• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Samma här, jag tar ju 15 mg pred om dagen och en Clexane (numera Fragmin eftersom jag fått recept). Lagren sinar fort! Pred är superbilligt i Grekland, det är inte Clexane, men om man inte lyckas få recept i Sverige så behöver man ju det och då är det skönt att ha åtminstone ett litet lager när man kommer hem så att det inte blir panik.

  • HollyGolightly

    Snart lycklig: Håller med alla andra som skrivit så klokt, låt inte andras okänslighet förändra hur du känner för din plan! Det GÅR verkligen inte att få särskilt mycket förståelse från personer som inte varit i samma situation, jag berättade knappt för någon under alla år (bara en bästis som inte själv har barn och ett par kollegor som faktiskt också gjort IVF).
    I övrigt har både jag och maken hållit tyst om det, dels för att jag kände att jag verkligen inte skulle orka med frågor i stil med "hur går det för er?" eller medlidsamma blickar, även om jag så klart fattar att många börjar ana att något inte står rätt till när man varit ihop en evighet och båda är 30-40 år. 

    Så lita på din magkänsla, känns det bra och rätt för dig så ÄR det rätt, vad andra tycker och tänker kvittar faktiskt helt och hållet. Särskilt med tanke på att ingen av dem skulle kunna säga säkert hur de själva agerat om situationen vore den omvända. Det är lätt att säga att man borde ge upp vid en viss ålder efter ett visst antal år – tills man själv är där och inser att längtan efter barn är så otroligt stark motivationskraft att man faktiskt orkar kämpa nästan hur länge som helst. 

    Du drar gränsen, ingen annan. Stor kram! 

  • HollyGolightly

    Precis Zin, det var ju så vi kände när vi gjort x antal FET på exakt samma sätt utan att någonsin plussa - där kände vi själva att det inte var lönt att fortsätta på samma spår utan det var dags att prova något nytt (läs: Dr D). Nu funkade ju inte första försöket efter hemkomst, men vi kände ju direkt att vi var något på spåren och hade någon försökt avråda mig att fortsätta då så hade jag blivit rätt sned - när jag äntligen hade något konkret att testa! Det handlar ju om att hitta nyckeln till ens egen kropp, och med tanke på hur komplicerat allt är även utan infertilitetsproblem så är det ju inte så konstigt att det krävs många försök för att allt ska vara rätt (och på rätt tid i månaden osv).

  • HollyGolightly

    CurlyRed: Måste bara tacka för supertipset om isbitar när man tar Fragminet, vilken skillnad! Sakta men säkert börjar mina blåmärken blekna och nu har jag plötsligt hopp om att inte se helt blåslagen ut ända fram till mars. Det är ju så logiskt egentligen, men jag hade aldrig kommit på tanken så TACK! (Och ni andra som inte testat, gör det!)

  • HollyGolightly

    Theo84: Hör med vårdcentralen om de kan hjälpa med droppet också, det gör mon vårdcentral! Det är ju trots allt bara näringslösning och du har med dig droppåsen dit, så allt de behöver göra är att stuva in dig i ett rum, sätta droppet och sen ta ut det. Man får försöka få det att låta så okomplicerat som möjligt, men ändå förklara hur viktigt det är för dig. Och be Dr D om papper på varför du behöver det så att VC har någon form av underlag.

  • HollyGolightly

    Hmmm, får ni snabba svar från Dr D numera eller är han överhopad med jobb igen? Jag skickade FBC förrförra fredagen och påminde igen i fredags, men än inga svar. Även om jag så klart tar det som ett gott tecken att han inte panikbeordrar IL så vore det ju gött att få veta vad nästa steg är, även om det bara är att ta ett nytt FBC om någon vecka. Och samtidigt så vill man inte tjata för att öka på hans mailmängd ... =)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!