• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • perry6

    Ny i tråden, men har tjuvläst ett tag. Vilken kunskap ni tjejer besitter, slutar aldrig att förvånas......jag åker till Dr D på på söndag för att göra immunutredning (ingen tid att förlora då jag är 41 och 42 till sommaren) och det kan jag tacka er för här i tråden. Ego: jag har en son på fyra år( född 2007) och efter han föddes har vi försökt få syskon, utan resultat Ett missfall i vecka 12 december 2009, avbruten graviditet pga Downs syndrom i vecka 16 juli 2010. Efter det har vi inte blivit gravida igen. Gjorde vår första IVF i november 2011 (amh på 0.2) fick ut 2 ägg som befruktades, ett till mig och ett till frysen. Minus på testdag. Nu vill jag göra utredning innan vi tinar frysisen. Har problem med ryggen b.la dikbråck(antagligen högt TNS-alfa) och är aldrig sjuk(inte ens vinterkräksjuka). Funkar det inte med frysisen åker vi till CFC och gör nya försök. Jag har några frågor inför Greklandsresan på söndag som jag hoppas ni kan hjälpa mig att svara på Vad ska jag köpa med mig hem från det grekiska apoteket? Prednisolon? Trombyl? Fragmin? Antar att Dr D kommer att ge mig IL dropp, vet någon om man kan ta detta i väst Sverige (mellan Ystad och Göteborg) bor i Göteborg och vill helst slippa åka ända till Stockholm.

  • CurlyRed

    Välkommen Perry!! Snabbt jobbat m resa nu till helgen,men det är rätt inställning! Du kan köpa allt på apoteken eller inget. Beror på om de har bra Gyn som kan skriva ut till dig här hemma? Då kan du ju få dom på högkostnadsskyddet. Annars skulle jag köpa prednisolon och clexane sprutor (samma som fragmin). Trombyl är inte livsnödvändigt och brukar gå lätt att få här hemma. Intralipiderna är knepigare. Du kan få köpa med ett antal doser från Dr D om du ber han ordna i förväg, om du har någon sköterska som du känner eller klinik du kan åka till. Har tyvärr inte koll på väst Sverige - men ZIN kanske vet? Stort lycka till nu! Har du köpt boken förresten, "Is your body baby friendly"? Av Allan E Bear. Rekommenderar att ha läst sen innan dr D, då är du mer insatt och kan ställa mer frågor. Kram!

  • perry6

    Tack Curly för snabbt svar. Har ingen bra gyn här hemma så jag satsar på att köpa allt jag kan i Grekland. Heter det prednisolon och clexane i Grekland eller heter det något annat? IL får jag försöka få tag i någon som kan ge när jag kommer hem igen.....det löser sig. Boken har jag köpt, men inte riktigt läst klart. Får lästa på planet ner. Grattis till pluset förresten!

  • Zinfandel

    Välkommen Perry och bra tänkt!! det är tyvärr svårt att få nån att ge IL här hemma men det är bara att ligga på och ringa runt. Till slut får man napp och det är väääldigt bra om vi får en kontakt mot Göteborgshållet också! Om du inboxar Curly så får du säkert namnet till kliniken i Stockholm som administrerar det, de kanske har nån kontakt i Göteborg som de vet kan hjälpa. Eftersom de gör de så kan de ju gå i god för att det inte är nåt farligt Flört 

  • CurlyRed

    Prednisone tror jag det hette. Clexane heter samma, men du ska köpa en viss dos.. Poussin, kan du kolla dina boxar?

  • CurlyRed

    Glömde säga att första IL kan du få på söndag kväll i aten om du bokar en sköterska via dr D som sen kommer till hotellet. Då kan du intyga till svenska ställen hemma sen att du redan fått en dos och att du ej fick allergisk reaktion. Lycka till!!

  • Zinfandel

    Men lite försiktighet kring det eftersom många inte behandlar om man fått en ingång satt i utlandet mindre än ett halvår tidigare. Så jag undviker att upplysa om att jag fått det. En svår avvägning alltså.

  • CurlyRed

    Åh vad klurigt! Här kräver dom att man fått minst en tidigare, för dom vill inte ta risken om allergi reaktioner på någon annans ordination...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!