• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tack TWH och Singha, jag hoppas verkligen att ni har rätt.

    Det är bara att detta är för mycket för mig just nu. Jag har aldrig haft så bra resultat vid VUL innan äggplock på länge. Jag är så rädd att något ska gå fel även denna gång. Jag är så bränd efter det förra uttaget, som aldrig blev ÄP.

    Jag ska försöka skriva ihop något till Dr D och fråga honom om situationen. Jag hoppas han svarar och att han svara det jag vill höra. Det värsta är, att jag tror inget lugnar mig nu, förrän äggplocket är över.

    Usch, det här är inte roligt. Jag behöver ju dessutom lugn, för det gynnar ju min behandling och det gör ju tvärtom inte denna oro.

    Jag vill bara sövas ner NU och ända tills lördag och ÄP är över.

  • Snart lycklig

    Tack greeneyes, jag antar att det mig du skrev till och inte che (inte alltid lätt). Tack för ditt lugnande svar om medicinerna!

    Myran, tack snälla. Skönt att höra om hur ni gjorde på ditt tidigare jobb!

    Tack HRE, ja, så stark känner jag mig inte idag, men det har du nog redan förstått. Det går verkligen upp och ned. Vi pratade ju igår om hur alla dessa behandlingar påverkar våra förhållanden. Du kan ju gissa, vilket telefonsamtal jag hade med min man. Han ringde när jag var i frukostmatsalen och jag bara grät och tjatade om dessa mediciner. Han försökte lugna mig, men jag hörde på hans röst att han nog inte var helt lugn. Han blev nog både irriterad och lite bekymrad. Roligt samtal för honom, han ringer och är lite gullig och jag bara tjatar och gråter. Gråter

    Jag kan inte rå för det, men mina tårar bara rinner. Jag är väl kanske extra känslig pga av alla hormoner.

    Jag har skrivit ett långt mail, tydligt och detaljerat, till Dr D. Han kan inte tro att jag är riktigt vid mina sinnes. Tur jag hunnit träffa honom så pass många gånger, så han "känner mig" lite. Han skulle väl annars tro att jag är en spritt språngande galen svenska, vilket jag naturligtvis helt identifierar mig med idag!

    Kram och tack för era stöd. Hjärta{#emotions_dlg.flower}Hjärta

  • Snart lycklig

    Tack rara Skogsbruden! Jag förstår hur du känner. Jag har också stått på några flygplatser och gråtit. Jag tror helt enkelt att våra män inte kan sätta sig in i våra känslor och vad vi går igenom. De har de ju naturligtvis också jobbigt, men vi behöver ju både praktiskt och mentalt gå igenom lite mera.

    Jag antar att du var den svenska tjej som besökte Dr D i måndags, innan jag kom dit på kvällskvisten. Han sa bara att det var en mycket "clever" tjej som han träffat under dagen.

    Jag förstår också att du känner dig stressad över att hinna få tillbaka era frysisar i vår. "Brinner de inne" om du inte kan göra dem i vår?

    Hur många frysisar har ni? Kan du förhandla dig till att få alla vid ETT återförande (om det är max två då, eftersom det är i Sverige). Kan du förhandla dig till att få ha dem frysta längre period, så du i lugn och ro kan ta en sak i taget?

    Hoppas du får en tid för operation snarast, om det är det som du önskar.

    Kram.

  • Snart lycklig

    Nu har jag sugit upp lite av min Suprefact ur den flaska med den lilla mängden, som jag tog ur i morse, och sedan sprutat ut den och luktat på den.

    Den luktar/doftar åtminstone medicin, något lite starkare, så jag får hoppas att det är ett gott tecken. MEN, den skulle väl lukta även om den varit för kall och sedan vämt på sig lite, så det säger väl antagligen ingenting......

  • Snart lycklig

    Hej igen, jag fick precis svar från Dr D och så här skrev han:

    I am using SUPREFACT for many years and I can reassure you that the way that your SUPREFACT was stored is very safe.
    You don't have to worry about it.
    Tomorrow we will check your LH just in case but I am 100% sure that is not a problem.
    Just relax, enjoy the day and I will see you tomorrow.

    Det känns skönt, men jag måste jobba hårt med mina tankar för att oron ska försvinna. Jag hoppas han har rätt, men jag var ju den första i hans karriär som spontant ägglossat före äggplock trots Orgalutran. Jag vill ju inte gärna vara det där undantaget igen.

    NU har jag suttit inne hela dagen och väntat på svar, så nu ska jag ta mig ut och faktiskt är det lite sol idag. Om inte annat kanske jag kan "gå av" mig lite orostankar.

    Kram för att ni orkar läsa mina inlägg och att ni finns som stöd!!!!

  • Snart lycklig

    Puuhhh, ett ytterligare delsteg avklarat!

    Jag har idag på eftermiddagen varit till Dr D för ett nytt VUL. Tack gode gud, inga äggblåsor hade ägglossat i förväg (än så länge). Jag hade mycket  fertilt slem och då kan man ju också bli lite extra skrämd för att ägglossning närmar sig.


    Allt såg bra ut, han tycker "vi" hade gjort det bra!


