• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    AaFT skrev 2012-10-29 14:07:15 följande:
    Hej!

    Idag har jag haft mitt blodtests samtal med dr. D och allt verkade ju "solklart"....
    tills NU... när jag har funderat lite...
    Ska ta IL idag eller imån.... 130 ml.... men ska det oxå spädas med 100 ml "koksalt"  (eller sodium chloride injekton som det stod på sjuksköterskan i Athens burk) eller ska det va lägre dos?
    Å sen.... hur får jag tag i "koksaltet", nålarna och slangarna...? Fick inte med något i de skickade paketen från Athen... Ringde till Apoteket å kolla med jag blev dumförklarad där.... Gråter
    Har en granne (fd sjuksköterska) som troligtvis kommer å hjälpa mig... så jag kan inte förvänta mig att hon kan fixa det... Nån som vet eller kan råda mig??
    Åh, lyx att ha en granne som kan hjälpa! Men samtidigt är det nog det som ställer till det lite, jag får mina dropp på vårdcentralen och jag har bara med själva droppåsen så fixar VC slang, nål etc. Jag kör som sagt outspädd IL men annars antar jag att de även kunnat späda lösningen åt mig. Ingen aning om hur man fixar sånt privat tyvärr?
  • HollyGolightly

    TWH: Hurra, sju ägg är ju jättebra!

    AaFT: Jag sa som det var, att det var en del av en fertilitetsbehandling, och var noga med att framhålla att det i princip bara är näring så det är inga konstigheter. Jag försökte vädja så snällt jag kunde och förklarade att jag ju inte kan fixa det själv utan behöver hjälp Distriktssköterskan var lite skeptisk, men fick tillstånd av sin chef att hjälpa mig och nu när jag är gravid känner hon sig delaktig!

  • HollyGolightly
    AaFT skrev 2012-10-30 13:38:12 följande:

    Kollade med min privata distansläkare... de vägra hjälpa mig...
    å DS på VC kräver skriftlig ordination SAMT verifiering av läkare (så han e äkta!!!) mm.
    (sen var DS smart å la in det i min journal (eftersom hon jobbar halvtid så att jag skulle kunna komma in med intygen även när hon inte är där...) MEN jag tror det var för eftersom jag frågat där så "visar" det ju att VC kräver vissa saker... ifall man skulle vända sig till nån annan... Hm!!) 

    Jodå... de fina provsvaren visade på övedrivet immunpoblem... å om nån sett D´s pendel... så e min pendel toköverdriven, om han jämförde med den han visar... vad det nu betyder...?
    Å sen säger han att jag har halsproblem... vilket jag inte vet med mig att jag har... (mer än för ett antal år sedan när jag hade fyra eller fem halsflussar på raken...)

    Dags å maila dr. D... ifall han kan bevisa att han e en äkta läkare...  Flört


    Jag fick ett worddokument av Dr D där det kort och gott stod att jag behövde IL som en del av hans behandling och sen kontaktuppgifter så att VC skulle kunna ringa honom (vilket de aldrig gjorde). Det räckte som underlag för min VC!
  • HollyGolightly

    Hjärte: Jag har inte haft nån sån diskussion alls, men chansen/risken att jag går över tiden med tvillingar är så liten att jag tror den är försumbar. Är betydl

  • HollyGolightly

    Ooops, skickade för tidigt!
    Är betydligt mer orolig för att de ska komma mkt för tidigt. Men jag skulle absolut välja att bli igångsatt annars, och Castor1 (tror jag hon hette) som hoppade in i tråden och tipsade mig om läkare på SÖS skrev ju också att igångsättningen ska vara övervakad om man går på vår typ av mediciner om jag minns rätt, så det kan ju vara värt att ta upp.

  • HollyGolightly

    Tog nytt FBC idag, tre dagar efter IL-dropp. Ska bli intressant att höra vad Dr D anser om det, för jag kan fortfarande inte se några begripliga mönster trots att det är mitt 16:e FBC ...

    Leukocyterna har sjunkit, men är fortfarande högt över referens. Erotrycyterna har också sjunkit, är 0,5 under lägsta referensvärdet nu. Lymfocyterna har sjunkit, men är fortfarande innanför referens. MCV har skenat upp över 100 (referens max 98), det har jag aldrig haft tidigare. Neutrofila har stigit sen sist, 11,9 nu (referens 1,7-8,0). Och trombocyterna har sjunkit från 292 till 275, men ligger mitt i spannet. Det känns som att jag försöker läsa grekiska när jag kollar på värdena ... Tungan ute

    Men vi gjorde riktat ultraljud idag också, det där som idiotläkaren rekommenderade för att utesluta LKG och andra missbildningar. Allt såg alldeles perfekt ut, från överläppar till hjärtkamrar, och nu sitter vi här hemma med ett igenklistrat kuvert med bebisarnas kön som vi inte öppnat ännu. Maken vill inte, jag vill (och jag får öppna om jag kan hålla tyst). Gissa om det är svårt att tänka på nåt annat än det där kuvertet? Flört 

  • HollyGolightly

    Tack allihop! Känns väldigt skönt att alla Dr Ds mediciner inte verkar ha påverkat fostren alls, än så länge inte ens tillväxtmässigt, då känns det ju lättare att fortsätta knapra piller.

    TWH: Jag har alltid fått spannet 3-5 dagar så jag gissar att om man tar det för tidigt så kanske man inte kan se exakt vad IL fått för effekt? Sen har ju andra ännu fler dagar mellan IL och FBC så det verkar mindre problematiskt att vänta någon extra dag än att ta det för tidigt. Usch, just sånt önskar man ju att Dr D tog sig tid att svara på så det blir rätt!

  • HollyGolightly

    Linköping: Det låter ju ändå lovande, tror inte Dr D skulle rekommendera hemförsök om han inte trodde på det! Till oss gjorde han det inte, och jag är ändå "bara" 35. Hoppas att dina immunförsvarssvängningar tajmar din cykel på bästa möjliga sätt framöver så att det kan bli ett plus!

  • HollyGolightly

    Zin: Nej, jag har lyckats hålla mig än så länge - är så kluven! Jag VILL veta och samtidigt känns det konstigt om jag vet men inte maken. Så jag går som katten runt hett kuvert...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!