• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Precis, så är det för mig också, och jag har nog aldrig haft längre än tre veckor mellan FBC och på fredag har det redan gått två. Vill mest ha lite framförhållning både med IL och FBC så att jag inte måste försöka boka in det med bara nån dags varsel.

  • HollyGolightly

    Criss: Tack snälla!

    TWH: Jag har också gjort korta protokollet och man vänjer sig snabbare än man tror vid sprutorna (tur det med tanke på att jag nu tar varje dag...). Och jag mådde inte ett dugg konstigt av behandlingen heller, så jag hoppas du också slipper biverkningar. Lycka till!

  • HollyGolightly

    TWH: Jag ser inte heller någon logik i när han ordinerar, ligger precis som Hjärte alltid över och när jag tror att de förbättrats så ordinerar han IL, medan när jag tror att de skenar så säger han "well done". Så jag antar att man inte kan kolla på varje enskilt värde, utan måste se hur de ligger i förhållande till varandra kanske? (Fortfarande inget svar från honom, suck.)

  • HollyGolightly

    Ninninn: Jag har inte tagit var 3-4 vecka utan det har varierat hejvilt, allt från två dropp på två veckor till sju veckor emellan. Jag antar att det skulle funka att ta med 3-4 veckors mellanrum för att vara på den säkra sidan och IL kan ju inte göra skada men jag vill ju gärna veta att doserna ligger rätt även på övriga mediciner och jag kan ju inte tolka FBC själv.

  • HollyGolightly

    Zin: Ja, 4000 kr för i princip nio månaders stöd av en läkare som man dessutom har direktkontakt med via mail är verkligen inte så mycket pengar. Önskar bara att han kunde hitta nån rutin på det, tex alltid vika fredag eftermiddag till att "svara ikapp" på veckans mailskörd så man visste när man senast skulle få svar.

  • HollyGolightly

    Påminde Dr D idag igen, nu fick jag faktiskt svar. Men det handlade mest om att han ville att jag skulle reda upp excel-dokumentet på olika sätt, vilket är lite humoristiskt med tanke på att jag bara fyllt i hans dokument... Men men, jag tycker själv att det är lite rörigt så jag får väl göra ett försök att organisera upp det lite. Dessutom tycker han att mitt immunförsvar verkar vara på väg upp så jag borde få IL igen, och då kan man ju verkligen tycka att det inte ska ta två veckor att reagera på testresultaten (han bad dock om ursäkt för det).

    En sak jag inte riktigt fattar dock:
    "You must update your chart with the infusion dates and the amount infused, together with the normal values of the lab you have the FBC blood tests. I need to know what line is actually what."

    Fattar någon vad han menar med normal values of the lab? Det kan ju knappast vara referensvärdena, för de kan han väl utantill? Jag kan förstå om han bara behöver namnen (neutrofila osv), eftersom exceldokumentet börjar bli så brett att man måste scrolla, men tolkar jag honom rätt?

  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-10-19 17:49:28 följande:
    Jag tror han menar referensvärdena, de skiljer sig en del mellan Athen och labbet på KI/KS
    Ok, men i excel-arket han bett mig fylla i (som väl är en mall som någon här i tråden gjort från början?) så står det redan referensvärden, det känns ju lite märkligt om han efter fem månader plötsligt ifrågasätter dem? Ingen aning var de kommer från iofs, men det är ju dem han sett och jämfört med varje gång jag skickat testresultat.

    Jag tror att han kanske menar att han vill ha dem närmare det senaste testresultaten så han slipper scrolla ...
    Vilket jag förstår, men det tar cirka 2,5 sekunder att copypasta in på ett till ställe i dokumentet, betydligt snabbare än att maila mig och be mig fixa ... Flört
    Jaja, nu har jag städat lite i dokumentet, jag mailar och kollar om det blev bättre nu. 

    Kollade mina värden och blir som vanligt inte klok på vad han reagerar på.
    * Leukocyterna hade gått upp från 14 till 14,5 sen sist, men jag har haft över 18 tidigare så det känns ju hyfsat stabilt nu (ref 4–10).
    * Neutrofila från 11 till 11,7 (har haft 16 vid ett tillfälle, ref 1,7-8,0).
    Alla andra värden har sjunkit eller ligger lika som tidigare, och allt inom referens förutom erytrocyter som gått från 3,7 till 3,6 (ref 3,9–5,2). 
    Men tydligen är mitt immunförsvar på väg upp, så jag får inte sänka prednisolonet. Önskar att polletten trillar ner snart, så jag fattar vad han reagerar på ... Skäms

    Well well, jag fick ju svar i alla fall, alltid något!

     
  • HollyGolightly

    Hjärte: Ah, är det så? Då kan man ju inte dra för stora växlar på dem, väl? Men i så fall ligger jag alltså inom referens på allt utom erytrocyter som är en smula låga. MCV och MCH är precis på gränsen, men det har de alltid varit. Då fattar jag ännu mindre, vad är det som tyder på att immunförsvaret är på väg upp?

    Sen undrar jag också om känsligheten vid en immunreaktion är densamma hela graviditeten? Jag har inga planer på att frångå Dr Ds rekommendationer förstås, men även om immunförsvaret skulle reagera lite så måste väl faran för missfall etc vara som störst precis i början? När man är nästan halvvägs så känns det spontant som att kroppen vant sig vid fostret (fostren i mitt fall). Eller tänker jag fel?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!