• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig: Håller med TWH, det behöver inte vara kört! Jag hade en "svettnatt" och tänkte direkt att that's it, men det funkade ju ändå! Och om du inte brukar blöda innan mens så är det ju troligare att det är nidblödning än mens! Vill så klart inte heller ge falska förhoppningar, men håll modet uppe tills du i värsta fall har bevis för motsatsen! Stor kram!

  • HollyGolightly

    Stumpan: Grattis! Ge inte upp hoppet, du har ju en behandling nu! Jag får 180 ml outspätt, men precis som Hjärte säger så verkar det variera.

  • HollyGolightly

    Ninninn: Nej, jag visste faktiskt inte från början att gluten retade immunförsvaret. Dr D bad mig dra ner på fullkorn, så det gjorde jag en period, men i övrigt har jag ätit som vanligt (förutom en period när jag uteslöt mjölkprodukter).

    Zin: är det ok om även jag lägger ut mina resultat så du får tolka? Har inte heller nån egentlig koll på vad mitt immunproblem egentligen var, och även om vi verkar ha överkommit det så vore det bra att kunna förklara för de svenska läkare jag stöter på vad problemet var.

  • HollyGolightly

    Zin: Tack snälla, inboxar dig i morgon! Och ja, lite sent kanske att analysera nu, jag behöver ju egentligen inte förstå problemet längre, men jag tänker att ju fler läkare som jag kan berätta vad som var fel och vad som hjälpte för, desto lättare blir det för nästa som dyker upp hos den läkaren med samma problematik. Dessutom känns det bra att ha lite bättre koll inför det som komma skall, med tanke på att jag nog måste förklara för bland annat BM-inkopplade läkaren varför jag käkar så mycket kortison tex.

    Gonatt tjejer! Och Snart lycklig, jag hoppas på ett hcg-mirakel i morgon!!!

  • HollyGolightly

    Ninninn: Viktigt också att testa TSH ofta för värdet kan förändras snabbt! Jag har fått höja dosen Levaxin flera gånger, både före och under graviditeten för att TSH har gått upp. Under mina två senaste prov, med cirka 6 veckors mellanrum, har det stigit från 0,5 till 1,1, trots att dosen Levaxin är densamma. Så kräv uppföljningstester oavsett värde och oavsett hur nöjda svenska läkare är.

  • HollyGolightly

    Hjärte: Är det för biverkningarna du vill slippa? Jag har för mig att nån här skrev att IL stod för den största insatsen, kommer inte alls ihåg siffrorna men typ 85% och sen är prednisolonet 10% och övriga mediciner resten (rätta gärna mina siffror den som har koll!). Så jag skulle inte chansa om Dr D fortfarande vill att du tar IL.

  • HollyGolightly

    Ninninn: Enligt Zin vill ju Dr D ha ner det ännu mer, men även jag har hört att kring 1 är optimalt. Dock av svenska läkare och då är ju inte immunproblematiken medräknad, så det beror väl på hur övriga värden ser ut.

    Men värdena kan absolut stegras även innan man blir gravid! Jag fick Levaxin utskrivet under min fertilitetsutredning här i Sverige, då mitt värde var kring 2,5. Efter att ha ätit ett tag låg det på 1,7 och läkaren var nöjd, och sen testades det aldrig om. När vi gjort flera IVF-försök utan att lyckas krävde jag att få testa om och då hade värdet skenat upp till nästan 3 igen! Och då var jag alltså inte gravid. Så försök testa varannan månad eller så. Dosen däremot kan jag inte råda om, min har justerats från 50 mg/dag till 100 mg/två dagar i veckan och 50 mg/fem dagar i veckan till 100 mg/fyra dagar i veckan och 50 mg/tre dagar i veckan.

  • HollyGolightly

    Sitter för övrigt och får IL precis just nu. Tack och lov för laptops, annars skulle det vara tråkigt att sitta här ... Tungan ute

  • HollyGolightly

    Jam: Åh, vad tråkigt att höra och vilken maximal otur! Men precis som du skriver så får ni kanske några svar ut av eländet i alla fall. Och jag håller förstås också tummarna för en blasto!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!