• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    TWH skrev 2012-09-23 19:10:18 följande:
    En fråga till alla: jag har nu slut på mina aten baby aspirin och behöver köpa svenskt. Dessutom har jag slängt förpackningen så jag vet inte vilken mängd jag har tagit (en varje dag), är det albyl minor som motsvarar baby aspirin i Sverige? Tack kära vänner för svar😍
    Per/tablett
    Barnalbyl: 250 mg acetylsalicylsyra (brukar alltså delas i 3)
    Trombyl: 75 mg acetylsalicylsyra
    Baby aspirin: oftast 81 mg acetylsalicylsyra men finns säkert starkare
  • Zinfandel
    Jam08 skrev 2012-09-23 14:16:52 följande:
    En snabb fråga! Fick lite ångest nu eftersom jag spraymålat en spegel och några saker, ute i garaget, med bra ventilation och med en scarfs över näsa och mun dock, men har äggplock på ons och fick ågren över att jag kan ha skadat äggen.. läste att sprayfärg inte är bra för gravida.. är ju inte gravid men äggen är ju känsliga. Usch.. har jag varit slarvig och obetänksam, vad tror ni??
    Ingen fara vännen Hjärta
  • Zinfandel
    criss00 skrev 2012-09-24 10:00:46 följande:
    Jag rensade i lite papper igår och hittade en folder/broschyr som jag fick på Huddinge Gyn-akut våren 2010 när jag hade mitt första MF. Den är från 2007, tryckt 2009. Följande text finns att läsa: "Implantationsrubbningar:
    När det befruktade ägget ska fastna och växa in i livmoderslemhinnan händer det ibland att detta viktiga moment inte går bra. En förklaring till detta kan vara immunologisk, dvs. att moderns kropp stöter ifrån sig ägget på samma sätt som den skulle stöta bort en transplanterad njure eller något annat organ. Denna avstötningsmekanism är föremål för forskning och har stor betydelse för implantation av befruktade ägg vid ofrivillig barnlöshet (konstgjord befruktning)."

    Hmm...vad hände med den forskningen? Det är ju iaf 5 år sedan texten skrevs. Denna fick jag ju av landstinget så det är eg konstigt att vi bemöts av sådan skepticism.
    Se där...! Ja, vad hände sen?!
  • Zinfandel

    Snart lycklig: det har säkert varit precis som det ska med sprutan men om du känner dig lugnare så ta en halv till! Många ordineras 10000 så i så fall har du fortfarande tagit mindre.

  • Zinfandel

    Hej vänner, nu har jag haft telekonsultation med Dr Braverman i New York. Han var otroligt trevlig, lättförstådd och  empatisk. Jag förstår att han är väl ansedd, det var mycket proffsigt!

    Såklart så blev det en hel del nya infallsvinklar, idéer och behandlingsalternativ. Han var mycket hoppfull Glad Som alla vet tycker jag oerhört bra om Dr D men Braverman är klart vassare, med ett bredare behandlingsspektra för att kunna individanpassa så mycket som möjligt. Han använder tex inte IL på alla och det biter uppenbarligen inte på alla av oss. I mitt fall ska vi bla ta en massa fler allergi- & intoleranstester, jag gillar helt klart när man tänker kost & liv istället för bara mediciner. Vi pratade även om ett preparat som heter Neupogen som han använder ganska mycket när inget annat funkar, jag sa att jag är inte säker på att jag kan få det i Sverige (skäms snart för att be min läkare om mer....) och då sa han att om han så ska ta det via Panamakanalen, ner genom Sydamerika, över Atlanten till Afrika, genom Europa och upp till Sverige, så ska han se till att jag får det! Dessutom högre dos Pred men troligen inte IL. En timme efter samtalet hade jag remiss på provtagningar, behandlingsförslag osv.

    För er som läser här och funderar på att utreda immunologiska orsaker så skulle jag nog faktiskt först rekommendera Dr Braverman. Hur mycket jag än tycker om Dr D och resultaten vi har här i tråden är oerhört talande Skrattande så är det problem med uteblivna provsvar, obesvarade mail och otydliga behandlingsplaner. Och för er som dessvärre inte lyckats hos Dr D så kan det vara värt att få en second opinion!

