• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Kan man testa progesteron när som helst i cykeln, eller värdet endast relevant på en viss dag?

  • Zwillinge86
    Blingbling skrev 2013-10-17 14:03:29 följande:
    Det stämmer, man får inte ersättning i den nya lagen för någon behandling som gjorts före den 1 oktober.

    Det går att söka ersättning i efterhand, men då ska behandlingen vara gjord 1 oktober eller senare. 



    Men man kan förstås chansa och söka ersättning i efterhand utifrån den gamla lagen om man tror att man kan upofylla de kriterierna, men det beror förstås helt på vilken behandling man fått då den gamla lagen förutsätter att likvärdig vård erbjuds här hemma.
  • Zwillinge86
    che71 skrev 2013-10-18 17:04:08 följande:
    Men april du är ju bara 30 år, varför skulle dina ägg redan vara så dåliga, kunde hon förklara det? Om jag var du skulle jag inte lyssna på henne, fortsätta med immunbehandling o hoppas på guldägget! Kram

    Samma sak sa läkaren i Falun till oss i och med det avbrutna försöket förra månaden. "-Det enda ni kan göra är att satsa på ÄD. Dina ägg är av för dålig kvalitet och ditt amh är uruselt". Fick samma besked av RMC efter vårt första gratis försök, och då hade jag inte fyllt 27 ens. Förstår din chock April, man är inte förberedd att ta in sådan information i vår ålder (vilket man säkert aldrig är) eftersom man räknar med att mitt i allt elände åtminstone ha fördelen av att ha tiden på sin sida. Tänker mig att chocken är ännu värre i och med att du ändå lyckas plussa gång på gång. Jag har bara ett missfall bakom mig, men har ändå svårt att släppa tanken på att det ägget dög alldeles utmärkt, men nu skulle det plötsligt vara hopplöst. Kan inte med ord beskriva hur mycket jag känner med dig.
  • Zwillinge86

    Jag har ju Aten och Dr.D som reservplan, vilket inger hopp då det innebär att vi inte behöver stressa fram ett ÄD-beslut. Men då vi inte har pengarna riktigt ännu så tänkte jag lägga mitt hopp på CFC och deras kommande immun-inriktning. Skulle även gärna testa crash, coculture och/eller assisted hatching eftersom det ska vara bra för lowresponders som mig. Så åtminstone en IVF till blir det nog innan jag samlar kraft och sadlar om för den här tråden är verkligen min livlina, att varje dag påminnas om att det finns andra förklaringar och behandlingsalternativ. Dock kommer jag på mig själv med att tvivla till och från, då jag tillskillnad från de flesta av er inte har haft upprepade missfall. Jag blev spontant gravid på första försöket med missfall i v.11 och sedan dess har jag ju aldrig varit i närheten av ett plus igen. Är det önsketänkande att ha som backup att immunbehandling kan vara lösningen för mig? Tror att det är därför jag fegar lite och inväntar CFC för att få en hint om Aten är värt ett besök även för mig. Sen har jag så många av er andra en sambo som inte är med på tåget. Faktum är att vi just nu inte har någon gemensam plan alls då han är osäker på om det är värt att fortsätta försöka överhuvudtaget. Kan inte hjälpa att tänka att det beror på att det är mig det är "fel" på, att han känner att det inte ska behöva vara så här svårt. Vill ju finnas där och stötta honom i hans tvivel, men det är så svårt när jag känner att vi slösar tid som vi behöver lägga på att kämpa. Att vara ofrivilligt barnlös har så många dimensioner sorg, frustration och orättvisa att det är ett under att så många tar sig igenom det, fastän att man inte har någon garanti för att man till slut kommer nå målet. Alla här inne inspirerar mig!

  • Zwillinge86

    Aylak: hoppas så för din skull :)

    Progesteron ska vara som högst en vecka efter ägglossning, så ungefär när du tog det :) på ett ställe läste jag att över 60 är bra när det gäller prov taget efter ÄL men jag vet inte om det stämmer. Letar själv referensvärden för just progesteron. Vet att LCHF-människan Ulrika nyligen skrev en artikel om att hon hade alldeles för lågt progesteron och hon nämnde nog 30 som ett bra värde.....

  • Zwillinge86

    Kul att höra från dig Cff, har undrat hur det gått för dig. Tråkigt att din kontakt med dr.B inte gett mer utdelning :( Hoppas att det blir bättre snart och att du får den hjälp du behöver, och betalat för!

