mens inte kommit och slemhinnan är premenstreull brukar Dr D nöja sig med det. Han brukar säga att han nu "känner min kropp". Ibland går jag igen på måndag.

    LIkaså gör jag med blodprover, men då fredag och måndag om det behövs. Han vill att jag kolla FSH, Östradiol och LH, men jag får sällan svar på dem alla på samma dag. (Jag brukar köra både Östradiol "vanlig" och Östradiol känslig. Svaret brukar alltid komma på samma dag på det "vanliga".) Vissa av dessa prov samlas och körs en gång i veckan eller när ett visst antal finns. Dock är det bra att få dessa för statistikens skull, för att kunna följa cykler, hur det gått etc. Sedan säger faktiskt Dr D att dessa värden snabbt kan ändras beroende på när man tagit dem, så han utgår inte helt från dålig eller bra cykel. Det beror ju på hur man svarar också.

    Det kanske är skillnad också om man satsar på EN bra cykel, jag samlar ju oavsett hur cykeln ser ut.

    Lite rörigt blev det, men hoppas det går att läsa......
  • Snart lycklig
    myran6801 skrev 2013-03-27 10:54:59 följande:
    Snart lycklig! Så glad för din skull!!! Fortsätter hålla tummarna!

    Ego, har på eget bevåg börjat med en antibiotikakur för att ta bort ev klamydiaskit och prednisolon 2x5 mg. På ordination fr kliniken tar jag progynon för att bygga upp slemhinnan inför ÄD Fet. Kliniken vill inte befatta sig med antibiotika och kortison, de menar att mf kan bero på så mkt och att det absolut inte behöver ha med immunsystemet. Jag menar att två jätte fina embryon borde ha stannat kvar plus att jag fick nattsvettningar dagarna efter implantation. Tycker ni är tuffa tjejer som stoppar i er alla mediciner. Jag är en fegis och tycker inte det är kul men gör det. Skönt att va med er som är vana så hoppas det är ok att hänga här trots att jag inte är helt med i gänget.
    Kram på er alla!
    Tack snälla Myran!

    Jag VILL att du ska vara här. Hjärta Jag tycker för övrigt att du gör helt rätt med medicinerna.

    Kram kram.
  • Snart lycklig
    mumwannaB skrev 2013-03-27 11:53:32 följande:
    Nu har jag pratat med Dr D. Vi var inne på samma linje gällande mitt problem. Vi tror båda att jag blir gravid ganska ofta men att mitt immunförsvar reagerar starkt o att en orsak förmodligen är att vi är inkompatibla. Han tror inte att jag är född med ett obalanserat immunförsvar, inga autoimmuna sjukdomar i botten. Han tror att min immunförsvar förmodligen är ganska normalt mellan graviditeterna men att det triggas starkt av implantationen. Hans förslag är att trycka ner immunförsvaret till ett undertryckt "graviditetsläge" under så lång tid som krävs för att immunförsvaret ska stabilisera sig. Han tror även att en fullgången graviditet med stor sannolikhet kommer "bota" immunförsvaret o att barn nr 2 kommer komma naturligt utan medicinering. Min största fördel är min ålder (32) o han tror inte att det är några problem med ägg eller spermier.

    Låter mycket lovande, tycker jag!
  • Snart lycklig
    Strumpan81 skrev 2013-03-27 12:01:58 följande:
    Då fick du/ni samma diagnos som mig mummwannaB. Hur länge planerar ni att trycka ner immunförsvaret innan nästa försök?

    Vi ska trycka ner immunförsvaret i ca 4 veckor innan FET. Blir spännande att se hur det kommer funka.

    Snart lycklig, 7 st i frysen är kanon! Med de oddsen måste det bara gå vägen!

    Myran, det är klart att vi vill att du ska vara här. Jag håller med dig om att det känns lite olustigt att stoppa i sig alla dessa piller och läkemedel. Men vad gör man inte för att lyckas.
    Likaså för dig, låter lovande!