    Fortfarande fanns 7 folliklar kvar, liksom på det senaste VUL i måndags kväll. Då fanns ju också en eller två pytte, men de frågade jag inte ens om idag. De var inte exakt lika stora, 13-20+ (13, 14+, 14+, 17+, 20, 20+, 20+). En hade skenat och växt lite fort och en hade växt lite saktare än förväntat, men ingen hade avstannat, bara det! Möjligen kan den skenande äggblåsan vara tom och likaså någon eller några andra också.

    Jag fick en Orgalutran av Dr D som jag fick ta på plats. Den ska dra ner LH lite,l för säkerhets skull. Även om han sett de nedre regionerna i detalj, kändes det ändå lite konstigt. Han kom tiollbaka i rummet innan jag hade hunnit ta på mig kläder. Jag fick vackert bara dra upp tunikan och stå där utan trosor för att sätta sprutan i valken på magen.

    Han tog alltså inget blodprov för LH, då de enda han skulle ha ordinerat om LH varit högt, var att ta en Orgalutran, vilket vi gjorde i alla fall.

    För att pusha de minsta folliklarna lite till skulle jag genast när jag kom till hotellrummet ta en dos på 75 av Menopur. Sedan inatt kl. 02.00 ska jag ta Ovitrelle. Jag har ställt telefonen på en massa tider däromkring, så jag inte missar att vakna. Ska även kolla om nattportieren (vet ej hur det stavas, men ni fattar) är vaken och kan väcka mig också. Som ni säkerligen förtsått är jag inte alltid den där lungna och avslappnade typen.

    Det är synd att jag inte bara kan glädjas åt det, för mig mycket, bra resultatet, utan rädslan för att spontanägglossa finns tyvärr fortfarande kvar. Kanske inte så konstigt då det nyligen drabbade mig. Det sitter mycket färskt i minnet.

    ÄP blir på lördag, runt kl. 13.00-13.30.

    Nu återstår att förlänga hotellvistelsen med en natt coh sedan försöka hitta en någorlunda billig resa hem på söndag. Det såg inte så lovande ut igår morse när jag letade.

    Jag har ju lite förhöjt TNF. Jag har valt att äta DHEA och Melatonin, då jag just nu inte gör några återföringar, men troligen låter jag bli innan återföring och den sista färska IVF. Jag har emellanåt nu under insamlingarna också låtit bli, beroende på vad Dr D ordinerat. T ex så har jag inte tagit DHEA och Fertile XX sedan förra sprutstarten i början av januari. Vet ej hur det blir nu efter äggplock. Melatonin har jag dock ätit hela tiden sedan den senaste hela IVF med återföring misslyckades i början av oktober förra året. Jag gjorde då uppehåll under ruvningstiden.

    Ibland har Dr D låtit mig ta DHEA under spruttiden, ibland vill han att jag sluta vid senaste ägglossningen. LIkaså har han varierat när jag ska ta respektive sluta ta Fertile XX. Jag tror han tar beslut efter hur mina cykler sett ut vid de olika stimuleringarna.

    Jag har också bestämt att jag vid den sista insamlingen, innan det avslutande färska IVF, ska göra en hysteroskopi hos Dr D, inte på Serum. Han kommer då också göra snitt som ska underlätta för embryona att fästa. Jag har gjort så mycket, så jag orkar helt enkelt inte göra hysteroskopi hos någon annan. Jag har visserligen redan varit i kontakt med Peny då jag skickade mensblod (som f ö visade negativt), men Dr D har gjort många hysteroskopi i England och säkerligen även här i Aten. Jag kommer att vara noga att begära från Dr D att han ska göra i stort sett som de gör hos Serum. Jag är säker på att han känner till vad de gör där. Jag känner att han vill mitt bästa, så jag litar på att han gör sitt yttersta.

    Nu blev det lite långt inlägg (igen).

  • Snart lycklig

    Tack HRE och Singahatjejen!

    HRE, fick du någon klarhet i din systers höga prolaktinvärde? Har hon kollats för PCO? Jag håller med Zin, vad jag läst mig till bör det medicineras. Kanske också bra för henne att få vetskap om detta, vilket hon säkerligen inte fått om hon inte testat sig för att donera.  

    Singha, visst skrev du att du gjort hysteroskopi hos Serum? Om du orkar ngn gång kan du väl inboxa mig och berätta vad och hur hon/de gör på Serum.'

  • Snart lycklig

    Strumpan, jag får alltid faktura via mail som jag sedan betalar i efterhand. Lycka till med samtalet.


    Skogsbruden, tack! Vad skönt att du så snabbt får komma på koll i Sverige  också. Kanske det går riktigt snabbt för OP och att du slipper åka till Aten för det. Jag förstår din oro, att hon inte ska se något, och att du inte blir trodd och inte får en remiss.


    Oro är ju också numera min ständiga följeslagare. Vill bara att det ska vara lördag em nu. '

    Det verkar som Dr D kan öppna en klinik endast för svenskor, så har han sedan fullt upp. Det är säkert många som bara läser denna tråd utan att göra inlägg, som också åkt till honom. Alltså, många som vi inte känner till. Det skulle verkligen vara roligt och veta hur många som besökt honom.

  • Snart lycklig

    Om jag mår bra och kommer ihåg det och om tiden finns, ska jag fråga honom imorgon hur många svenskor som hittlls varit till honom. Kanske vet han åtminstone på ett ungefär. Jag har för mig att han sa ca 35 st när jag frågade honom i mitten av september 2012.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!