• HollyGolightly

    Anemon: Ska du bara göra testerna eller ska du göra IVF i Grekland? Om du bara ska göra testerna räcker det med ett besök.

  • HollyGolightly

    Vilaa: Beklagar så hemskt mycket! Var det du som hade möjligheten att testa IL utan att ha träffat Dr D? Kanske är det som Zin säger att det inte var lösningen för dig, kanske är det så att det inte räcker med enbart IL? Eller tar du även Fragmin, Prednisolon och Trombyl? Fragminet är väl extra viktigt för de med missfallsproblematik om jag förstått det hela rätt.

  • HollyGolightly

    Hjärte: Ja, jag gjorde det för två veckor sen, det var tydligen mest för att om man kommer in på förlossningen och de ser att man inte tagit provet så blir det rörigt värre eftersom de är så rädda att få in såna bakterier i sjukhusmiljön. Men varför hon är stressad över det redan fattar jag inte, det är ju långt kvar? För du menar det där när de topsar i näsan och mellangården, visst?

  • HollyGolightly

    Idag träffade jag läkaren som är knuten till min BM och passade på att fråga om nedtrappning av prednisolon, och hon sa att man vanligtvis rekommenderar att minska med 2,5 mg/vecka, vilket skulle innebära att mina 15 mg/dag skulle ta sex veckor. Låter relativt överkomligt, men snabbare än den där tabellen jag länkade till tidigare. Någon som har fått andra uppgifter?

    (Glömde däremot att fråga om blodflödesUL, men vi pratade inte alls om några UL öht å andra sidan, däremot om specialistmödravård apropå alla mediciner så hon skickar en remiss till Karolinska om det.)

    Snart lycklig: lycka till med telefonmötet i morgon, hoppas du och Dr D kommer fram till något bra! Och tillåt dig att vara ledsen, man måste lätta på trycket ibland. Jag bröt ihop totalt i våras, men det var också den dagen som vi bestämde oss för att kontakta Dr D så jag fick liksom nya krafter av att släppa ut lite av sorgen. Stor kram till dig!

  • HollyGolightly

    Hjärte: Intressant att det är så olika? Måste fråga om övriga UL på RULet, jag vill ju hålla koll på att de växer i jämn takt om inte annat ...

  • HollyGolightly

    Poussin: Kämpa! ;) 
    Jag tror faktiskt inte det har med tvillingarna att göra, för hon tog upp spec-mödravården just apropå medicinerna. Men visst, hon kanske hade tvillingaspekten i bakhuvudet även om hon inte sa det rakt ut. 

    En helt annan grej, ni har säkert järnkoll på sånt här redan men jag snavade över en annan tråd här på familjeliv om eventuell ersättning för fertilitetsvård utomlands:
    www.familjeliv.se/Forum-7-147/m57763470.html
    Det verkar inte alls gälla "vanliga" besök hos Dr D, men för er som överväger ägg/embryodonation så kanske den kan vara intressant? Pengarna rinner ju mellan fingrarna för alla oss IVFare, så finns det möjlighet att få delar av utläggen tillbaka så är det ju värt att kolla upp tänker jag. Det kräver ju en massa tid och energi, men jag tipsar ändå så får ni som känner att det kan passa på er läsa vidare.

     

  • HollyGolightly

    Snart lycklig: Det låter som en väldigt klok och genomtänkt plan, och man får absolut intrycket av att Dr D vill maxa chanserna (snarare än tjäna pengar). Så känns det bra för dig, kör!

  • HollyGolightly

    AaFT: lycka till! Och köp även på dig så mkt Clexane du kan om du inte har bra läkarkontakter i Sverige! Dr D bad mig bara köpa fem paket (10 sprutor) och de går åt svindlande fort när man tar en om dan. Njut av poolen!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!