• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Che71- Wow jag håller tummarna!! Oroa dig inte för vinet. Det är så tidigt och det var så lite du drack. Embryot lever på gulkroppen ännu. Det är sedan då moderkakan och ditt blod ger näring som alkoholen är skadlig.


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej vänner,
    Angla- jag är jätteledsen för er skull! Den där socialstyrelsen sätter verkligen käppar i hjulen på alla plan!  
     


    myran6801 skrev 2013-03-20 22:03:13 följande:
    Ni vet säkert detta redan, men jag läste i en tidning om hälsa idag att soja ger samma effekt som kortison. Tänkte genast på IL såklart.
    Intressant att det nu står i tidningen!! Var det någon forskning bakom? Har du kvar tidningen? Jag och THW ska ju till Kabi som tillverkar IL på möte. Kan det vara intressant att ta med artikeln?

     
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Mum-Kul att ni är på gång!

    Ego: USA proverna kom fram trots snöstorm över Paris där paketet fastnade nästan ett dygn. Jag har nu fått svar på proverna och denna gång är min immunproblematik värre än förra gången. Då hade jag förhöjda CD3 och CD19/CD5. Nu är alla dessa värden normala men mina TNF-a är skyhöga. 47 i värde.
    Jag måste vänta ca 1-2 månader tills vi får ned värdet.
    Alternativen jag har är högre dos Pred + IL ett par omgångar och nya tester.
    Eller 4 sprutor Humira.

    Ni som använt Humira. Hur har ni fått fatt i det? Någon som har över?
    Har Dr D skickat till er?

    Detta är skit också för jag är så jättegammal att jag inte har tid att vänta. Jag föreslog Dr D att avvakta tills jag får komma på besök till en reumatolog. Jag har tid den 9/4. Men han tyckte absolut inte att vi ska vänta i 20 dagar utan vi måste agera snabbt. Ingen tid att förlora alltså. 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    mumwannaB skrev 2013-03-21 08:58:58 följande:
    Lully: Tack :) Vad tråkigt att det har blivit värre för dig. Kan det vara därför du har haft ont? Eller blandar jag ihop det med någon annan?
    Tack! Ja det är jag som fått ont efter graviditen så här är ju beviset! Jag har gjort en utredning i hos en reumatolog i här hemma. Han tog en massa prover och kunde inte hitta något "fel". Han sa rent ut att han inte visst hur han skulle hjälpa mig!
    Men han tog aldrig TNF-a prover! Bara de mer "vanliga" proverna och de är ju normala, som alltid! 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Hjärtefröjd skrev 2013-03-21 09:38:48 följande:
    Lully: Jag kan ha fel, men visst var det ni som råkade ut för felaktiga blodsockermätare på BB-hotellet på DS?
    Ja det var vi! Flera var trasiga vilket gjorde att de fick för sig att Erik hade lågt blodsocker och började tilläggsmatas i onödan. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Lully Hill skrev 2013-03-21 09:43:11 följande:
    Ja det var vi! Flera var trasiga vilket gjorde att de fick för sig att Erik hade lågt blodsocker och började tilläggsmatas i onödan. 
    Det var inte på BB-hotellet utan på avd 17. En avdelning där alla fått kjesarsnitt.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Hjärtefröjd skrev 2013-03-19 11:52:35 följande:
    Nu är Malte, den åttonde Atenbebisen här!
    Hå Hjärtefröjd!!!! Jag hade missat detta! Så underbart!!!!'
    Grattis till lille sonen och lyckönskningar till Malte! 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Tack SL! Jag frågade Dr D om det men han har inte svarat på det. Jag läste i boken att äggen oftast har DNA-skador vid höga TNF så det är kanske inte något alternativ. Nu gäller det att få ned TNF så fort som möjligt. Jag ska höja Pred och ta IL i brist på Humira. Så får vi se sedan. 

    Inför ditt beslut i kväll, om det kan hjälpa att veta hur andra skulle ha gjort, så kan jag säga att jag skulle åka. Det är klart det kostar en del och jobbigt att ta ledigt från jobbet etc. Men jag skulle i alla fall ta alla chanser som finns. Annars skulle jag nog ha en konstig känsla i magen.. att tänk om det var något bra ägg etc. För mig känns det bättre att få veta svart på vitt om det är bra el dåligt, än att gå och undra.  


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Snart lycklig skrev 2013-03-21 11:45:18 följande:
    Oh, Lully så jobbigt! Jag vet hur det känns när tiden rusar iväg. Kan du inte stimulera och samla ägg under tiden, utan att du gör återföring?

    Ego; var på ultraljud ifag igen, nu är det tre äggblåsor kvar (11,9-17,8 mm). Dr D tyckte ju i måndags, trots att jag då hade två större och fyra mindre, att allt tydde på en dålig cykel, möjligen med inte så bra kvalitet. De tre som återstår ser bra ut, men jag vet ju inte något om innehållet.

    Jag kommer att mejla Dr D senare idag och lär få höra vad han säger då. Hoppas få svar på Östradiol, det vanliga (Östradiol känslig samlas och körs endast en gång per vecka på Karolinska labbet och jag fick svar på tidigare tagna igår, så de är nog inte att hoppas på). Det blir i all fall en fingervisning, hoppas jag.

    Tror att jag kommer ställas för ett mycket svårt beslut ikväll, åka eller inte åka? Vill inte förlora tid, men vill inte heller åka och möjligen är en eller flera folliklar tomma, möjligen också dålig kvalitet som jag inte förstår varför Dr D kan se/veta.......
    Ps. Så såg mitt resultat ut ungefär då jag lyckades. Jag hade tre blåsor men min minsta var mindre än din, runt 7 tror jag. Den visade sig ha ett ägg som sedan inte blev bra. De andra två hade fina ägg vara ett guldägg.
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!