• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jippiiiii! Från och med igår em har jag börjat trappa ned Prednisolonet.

    Jag behöver råd från er. Dr D tycker jag ska trappa ned med 5 mg, alltså minska med den dosen redan på en gång. Jag minskade bara med 2,5 mg, då jag legat mkt lågt på mitt kortisolvärde tidigare, trötta binjurar etc. Jag vill inte att kroppen ska balla ur på ngt sätt. Jag ska ta den nya dosen (25 mg alt 27,5 mg) i en vecka, sedan ska jag ta nya bp.

    Hur skulle ni ta gjort? Jag har ju tagit kortison sedan i november -14. Den mesta tiden 30 mg, vilket är en ganska hög dos.

  • Snart lycklig

    Tack, jag fortsätter med 27,5 mg istället för 30 mg nu i en vecka, tills nästa blodprovstagning. Sedan får vi se vad D säger, när jag inte följt hans råd..... ;)

    Jag har alltid trappat ned i mindre snabb takt än vad D sagt. Jag har då inte heller haft så hög dos och inte heller tagit kortsion under så lång tid.

    Usch, brukar det vara så att man blir mera svullen under nedtrappningen. :( Jag kommer inte riktigt ihåg hur det brukar vara för mig.

    Jag är så trött på mina svullna kinder, min kortisonpuckel i nacken, dubbelhakorna eller rättare sagt avsaknad av hals. Blir mkt värre ju längre dagen går. Snygg är man inte.....

  • Snart lycklig
    altea skrev 2015-04-16 21:16:07 följande:

    Hej igen:

    jag kanske är sjukt naiv under den här resan, men jag reagerar på detta....

    Jag skrev som tidigare nämnts till Dr D ang. en sammanfattning om vad immun-supporten går ut på. Såhär såg svaret ut: 

    I fully understand the Swedish authorities on their approach, but unfortunately I won't be able to help you in this matter. I hope that you can understand.

    Vad har jag missat?

    Är något hemligt, olagligt eller totalt oetiskt i det vi stoppar i oss dagligen?

    Innan jag skickar ett ilsket mail med en massa frågor om vad vitsen med hans stöd under graviditeteten är så vill jag gärna ta del av er visdom.....vad har jag missat? varför vill han ej hjälpa till?

    Tack!! 


    Jag tror helt enkelt Dr D vill hålla sin kunskap lite för sig själv. Det handlar dock, trots hans otroliga brinnande intresse för att hjälpa oss att bli gravida, om konkurrens och till sist gå med vinst för att kunna fortsätta. Kort sammanfattat.
  • Snart lycklig
    Missne skrev 2015-04-19 22:41:31 följande:

    Hjärtefröjd och JZ79. Tack för svar. Då fortsätter jag nog ta trombylen på morgonen, då det är större risk att glömma vid lunch. Skafråga Dr D när jag maila nästa follw up-fil på tisdag men det är ju inte säkert han svarar på frågan.


    Enligt ordination från Dr D tar jag alltid min Trombyl/Baby Aspirin efter lunch. Jag tar min em-dos av Prednisolon samtidigt, allt kl. 13.00. Ställer mobilen. Aldrig glömt.
  • Snart lycklig
    Ananda Balaganapati skrev 2015-04-22 18:52:36 följande:

    Någon som har tips på hyr man får slemhinnan att växa? Hade 5.6 mm idag på CD 13. FET 4 maj, dvs om 12 dagar. Tack på förhand


    B-komplex. Neupogensköljning. Som Redan säger, mera östrogen (gärna vaginalt) och E-vitamin.

    Detta tror jag mig minnas, men rätta mig om jag har fel. Börja med Trombyl/Baby Aspirin och Fragmin/Klexane tidigare än vad Dr D säger. Typ nu.
  • Snart lycklig

    Ananda, utöver de Progynon som D ordinerat, stoppa upp ytterligare en blå liten Progynon vaginalt. Det gjorde jag på eget bevåg. Meddelade sedan D bara. Likaså började jag med blodförtunnande tidigare. Kommer inte riktigt ihåg, men skulle nog börja med Trombyl/Baby Aspirin imorgon (efter lunch brukar D ordinera). Ca en vecka innan transfer också Fragmin/Klexane, om inte tidigare. Tror Serum-patienter brukar börja tidigare.

    Går säkert att skölja med Neupogen själv, om man har rätt kateter och kan och vet hur man ska göra. Den ska ju liksom in i livmoder. I Sthlm hjälper goa Marie till. Möjligen vet Zinfandel ngn som fixar det i södra Sverige. Jag gjorde två sköljningar innan transfer.

    Hur som helst, ngt var det som hjälpte, hade jättebra slh vid denna transfer som blev min graviditet.

  • Snart lycklig

    Ananda, dagen då du började med Progynon räknas som behandlingsdag 1 (blir cd 1 efter nedreglering alltså). Transfer blir då på behandlingsdag 20, vilket verkar stämma mkt bra med 5-dagars blasto och var du är i cykeln.

    Lycka till nu!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!