• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zinfandel skrev 2012-10-23 17:54:44 följande:
    www.janusinfo.se/v/Lakemedel-och-fosterpaverk...
     
    Tack! Ja herregud, 10 barn av 4657 hade läpp/gomspalt, vilken TUR att jag ska få göra ett extra ultraljud IFALL jag nu skulle vilja avbryta graviditeten i vecka 22 ... Jösses, man blir ju mörkrädd.

    Skön läsning, det känns nu faktiskt inte alls särskilt oroande att käka kortison hela vägen. Jag har iofs inte varit särskilt nojig över det, utan är mer orolig över att nedtrappningen ska gå bra efteråt i så fall. Och låg födelsevikt/tidigt födda barn räknar jag nästan med i vilket fall som helst.

    Däremot grubblar jag lite över alla blodförtunnande (både fragmin och barnalbyl/trombyl har väl den effekten), kan inte de ställa till med problem vid tex kejsarsnitt? Eller för den delen vid vilken typ av operation/blödning som helst? Någon som vet? (Jag vet ju inte än om jag kommer att kunna välja förlossningssätt, det beror tydligen på hur understa tvillingen väljer att lägga sig mot slutet.)
  • HollyGolightly

    Zin: Åh, blir så sugen på att maila länken till Dr Idiot, samtidigt som jag ju inte ville ha mer med honom att göra. Dessa i-landsproblem....

  • HollyGolightly

    Hjärte: Det var iofs värre missbildningar han menade när han pratade om att avbryta, men det kändes som att han ville skrämma oss från att göra LKG-ultraljudet genom att påpeka att man kunde få syn på värre missbildningar då. Men hallå, det var ju den typen av missbildningar man letade efter på RUL, och det gick ju bra. Mycket märklig man...

  • HollyGolightly

    Jessica: Tack för info! Hmm, ska fundera på SÖS, det enda är att vi bor så himla nära Karolinska att det skulle vara smidigt av den anledningen. Men det låter ju som att du fått ett väldigt bra bemötande! Vi har också gjort många ultraljud (9, 11, 13, 19 så här långt), men det har ju varit tack vare min privata BM och inte via spec på Karolinska. Hmm, tål att funderas på...

  • HollyGolightly

    Stumpan: Grattis! Som de andra säger, ge det en chans! Det kanske är "rätt" embryo den här gången, som kan rida ut stormen med lite hjälp!

  • HollyGolightly
    stumpan81 skrev 2012-10-29 07:48:16 följande:
    Mina gravtest blir starkare, och jag mår illa ibland och brösten ömmar! Dock har jag fortfarande lite brun-orangea flytningar ibland. Har börjat med 20 mg pred, innohep, trombyl och progesteron nu! Försöker att få IL på tisdag. Vad är det som händer, jag var ju säker på MF! Men, vågar inte ropa hej ännu, väntar bara på avtagande symptom och blod...Tror jag gjort allt nu för att ge det en chans(vad gäller medicinerna alltså). Något mer man kan göra?
    Åh, vad spännande! Håller med Zin, be att få ta hcg vid två tillfällen så du har järnkoll på vad som händer i kroppen och när. Håller tummarna för att det går bra!
  • HollyGolightly

    Nu har jag pratat med min BM om idioten till läkare jag träffade på Karolinska, och jag ska få en ny remiss till teamet på SÖS som någon tipsade om här (hoppas att jag får samma bra känsla för dem!).

    Känns otroligt skönt att inte bara "nöja sig" med en läkare bara för att man fått en tilldelad sig, och jag märker att hela den här resan har förändrat mig på den punkten. Tidigare hade jag nog lite för mycket respekt för "systemet" och hade nog bara accepterat läget, men efter allt tjat om recept etc som jag fått lära mig efter Atenbesöket så har jag nog blivit lite mer mån om mig själv faktiskt! Varför acceptera dåligt bemötande per automatik, liksom? 

    Så inget ont som inte har nåt gott med sig!  

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!