    Tänkte höra om någon vet hur det går föe CFC vad gäller immunologiska tester/behandling?

    Samt om det är några här inne som sökt ersättning för era behandlingar utomlands hos FK?

  • Zwillinge86
    Blingbling skrev 2013-10-30 11:33:05 följande:
    Ja, vad jag har förstått så kommer de inte igång förrän tidigast i december på CFC. Senast jag var i kontakt med dem fick jag veta att jag måste lämna namn, personnummer och andra kontaktuppgifter för att alls få prata med Svend i telefonen - ÄVEN om han personligen i mejl bett mig ringa och prata med honom. Det är hans sköterskor som svarar i telefon och per mejl som stoppar mig. När jag nu senast fick reda på att jag typ måste "skriva in mig" för att få mer besked - ja då tröttnade jag faktiskt lite. Har ändå ringt dit 4 gånger för att få prata med honom....

    Så min plan är att jag ska sticka direkt till Grekland istället, det är i varje fall så som jag tänker nu. Har sökt ersättning från FK i och med den nya lagen Patientrörlighet i EU (som FK valt att kalla Ersättningslagen), inväntar besked därifrån...handläggningstiden är 90 dagar - eller mer beroende på om de inte hinner. Det tar så lång tid eftersom FK ska prata med det landsting där man är skriven och det måste bli ett ok därifrån innan man har en chans att få pengar. Kan ju vara lite olika vid olika landsting vilken inställning och vilken ekonomi de har.  



    Jag har också mailat honom varpå han uppmanade mig att ringa istället. Har inte ringt än då jag inte bestämt hur jag ska göra, men då vet jag iaf vad som väntar om jag söker honom. Tack.

    Jag tänkte skicka in ansökningar både för ivf danmark och hänvisa till metoder som inte används i Sverige, immunutredning i grekland med samma hänvisning samt ÄD i Finland pga av väntetiden här hemma. Sen får FKs besked vara lite avgörande för nästa steg då vi inte har ekonomiska möjligheter att göra något utanför Sverige utan ersättning. Håll oss gärna uppdaterde om vad FK lämnar för besked antingen i denna eller någon av de andra trådarna där vi skriver båda två :)
  • Zwillinge86
    Vilaa skrev 2013-10-30 12:04:46 följande:
    På tal om blödningar.... Jag har ju fått problem med samlagsblödningar, älblödningar, mellanblödningar, småblödningar innan mens, bruna flytningar, mens på 10 dagar osv.. Efter alla mina missfall. Först har doktorerna tjatat om cellprover vilket jag gjort massa och jag har en lättblödande livmodertapp, MEN! Jag blöder som en mens vid samlag! Alltså det forsar ut, små kougulerade klumpblödningar med, inte kul att behålla lusten då.. Extra smörjmedel så att säga. Och ingen jäkla gynekolog kan hjälpa mig eller säga vad det är =( Kan det vara endomitrios som ni pratade om? Kan det komma av missfall? Gjorde ju en operation i livmodern och tog bort en cepta och då sa dom inget om några problem där inne. Men det var svenska läkare.



    Jag har samma problem som du med mellanblödningar, spottings och samlagsblödningar. Blöder dock inte kraftigt vid samlag. Ingen tar besvären detta på allvar efter att cellprov visat sig vara normalt. Har försökt med AC som visserligen förlängde min cykel något men annars ingen förändring. De månader jag smörjt med progesteronkräm minskade besvären. Har inga svar att ge dig men mina besvär kom efter min 3-månaders-missfalls-blödning, innan det inga besvär eller svårighet att bli gravid. Jag tänker att det är hormonell obalans orsakad av missfallet, samt kanske immunologiska orsaker, men det är bara mina tankar.
  • Zwillinge86
    lill111 skrev 2013-10-30 12:58:10 följande:
    Vi ska snart ge oss i kast med Fk för att söka ek ersättning för Atenprover m.m...men nu processar vi Socialstyrelsen om att få IL på högkostnadsskyddet och att VC SKA sätta dropp eftersom Dr ordinerat det! Med hänvisning till patientrörlighet...jag inväntaqr svar från socialstyrelsen som just nu har det på sitt bord.

    Vi ska inte behöva slåss för att få t ex IL och att få göra våra blodprover...det SKA de bara fixa!!

    Hoppas att allt går bra med dig!!



    Kanon! Håller tummar och tår för att du banar väg för oss alla både vad gäller IL och ersättning!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!