    Tack, är jätteglad för de 7 som finns i frysen idag. Hoppas, som sagt, att något är gjort av guld.
  • Snart lycklig

    Oh Lully, kära du! Vad orolig du måste vara. MEN, dt behöver inte alls vara ngt farligt. Många får liknande besked, o dt är helt ofarligt. De vill vara helt säkra, kontrollerar noggrant, vilket är jättebra. Förstår naturligtvis din oro, med tanke på att dt förekommit i din släkt, vilket jag verkligen beklagar. Min mamma fick exakt lika besked när mina småsyskon var små. Min mammas mormor opererade bort ena bröstet, så min mamma bara låg på soffan o stirrade i flera dgr, innan beskedet kom. Lyckligtvis var det en helt ofarlig cysta el dyl, men som ändå opererades bort. Detta var länge sedan i dt har inte kommit tillbaka. Jag hade f några år sedan sådana dragningar, ja smärtor i särskilt dt ena bröstet. Framförallt när jag vände mig i sängen. Fick hålla i bröstet när jag skulle ändra sovställning. (Har inte så stora bröst.) Bokade då mammografi o kontroll. Då tog jag upp frågan om hormonstimuleringar etc, om dt kunde vara farligt på ngt sätt (dt var innan vi började med hormoner). Om jag minns helt rätt, så sa de att dt inte kommit fram några samband mellan bröstcancer o IVF-patienter. Jag tänker på dig och hoppas att du får svar snart och allt bara är normalt. Kram o hoppas du får en så bra påsk som möjligt!

  • Snart lycklig
    singhatjejen skrev 2013-03-29 08:41:12 följande:
    Che: hon pratar om doser menopur i en ivf behandling. Här i Sverige kör de på höga doser samma rakt igenom. Dr D ger mig olika, betydligt lägre doser dag för dag.

    Även om jag ibland fick ut några fler ägg med högsta dos Menopur 450, så var befruktningsprocenten lägre och antal återförda embryon färre. Då ska man verkligen ha i åtanke att jag då oxå var yngre, inte så många år, men ändå. Jag fick alltid tillbaka två utom vid ett tillfälle bara ett. Endast vid en IVF av sex fick vi en blastocyst t frysen. Vid de två IVF hos Dr D som jag gjort ET, fick jag tillbaka tre respektive fyra perfekta på dag tre. Vid de sex IVF m 450 Menopur, fick ja tillb på dag två, utom första gången på dag tre. Den första gången var det lite tröttare embryon. Man kan ju undra hur, som de sa, mina två-dgrs toppenembryo såg ut på dag tre om dt hade varit ET då. Nu vet jag naturligtvis inte hu dt kommer att gå f mina 1-dgrs infrysta. Men jag känner övertygelse att de skulle vara färre o sämre om jag gått på högsta dos. Jag går på riktigt låg dos hos Dr D o känner mig helt nöjd m dt. Senast, som jag berättade, gick jag aldrig över 150. Om några år är jag säker på att immunbehandling o låga doser är bekant även f svensk sjukvård. Ärligt, kan jag känna att jag kastade bort, helt i onödan gjorde de IVF m högsta dis 450 Menopur. Dessutom skönt att inte behöva tillsätta kroppen så höga doser. Med dessa låga doser tröttar vi inte ut kroppen o de kvinnliga organen. hur går dt annars i behandlingen? Hur såg VUL ut? När åker du/ni t Aten?
  • Snart lycklig

    Singha, oh så jobbigt. Är dt pregnyl du ska ta? Jag har bara tagit Ovitrelle o de är ju färdigblandade. Jag har kanske missat ngt, men går dt inte att använda vanliga Menopur-sprutor? Jag håller tummarna f att dt går bra med sprutan o att du får ett bra resultat i Aten. Jag förstår precis hur du mår o känner just nu. Antagligen bara oro, för allt. Vilken dosering har du haft? Tänker på dig o hoppas att guldägget finns där.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!