  • Zinfandel

    Holly: ja precis men det är inte alltid IL biter ens på små skillnader. Men så är det med allt, en del saker passar vissa och andra inte! Jag tycker tyvärr att Dr D är lite "smal" i sina behandlingsalternativ, det är inga stora skillnader precis och det finns inte så mycket mer för såna som mig där Flört.

    Tack bästa Tjorv Hjärta

    Singha: Han är väl känd som en av världens bästa så jag var väldigt nyfiken! Jag är redan på Humira som är de tunga grejorna men det blir antagligen neupogen också som inte är Alvedon precis. Konsultationen kostar 350 usd, resten vet jag inte än men vi har redan tagit så mycket prover att vi inte behöver ta om så mycket mer än cytokinerna. Nej, vi fortsätter på CFC (om jag inte får en jätteuppenbarelse att jag bara måste göra det i NY...) men jag trivs bra på CFC, embryologin är ju inte vårt problem och där gör de ett jättebra jobb.
     

  • Zinfandel
    TWH skrev 2012-09-24 22:27:59 följande:
    Zin - vad menar du med att dr D är smal i sina metoder? Jag har själv mailat fram och tillbaka sporadiskt m Braverman utan att komma till skott. Vad är skillnaden menar du? Vissa problembilder som funkar bättre hos B än D eller olika syn? Mkt intresserad!
    Jag tycker att det ju finns mer att testa och behandla än IL/Prez/Fragmin/Trombyl. Det räcker för de flesta men passar inte alla. Jag gillar att man också tittar på kost, mannen, matchningen, herpes (som typ var 4:e svensk har),  interluekiner & HLA-antigener pratade vi mycket om som inte kommenterats tidigare, progesteroninjektioner istället för vaggisar, dhea som är nono för oss med högt tnf eftersom det höjer cytokinerna, högre D-vitdos än vad jag redan tar, ingen IL på mig, Neupogen som sänker T-regcells och även förbättrar äggkvalitén osv.

    Dr D har gjort ett fantastiskt jobb med mig som konstaterade äggledarproblematiken som ingen annan såg och det är jag oändligt tacksam över men jag söker ändå lite mer individanpassad behandling. Det gjorde mig gott att få någon annans åsikt och lite nya fräscha idéer! Jag är ju också mer rutinerad än sen jag kontaktade Dr D första gången så det inverkar såklart. Sen får vi se vilken väg det blir, nu avslutar jag först Humiran Skrattande
  • Zinfandel
    CurlyRed skrev 2012-09-25 07:26:47 följande:
    Vi håller på och funderar på nästa steg. Har ju bara 1 IVF kvar på landstinget och efter förra IVF som blev vårt sämsta resultat (0 till frysen) så tyckte dr D att vi ska vänta ett tag och låta kroppen komma i balans och sen kolla TNF-alpha igen, för och se om även vi behöver Humira el dyl innan nästa IVF. Men vi funderar på att gå i Tjorvens fotspår 😉 och åka till Serum i Aten för Hystoskopi (och ev även Laparoskopi) hos Peny. Har ju tagit alla vaginala blodprover via henne och fått stort förtroende. Eftersom vi verkar ha svårt att få embryona att fästa, vore det skönt att undersöka livmodern, blodtillförsel etc. Och med 3 missfall kanske det är en del ärr som behöver tas bort med. Har mailat henne vår uppdaterade historia, så vi får se vad hon rekommenderar... Kram alla❤!
    Strålande idé!!
  • Zinfandel

    Jag fortsätter Humirabehandlingen och tar en hög allergitester till under tiden. Sen testar vi om TNF och beroende på vad det visar bestämmer vi hur vi går vidare. Men jag kan absolut tänka mig att testa Bravermans treatment plan! Ska även skicka blod till Peny idag och se vad som nu döljer sig down under... Vi får väl se, har fått lite nytt att grubbla över nu DrömmerSkrattande

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!