• trex2013

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Puni skrev 2016-03-24 10:31:59 följande:

    Hej! 
    Nu är det jättelängesen jag läste tråden. Så grattis till alla som blivit gravida och jag håller alla tummar jag har för er som fortfarande försöker. Har försökt att hålla mig ifrån både familjeliv och googlade under min graviditet för att hålla mig lugnare. Men nu är han här och allt gick bra så jag tänkte höra om någon är i behov av min överblivna medicin. Jag har Ultrogestan (200 mg) 3 förpackningar, Lutinus (100 mg) 6 förpackningar och Innohep (4500 IU) 12 förpackningar *10 sprutor. Jag har tagit Innohep istället för Fragmin eftersom min svenska gyn gick med på att skriva ut det men inte Fragmin. Vad jag förstått så fungerar de på samma sätt. Skicka ett meddelande den som är intresserad. 


    Grattis till den lille! skönt att höra att allt gått bra =)
  • trex2013
    pink lily skrev 2016-03-31 23:17:59 följande:

    Har ni tagit Fragminsprutorna på annat ställe än magen, när underhudsfettet på magen "inte räckt till"? Är nu så full av blåmärken och blödningar på magen att svårt att hitta ställen att spruta på magen.


    jag har tyvärr inte så mkt fett på magen så har alltid tagit sprutorna på ovansidorna låren.Det går bra också men alla bulor och blåmärken kommer man inte undan ifrån :(
  • trex2013
    mom2012 skrev 2016-04-01 14:44:59 följande:

    Tips till er som får blåmärken av fragminsprutorna. Min VC lärde mig ett trick, som ni säkert redan använder men här är det:
    Töm luften I sprutan innan ni sätter den. När ni satt sprutan och sprutat in all vätska, så later ni nålen sitta kvar några sekunder, tex 5. Sedan drar ni ut.
    När jag började med det fick jag helt klart färre blåmärken, men ibland fick jag tag på ett blodkärl och då kom blåmärket direkt..


    tack för tips, tyvärr kör jag med detta men tycker inte det blev ngt bättre för mig. :(
  • trex2013
    aylak skrev 2016-04-06 08:57:25 följande:

    En fråga till.... När jag tar Utrogestan oralt så syns det tydligt i blodproven att progesteronet stiger. Upplever inte att jag får samma effekt av Lutinus som tas vaginalt. Brukar det vara så?


    ja, vad jag har förstått så tas Utrogestan upp lättare av kroppen. jag tex tar upp lutinus jättedåligt så använder progesteronsprutor istället. en per dag, intramuskulärt.
  • trex2013

    Folicin/folsyra fråga, Serum vill att jag fortsätter äta 5mg hela graviditeten ut. men nu läste jag att det inte är bra att inta för hög dos genom hela graviditeten, detta pg av cancerrisk?!
    Vet någon om detta stämmer och hur mkt har ni ätit genom graviditeten?

  • trex2013
    pink lily skrev 2016-06-29 17:11:29 följande:

    När har ni andra slutat ta Aspirin 100mg inför förlossning? Har fått besked från svenska vården att ska sluta med Aspirin 2 veckor före planerat kejsarsnitt, för att inte ska blöda så mycket ...

    Inte fått svar på denna fråga från Dr D.

    Trodde börjat läcka fostervatten häromdagen, men var falsklarm. Skönt, vill ju hinna sluta med Aspirinen före förlossn.

    Grattis till plus alla! Ingen nämnd och ingen glömd!


    Vecka 36 har SMVC sagt till mig. Ca 3v innan bf 15/10.
  • trex2013
    Stina B skrev 2016-07-19 16:14:29 följande:

    Grattiskramar Pink lily! FANTASTISKT!!

    Det går bättre för mig nu. Jag blödde bara den timmen i torsdags. Inget mer sen. Mörkt å gammalt blod. Känner mig fortfarande gravid. Men Dr D svarar inte på mina frågor om blodet.

    Jag hade nattsvettningar redan dagen efter lördagens Intralipid. Det har förut gått i alla fall två dagar efter Intralipid. När jag skrev det skrev han att jag skulle "stick to the plan", vilket var Intralipid på lördagen å sedan blodtest en vecka efter. Det stressar mig att han inte ordinerar Intralipid. Inatt hade jag kraftigare nattsvettningar. Hade varit mkt lättare om han varit lite mer informativ och förklarat varför han ändrar rekommendationer.

    Min Intralipidsjuksköterska åler på semester imorgon så vi har bestämt att hon kommer ändå. Är det fel? Hur hade ni gjort.

    Idag har han inte ens svarat på att jag haft rikliga nattsvettningar. ..

    Känns i alla fall fortfarande hoppfullt när blödningen slutade så fort och ändå kändes "gammal".

    /Stina


    Bättre ta ett dropp för mkt än inte. det stillar ju din oro, lite iaf. :)
  • trex2013
    quintana7 skrev 2016-07-20 21:14:27 följande:

    Undra om det borde oroa mig att jag endast är lite illamående på kvällarna. Morgonen/dagen är helt bra. Kvällen kommer illamåendet men bli bra om jag äter något varje timme ungefär. När jag sova är det mest jobbigt plus att jag kan inte sluta tänka på mat. Men när jag hör om er andra som mår jättedåligt och kräks undrar jag om det ändå inte hade vart skönare för det ska vara "bra tecken". Äe hörni vad skönt det ska bli den dagen man kan sluta fundera och undra över sånt här. Kram till alla!


    jag har haft samma funderingar som dig! Mått jättebra hela grav inget illamående eller annat, bara lite tröttare. nu i v28 =) var glad att du mår bra!
  • trex2013
    quintana7 skrev 2016-07-21 09:03:28 följande:
    Åh vad skönt att höra!! Grattis till v28!
    tack! :) lycka till nu med graviditeten. <3
  • trex2013
    Solkattan skrev 2016-09-06 18:05:12 följande:

    Det är igen här inne som råkar ha utrogestan liggandes hemma?

    Jag köpte på mig jättemånga askar i Prag i somras men så hade jag så lågt progestronvärde så jag fick ta högre dos än tänkt. Nu kommer dessa ta slut innan jag når 12+6 som Dr D rekommenderat mig att ta dom. Kan visserligen ta Lutinus istället men jag gillar verkligen de små vita kulorna (och hatar de stora vita jätteblobbarna). Kanske är det någon som sitter på ett lager som kan avvara två askar? (30 + 30 tabletter)?


    har en massa hemma + lutinus . maila mig :)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!