• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Singha, jag kommer tänka på dig och hoppas att dt går mkt bättre f dig imorgon än vad dt gjorde f mig i måndags. Lyckokramar!

  • Snart lycklig

    Jag är inte hundra säker, men jag har för mig att apoteken har stängt måndageftermiddagar. Hamstra gärna redan på flygplatsen och sedan måndag förmiddag.

  • Snart lycklig

    Singhatjejen, precis så där som du beskriver, var min cykel i oktober/november med tillbakagående folliklar och någon extra stor. Tyvärr fick jag då inte ut några ägg, alla kvarvarande folliklar var tomma. Jag tycker du ska vara glad för resultatet du fått i denna "dåliga cykel" och ta fasta på vad Dr D säger, mycket fertil för din ålder.

    Jag tycker du gör helt rätt att bunkra, att frysa ner dessa två, och återföra dem tillsammans med kommande embryon. Jag gillar verkligen idén med att bunkra, det är ett bra alternativ för oss lite äldre (jag mkt äldre). Nu har det ju inte gått så bra för mig i mina insamlingar hittills, men åndå.

    Jag har ju inte så mycket tid på mig, så jag började redan igår att nedreglera. Det känns som att det är en bra lösning, nu när kroppen krånglat lite. Nollställa, och sedan se om den vill svara någorlunda någon mera gång för mig.

    Vilken tur ni hade med vädret. Jag gick i dunjacka och halsduk förra helgen när jag var där. Det regnade inte konstant, men näst intill då.

    Nu är vi (vad jag vet) två som gjort hela IVF:en hos Dr D. Glad Det ska bli spännande att följa dig.

    Zinfandel, det ska också bli så spännande att följa dig, när du så småningom nu äntligen kan påbörja en ny behandling.

    Kram och lycka till!

  • Snart lycklig

    Singoalla8001, ska du åka till Athen endast för att köpa Prednisolon, eller ska du göra undersökning hos Dr D i samband med resan?

  • Snart lycklig

    Om jag kommer att åka till Athen i februari kan jag köpa till dig, så slipper du resa dit bara för att köpa Prednisolon.

    Det osäkra är att jag vet ju inte om det blir någon resa ännu och om det blir det, så vet jag ju inte hur många dagar jag blir där, men förhoppningsvis några, så Apoteken är öppna och jag hinner att köpa.

    När ska du åka dit? Har du redan bokat resa?

    Finns det för övrigt inga som har Prednisolon över, som inte behöver dem längre, som du kanske får köpa av.

    Det låter lite jobbigt att åka BARA för att köpa Prednisolon.

    Mitt riktiga förslag är att göra immunundersökning nu på en gång. Om du skriver att du vill komma till Dr D, så kan du snabbt får tid. Jag åkte första gången bara ca en vecka efter att jag beslutat att åka. Han brukar ge förslag om tider, men det är alltid måndagar eller tisdagar.

    Är det inte så att i Danmark kan du köpa Prednisolon receptfritt? Är det någon som vet?

  • Snart lycklig

    Singoalla, tyvärr kommer jag inte veta innan onsdag i nästa vecka om jag åker eller inte. Du måste ju också boka resa, så det känns ju väldigt osäkert.

    Är det någon annan som har en resa inbokad?

    Hur är det i Spanien eller Tyskland, är det inte receptfritt där i alla fall, kanske är det billigare och närmre att åka dit.

    För din skull efterlyser jag nu all kunskap och vetskap om hur det enklast ska gå att få tag på Prednisolon, om du absolut vill ha det.

    Om jag fattat allt rätt så sänker väl Prednisolon TPO-antikroppar, så det skulle säkert vara bra. Annars är väl alternativet att prova en IVF och se hur det går.

    Det är verkligen inte lätt detta..........

  • Snart lycklig

    Ego; med min tur så har jag åkt på en dunderförkylning med frossa och feber i cirka två dagar. Pratade tidigare idag med Dr D och han meddelade naturligtvis att det inte vara bra för min behandling.

    Han sa till mig att dricka mycket, särskilt kamomillte. Han sa att jag skulle tänka positivt, han tror mycket på positivt tänkade och välmående under behandlingsperiod.

    Jag hade behövt lite medvind och lite tur efter några månader som var riktigt sänkade och prövande.

    Jag började ju nedreglera med injektioner förra söndagen. Fick min mens imorse. Inga spottings innan, vilket åtminstone välkomnas.

    Däremot nedreglerar han inte så länge, antagligen för att skona min gamla kropp och dess organ. Jag frågade om vi skulle fortsätta längre med nedregleringen tills jag hämtade mig än mer, men det ville han inte. Han är ganska noga med att det ska vara enkelt för mig här i Sverige, så enkelt som möjligt i alla fall.

    Om allt ser bra ut efter blodprover och UL på måndag, kanske Menopur-start redan är på måndag kväll. I så fall endast nedreglering  8 dagar.

    Jag var också på ett UL igår för säkerhets skull, då jag inte visste när mensen skulle dyka upp. Då såg allt bra ut, inga cystor eller annat, vilket gjorde att Dr D är ganska säker på att jag redan är nedreglerad.

    Han sa också att vi får se efter några dagars injektioner, hur denna förkylning tagit på mig.

  • Snart lycklig

    Holly och Hjärte, så spännande tid ni har framför er, kanske bara några dagar eller veckor innan era mirakel vill komma ut till sina sedan länge väntande och kämpande föräldrar. 

  • Snart lycklig

    Singoalla, hur många tabletter behöver du, hur stor dos har du tänkt att ta?

    Var bor du? I vilken stad?

  • Snart lycklig

    Låter fantastiskt att en svensk läkare intresserar sig för detta med immunologi!

    Ego; Jag har haft bättre tur när jag berättar här hur det går längs vägen, så då gör jag det. Flört

    Jag började att nedreglera med Suprefact den 3 februari. Jag var helt nedreglerad redan i måndags, så jag började med Menopur då. Dr D ville inte fortsätta att nedreglera längre, då jag gav det som förslag, eftersom jag var sjuk i slutet av förra veckan och under helgen, så tänkte jag att det kanske var bra för min kropp att hämta sig lite innan start.

    Efter tre tagna Menopur-injektioner (mån-ons) var jag på ultraljud imorse. Jag hade fem synliga äggblåsor. De var inte exakt jämna (7,3-13,8 mm), men jag är jättenöjd med det resultatet, även om JAG VET att mycket kan hända på vägen. Det har jag verkligen själv fått uppleva de senaste månaderna.

    Jag vet också att min läkare mäter lite större än vad Dr D gör. Det har vi också lärt oss på vägen. Foliklarna är ju inte jämnrunda och min svenske läkare mäter där det är som störst/längst, Dr D mäter ett genomsnitt på något sätt. 

    Min dos av Menopur är denna gång 150, 225, 150, 150, 225, 150, 150 och sedan får jag se på måndag efter nytt ultraljud. Dr D tror på äggplock i slutet av nästa vecka.

    Kram till alla kämpande tjejer, så här på alla hjärtans dag! Hjärta

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!